Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2008 - Anul XIII, nr. 265 (3946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Sprijin

26 de case distruse de inundaţii au fost reconstruite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
26 de familii ale căror locuinţe au fost distruse de inundaţiile din luna iulie a.c. au case noi, lucrările de reconstrucţie fiind finalizate. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului Suceava, Ovidiu Doroftei, care a arătat că locuinţele au fost predate „la roşu”, finanţarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale.

El a arătat că în momentul de faţă se află în construcţie 193 de case, din care 189 cu firme de construcţie şi patru în regie proprie. Prefectul judeţului a arătat că dintre cele 26 de case finalizate, 13 au fost construite de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe lângă locuinţele a căror construcţie a fost terminată, prefectul a anunţat că alte 42 de case vor fi finalizate până pe data de 15 noiembrie 2008.

Doroftei a mai adăugat că 27 de case, din totalul celor distruse de inundaţii sau care trebuiau mutate pe alte amplasamente, nu vor mai fi reconstruite. Este vorba despre 23 de case la Arbore, două în Cacica şi câte una în Bălcăuţi şi Şcheia.

„În cazul caselor din Arbore, populaţia a solicitat ca acestea să nu mai fie reconstruite, pe motiv că cei care locuiau în acestea nu ar fi avut autorizaţii de construcţie, sau nu plăteau impozite la primărie. Autorităţile locale din această comună au fost de acord, şi din acest motiv cele 23 de case nu se mai construiesc”, a spus prefectul judeţului.

 

Ajutoare suplimentare pentru sinistraţi

Pe de altă parte, Doroftei a arătat că persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de inundaţiile din luna iulie a.c., dar care nu primit alte ajutoare în afara celor de la Guvernul României, vor beneficia de diverse sume de bani, provenite dintr-un fond de solidaritate constituit din donaţiile Secretariatului General al Guvernului şi ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

„Vreau să subliniez că este pentru prima dată  după revoluţie când un Guvern iniţiază un proiect guvernamental unitar pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate de inundaţii”, a spus Ovidiu Doroftei.

În acelaşi timp, el solicitat primarilor să întocmească de urgenţă documentaţia necesară pentru decontarea lucrărilor realizate în vederea refacerii infrastructurii distruse de inundaţii.

„Banii au venit de la Guvern, încă din luna septembrie 2008, însă primarii trebuie să înainteze documentaţia pentru a primi fondurile aferente lucrărilor efectuate”, a declarat Doroftei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 de case distruse de inundaţii au fost reconstruite.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
26 de case distruse de inundaţii au fost reconstruite2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei