Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2008 - Anul XIII, nr. 289 (3970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Final, nu finală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abia mâine putem afirma, cu dovezi, că finalul de sezon a sosit pentru echipele noastre. Exceptându-le pe cele două care încă se mai prefac că ar avea ceva treabă, celelalte sunt de mult timp în vacanţă, unele dintre ele fiind posibil să rămână tot aşa şi la primăvară, în caz că recesiunea le va lovi şi pe ele.

Astăzi, CFR Cluj se desparte de Champions’ League, după ce la începutul competiţiei ne crease iluzia că încă se întâmplă minuni. Deşi a jucat în general bine, fără să se facă de râs chiar când a pierdut la scor sau pe teren propriu, CFR n-a putut depăşi condiţia de echipă românească (adică de „loser”) cu toate că în teren s-au aflat mai mereu doar doi sau trei fotbalişti români. De unde concluzia că nici cei din import nu sunt cu mult mai breji la condiţia psihică. Meciul de diseară nu poate să se termine altfel decât cu victoria lui Chelsea. Un punct câştigat de clujeni ar echivala cu o mare victorie dar, aşa cum am constatat deja, victoriile sunt ceva cu totul întâmplător la echipele noastre.

Cu totul altfel se prezintă lucrurile în cazul Stelei. Ea are şansa de a salva, cumva, sezonul complet compromis, o victorie putând-o duce în primăvara Cupei UEFA. Intervine însă clauza aia, a putirinţei în raport cu dorinţa. Iar asta înseamnă că, oricâţi kilometri ar alerga Nicoliţă şi oricâte pase greşite ar da Rădoi, pohta ce-a pohtit Gigi trebuie pusă în cui. Steaua nu e mai proastă doar decât Fiorentina, ci chiar decât era ea însăşi acum 2,7, 15, 20 şi mai ales acum 22 de ani, când câştiga Cupa Campionilor. Aşa că nu vă aşteptaţi să o vedeţi dând mâine marea lovitură, ci rugaţi-vă doar să nu-l înfurie derbedeii din tribune prea tare pe Adi Mutu şi să se pună ăia pe înscris câte pot. Şi pot multe, ia uitaţi-vă numai câte au dat duminică, cu Mutu deschizător de pârtie. Iar dacă mizaţi cumva pe declaraţiile portarului Frey, cum că prezenţa în UEFA le-ar face gâlci, după ce au jucat în Liga Campionilor, s-ar putea să aveţi o surpriză chiar neplăcută.

Aşadar, în loc de finală, Steaua se pregăteşte de final. Atât de sezon, cât şi de cupe europene. Asta-i încă bine. Varianta uşor mai deprimantă este că la sfârşit de tur au fost 18 echipe, iar în prima etapă a returului s-ar putea să numărăm ceva mai puţine. Deocamdată, Poli Iaşi anunţă că vinde 15 jucători. Şi asta-i încă bine, că cică mai au juniori. Dar sunt încă vreo 3-4 care când se vor închide, se vor închide cu patroni cu tot, via D.N.A.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Final, nu finală.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Final, nu finală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei