Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2008 - Anul XIII, nr. 289 (3970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viciu penal

A furat 2,5 miliarde de lei vechi de la Banca Carpatica pentru a-i juca la „Pariloto”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un angajat al Băncii Carpatica, agenţia din Rădăuţi, a furat bani de la locul de muncă pentru a avea cu ce juca la Pariloto şi la alte jocuri de noroc. Culmea este că deşi fura încă din luna septembrie, bărbatul nu a fost prins de cei care trebuiau să-i verifice activitatea. Totul a ieşit la iveală abia ieri dimineaţă, când Liviu Fădoraş, de 32 de ani, s-a dus întins la Poliţia din Rădăuţi şi a povestit totul.

 

Un bărbat de 32 de ani din municipiul Rădăuţi s-a prezentat ieri la sediul Poliţiei Municipiului şi a declarat că de mai bine de trei luni a delapidat peste două miliarde de lei vechi chiar de la locul său de muncă, agenţia rădăuţeană a Băncii Carpatica.

Deşi iniţial au privit cu o oarecare neîncredere declaraţia lui Liviu Fădoraş, poliţiştii rădăuţeni s-au convins că bărbatul nu glumea, şi că era în deplinătatea facultăţilor mintale. Pe parcursul anchetei salariatul băncii a declarat că, începând cu luna septembrie, a lichidat mai multe conturi la care avea acces, iar banii din acestea îi folosea la jocuri de noroc, în special la Pariloto.

Bărbatul, care la mijlocul acestei săptămâni va împlini 32 de ani, a reuşit să creeze un fel de suveică, prin acoperirea periodică unor conturi pe care iniţial le lichida, operaţiune care nu a fost sesizată de către colegii săi sau de către cei îndreptăţiţi să-i controleze activitatea. Astfel pe parcursul lunilor septembrie, octombrie şi noiembrie, bărbatul a „rulat” banii din aceste conturi la jocurile de noroc, în speranţa unui câştig din care avea să acopere banii delapidaţi.

Ca şi cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, la finele săptămânii trecute, Fădoraş a „băgat” mâna şi într-un automat de schimb valutar (ASV), de unde a sustras aproximativ 24 de mii de euro, banii care au fost investiţi tot în jocurile de noroc, cu menţiunea că valoarea totală a delapidării se ridică undeva în jurul a 2,5 miliarde de lei vechi.

 

„Gambler”-ul Fădoraş, reţinut pentru 24 de ore

„Operaţiunile” angajatului de la Banca Carpatica au creat un şoc şi la agenţia rădăuţeană, şeful acesteia, Simona Samoilă, refuzând să facă vreun fel de declaraţiei presei, la fel ca şi salariatul băncii. Trebuie menţionat că Liviu Fădoraş este cunoscut în municipiu ca un pasionat al jocurilor de noroc, chiar ca un „gambler” care îşi încerca şansele atât la loterie, cât şi sălile de jocuri electronice. Bărbatul este căsătorit şi nu are copii, soţia sa fiind plecată la muncă în străinătate.

Liviu Fădoraş a fost reţinut ieri pentru 24 de ore pentru acuzaţiile de delapidare, fals şi uz de fals, iar astăzi va fi dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

 

Rădăuţi, oraşul celor care ţepuiesc băncile

Fădoraş nu este singurul rădăuţean care fura bani de la instituţia bancară care l-a angajat. Acum jumătate de an, Radu Cozaciuc, un tânăr în vârstă de 30 de ani, salariat la filiala din Rădăuţi a Băncii Transilvania, a furat aproape două miliarde de lei vechi. Conducerea băncii a precizat la acea vreme că banii au fost sustraşi din două bancomate pe care tânărul le alimenta cu numerar. În momentul în care au sesizat dispariţia banilor, şefii lui Cozaciuc au înaintat plângere penală la Poliţie, iar tânărul a fost dat în urmărire. El a fost găsit, după numai câteva zile, într-un hotel de 4 stele din Poiana Braşov, unde se cazase împreună cu prietena sa, în vârstă de 17 ani.

Radu Cozaciuc a fost adus la Suceava şi arestat, iar acum este judecat pentru fapta sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A furat 2,5 miliarde de lei vechi de la Banca Carpatica pentru a-i juca la „Pariloto”.
 Vizualizări articol: 5292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 18 voturi
A furat 2,5 miliarde de lei vechi de la Banca Carpatica pentru a-i juca la „Pariloto”4.3518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poveste care nu prea se...leaga cu...intentzia trimis de
( 9 dec 2008, 15:13:25
banuiesc ca respectivul e cu...mult mai shiret de cat il...credem noi .

"finele saptamanii trecute" nu e mai...departe de 3-4 zile si ca sa...topesti 24 miishoare de euro ca sa nu mai adaug si...restul de mai inainte , iti trebuie putzina...imaginatie .

oare pentru...2,5 miliarde merita sa stai intre 2-si 4 ani pe banii statului intr-un...."hotel de reeducare" , (asta datorita unui...advocat cu ...pasiune) si apoi sa-ti petreci restul zilelor in....linistea miliardelor ??

pentru unii....merita , dupa cum se....vede..........
2.   Pariuri trimis de
(10 dec 2008, 01:39:06
Accest om poarta ochelarii? si mai punea si la astra in radauti? ca nu pot sa-mi dau seama dupa poza ca sunt curios sa vad cine e pentru cei care stiu dak poarta ochelarii si daca vinea cu o borseta cand punea la astra

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei