Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2008 - Anul XIII, nr. 289 (3970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Cartea „Hora de la Prislop”, lansată la Stroieşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La 40 de ani de la prima ediţie a festivalului interjudeţean „Hora de la Prislop”, a fost lansată şi o carte dedicată acestui eveniment. Anul acesta s-au împlinit 40 de ani de la reluarea întâlnirilor dintre locuitorii judeţelor învecinate, o bună ocazie pentru autor, doctor Petru Ulian, să scoată pe piaţă această carte.

Ideea editării unei astfel de cărţi a apărut cu mai mult timp în urmă, dar a putut fi pusă în practică abia acum, în ciuda faptului că autorul trăieşte de 20 de ani în Germania.

Manifestarea care se desfăşoară în a doua duminică din august, în Pasul Prislop, la o altitudine de 1.416 metri, a devenit deja o marcă înregistrată şi adună an de an formaţii şi interpreţi de muzică populară din judeţele Suceava, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

O prezenţă notabilă în ultimii ani a fost şi aceea a formaţiei „Flori de Sânzâiene”, din Stroieşti. Acesta este şi motivul pentru care Petru Ulian a ales să-şi lanseze cartea şi la Stroieşti.

Evenimentul a avut loc duminică, în sala de şedinţe a Primăriei din Stroieşti, iar alături de Petru Ulian au mai fost prezenţi şi Petre Tomoiagă, maestru coregraf al Ansamblului Folcloric „Maramureşul” din Vişeu de Sus, Pavel Blaj, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, dar şi numeroşi localnici.

„Pentru noi este o onoare să fim incluşi în rândul formaţiilor care luptă pentru păstrarea tradiţiilor noastre strămoşeşti. Sperăm să putem onora şi în viitor invitaţiile pe care le vom primi, iar Ansamblul „Flori de Sânzâiene” să devină cât mai cunoscut atât în ţară, cât şi în străinătate”, a declarat Ion Băiţan, primarul din Stroieşti, dar şi mentorul acestei formaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartea „Hora de la Prislop”, lansată la Stroieşti.
 Vizualizări articol: 882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Cartea „Hora de la Prislop”, lansată la Stroieşti4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei