Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2008 - Anul XIII, nr. 289 (3970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ameninţare

Cătălin Nechifor ar putea renunţa la mandatul de parlamentar de Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Europarlamentarul Cătălin Nechifor, ales deputat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie în colegiul electoral Fălticeni, a declarat, ieri, că nu renunţă la mandatul de parlamentar european până când nu se clarifică scena politică din România, respectiv până în data de 15 decembrie, când va avea loc validarea noului Parlament şi se va vedea cum se formează majoritatea.

Nechifor a declarat, ieri, că europarlamentarii care au obţinut şi un mandat în Parlamentul României au la dispoziţie 30 de zile pentru a opta ce vor face în continuare, dar a precizat că el ia în calcul şi varianta „extremă” de a renunţa la mandatul proaspăt dobândit.

„Sper să nu fiu nevoit să plec din Parlamentul României, prea scârbit de ceea ce se întâmplă în ţară. N-aş vrea să renunţ la mandatul de deputat pentru că cetăţenii şi-au pus încrederea în mine şi o să mă bat în Parlamentul României pentru ca România să fie guvernată aşa cum trebuie, dar în condiţiile în care componentele socialiste din programul nostru de guvernare nu vor fi luate în calcul de nimeni, este posibil să renunţ la mandat. Va fi un caz extrem, dar este şi acesta în discuţie”, a afirmat Cătălin Nechifor.

 

Dilema parlamentarului, soluţionată în 15 decembrie

Întrebat dacă această variantă va fi luată în calcul dacă PSD trece în opoziţie, europarlamentarul a răspuns că „nu neapărat”, deoarece PSD poate să îşi impună o parte a programului de guvernare chiar şi în opoziţie şi „a demonstrat acest lucru în ultimii 2 ani”.

Nechifor a refuzat să dea mai multe explicaţii, însă a mai spus că este posibil să renunţe atât la mandatul de europarlamentar, cât şi la cel de deputat în Parlamentul României, fără a preciza dacă acest lucru va însemna şi retragerea lui din politică.

„Lichidarea la Bruxelles nu va fi făcută până când nu există o chestiune clară, cel puţin până pe 15 decembrie. Nu aş vrea să recurg la acest gest, va fi unul de ultimă decizie politică, dar dacă simt că România nu poate să meargă pe un drum european, cu siguranţă mă gândesc dacă mai rămân şi în Parlamentul European”, a mai spus parlamentarul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor ar putea renunţa la mandatul de parlamentar de Fălticeni.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Cătălin Nechifor ar putea renunţa la mandatul de parlamentar de Fălticeni3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scarba cu scarba se trateaza trimis de
( 9 dec 2008, 21:25:07
Cine sunteti dumneavoastra, de fapt, domnule Nechifor? Ce insemnati dumneavoastra in politica mare pentru a ajunge sa meritati dreptul de a fi scarbit de ceea ce se intampla in tara? Ce se intampla in tara, domnule Nechifor, se intampla pentru ca asa au asezat tara cei care au ales. Scarbit de tara, sunteti, in fapt, scarbit de cei care au ales, de cei care, iata, nefericit, v-au ales ca sa le intoarceti scarba.
2.   JOS COMUNISTII EUROPENI !!! trimis de
(10 dec 2008, 19:47:10
JOS COMUNISMUL MONDIAL !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei