Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2008 - Anul XIII, nr. 278 (3959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Premieră naţională

Acord de cooperare BNS - Consiliul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Consiliul Judeţean Suceava au decis să încheie un acord de cooperare pentru promovarea unor proiecte comune în diverse domenii de activitate. Acest lucru a fost făcut public într-o conferinţă de presă la care au participat liderul BNS, Dumitru Costin, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Flutur a declarat că specialiştii BNS şi cei ai Consiliului Judeţean vor elabora proiecte în domeniul resurselor umane, turismului, în domeniul social şi al întreprinderilor mici şi mijlocii, proiecte care să fie propuse spre finanţare din fonduri structurale.

Intenţia celor două părţi este aceea de a dezvolta proiecte în domeniul conversiei forţei de muncă disponibilizate spre servicii în turism.

„Salut această abordare pragmatică a sindicatelor din România. Cred că  a trecut vremea bocetelor că vine criza şi să ne facem buncăre anticriză din beton. Nu asta rezolvă problemele. Trebuie să ieşim cu soluţii şi soluţii înseamnă aducerea de bani europeni. Trebuie să chemăm Guvernul să cofinanţeze proiectele şi putem să sensibilizăm Guvernul, administraţia publică locală şi sindicatul pentru acest lucru. Suceava poate deveni o zonă de atragere a forţei de muncă în special în sectorul serviciilor, în turism, pentru că este un judeţ cu potenţial”, a spus Flutur. El a precizat că acordul cu BNS va fi supus aprobării în prima şedinţă a Consiliului Judeţean.

 

BNS vine cu o zestre de 100 de specialişti

Liderul BNS, Dumitru Costin, şi-a exprimat convingerea că parteneriatul cu Consiliul Judeţean Suceava va fi unul prolific, anunţând că va pune la dispoziţie peste 100 de sindicalişti specializaţi în elaborarea de proiecte cu finanţare externă.

„Sunt trei zone de interes pentru noi şi Consiliul Judeţean, cel puţin în primă fază. În primul rând discutăm despre mediul rural, apoi despre piaţa muncii în general şi avem deja un portofoliu de proiecte pregătit. Urmează ca oamenii care lucrează în CJ să înceapă să vină cu toate datele şi cifrele de care avem nevoie pentru a definitiva aceste proiecte. O a treia componentă o reprezintă turismul. Pentru turism avem deja pregătit un proiect strategic de cinci milioane de euro în care dorim să implicăm şi judeţul Suceava, alături de judeţul Tulcea, pentru consolidarea serviciilor turistice, în parteneriat cu alte trei ţări - Malta, Irlanda şi Portugalia, cu care o să putem construi o infrastructură umană de foarte bună calitate în zona serviciilor turistice”, a declarat Costin.

El a spus că pentru municipiul Suceava are în vedere derularea unor proiecte care vizează persoanele cu probleme sociale grave şi cele cu dizabilităţi. Trebuie spus că acordul semnat de BNS cu Consiliul Judeţean Suceava este primul de acest fel la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord de cooperare BNS - Consiliul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Acord de cooperare BNS - Consiliul Judeţean Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei