Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţii

Un milion de metri cubi de lemn, scoşi pe piaţă de Direcţia Silvică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În cursul anului viitor, din pădurile Sucevei va fi permisă exploatarea unei cantităţi maxime de 1.100.000 de metri cubi de lemn. Direcţia Silvică Suceava a organizat deja o primă licitaţie, pentru acordarea dreptului de exploatare de pe picior (din pădure) a unei cantităţi de 275.000 de metri cubi de lemn, aproape întreaga cantitate fiind achiziţionată de firmele interesate.

Pentru 2009, din cei 1.100.000 de metri cubi de lemn pe care Direcţia Silvică Suceava îi va scoate pe piaţă, 50% vor fi valorificaţi pe picior (din pădure), direct de către firmele interesate, în vreme ce 50% din această cantitate va fi vândută la drumul auto, după ce a fost scoasă din pădure, iar lemnul a fost fasonat.

Încă 550.000 de metri cubi de lemn vor fi vânduţi în cursul anului viitor, prin licitaţii organizate lunar, în vreme ce 180.000 de metri cubi de lemn pe picior au fost deja încredinţaţi spre exploatare către două firme cu o capacitate mai mare de producţie, care au încheiat contract pe mai mulţi ani.

De asemenea, 20% din cantitatea aprobată spre exploatare va fi ţinută până în trimestrul IV al anului viitor, drept cotă de siguranţă, în cazul în care apar calamităţi.

 

Lemnul din pădure, mai scump ca cel adus la drumul auto

Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, s-a declarat surprins de preţurile mari obţinute pe lemn la licitaţia ţinută recent, fiind cazuri în care lemnul din pădure, neexploatat, s-a vândut mai scump ca cel adus la drumul auto.

“Preţul mediu obţinut pe cei 270.000 de metri cubi de lemn vânduţi la ultima licitaţie este de 83 de lei/mc, cu 60% mai mult faţă de preţul de pornire. Cele mai bune preţuri s-au obţinut pe răşinoase, urmate de cele pe fag şi esenţe tari, precum stejarul, frasinul şi paltinul. Deşi se anunţă un an de criză economică, preţurile obţinute anul acest sunt cu 15% mai mari decât cele de anul trecut. Pe unele zone s-au obţinut chiar preţuri neaşteptat de mari, de 180 lei/mc, pe picior, ceea ce mă pune pe gânduri în ceea ce priveşte seriozitatea ofertelor, când noi vindem la acest preţ lemnul fasonat, adus la drumul auto”, a declarat Valerian Solovăstru.

La prima licitaţie organizată pentru încredinţarea spre exploatare a lemnului aprobat pe 2009 au participat peste 250 de firme din judeţ şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un milion de metri cubi de lemn, scoşi pe piaţă de Direcţia Silvică .
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un milion de metri cubi de lemn, scoşi pe piaţă de Direcţia Silvică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei