Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizii judecătoreşti

Ropotă câştigă pe bandă rulantă procesele cu Curtea de Conturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Acuze nefondate şi acte întocmite fără a fi argumentate temeinic. Cam la asta se reduce megacontrolul efectuat de Curtea de Conturi Suceava, în prima jumătate a acestui an, la Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Documentele întocmite de controlorii Curţii de Conturi cad unul după altul în instanţă, ceea ce dovedeşte lipsa de profesionalism a angajaţilor acestei instituţii a statului.

 

Actele de impunere pentru sume de ordinul miliardelor de lei vechi, dar şi cele privind înregistrarea ca mijloc fix a sediului Administraţiei Financiare Publice Orăşeneşti Gura Humorului la valoarea plătită în momentul achiziţionării au fost anulate de judecătorii de la Tribunalul Suceava. Acuzaţiile aduse conducerii DGFP Suceava şi directorului executiv al instituţiei, Petrică Ropotă, încep să se năruie precum castelele de nisip, ceea ce denotă că acel control a fost unul tendenţios şi rău-voitor.

Potrivit controlorilor Curţii de Conturi, un număr de 6 administraţii financiare din cadrul DGFP Suceava au constituit, în perioada 2006 - 31 martie 2008, în mod nelegal, un fond de stimulente în sumă totală de 163.886 de lei. Răspunzători pentru această neregulă au fost găsiţi Petrică Ropotă şi 6 şefi de administraţii fiscale din judeţ.

Pe lângă suma de 163.886 de lei, reprezentanţii Curţii de Conturi Suceava au solicitat şi majorări de întârzieri de 52.314 lei, bani care urmau să fie recuperaţi din buzunarul directorului DGFP Suceava şi al celor 6 şefi de administraţii fiscale.

Numai că, Tribunalul Suceava a respins cererea Curţii de Conturi ca nefondată, aşa încât presupusele nereguli se dovedesc doar praf în ochi aruncat de oameni care par depăşiţi de legislaţie.

 

Somaţiile către agenţii economici, emise potrivit legii

Nici cheltuielile de executare silită pe care DGFP Suceava le-ar fi angajat de la bugetul de stat, fără a fi recuperate, nu s-au dovedit reale. În baza documentaţiei întocmite de controlorii Curţii de Conturi Suceava, directorului executiv Petrică Ropotă şi şefei Serviciului financiar-contabil al DGFP, Luiza Cecilia Robciuc, li se imputa suma de 89.452 de lei, reprezentând „plăţi nelegale”, dar şi a sumei de 1.192 de lei „foloase nerealizate”. Mai precis, aceste sume reprezintă costurile cu formularele pentru somaţiile de plată trimise agenţilor economici din judeţ, care potrivit legii se suportă de la bugetul de stat.

Ca şi în cazul precedent, instanţele de judecată le-au dat dreptate finanţiştilor şi au respins sesizarea Direcţiei de Control Financiar Ulterior din cadrul Curţii de Conturi Suceava.

 

Plângeri penale împotriva controlorilor de la Curtea de Conturi

A treia decizie nefavorabilă Curţii de Conturi Suceava în lupta surdă împotriva lui Petrică Ropotă vizează achiziţia sediului Administraţiei Financiare Publice Orăşeneşti Gura Humorului. Controlorii Curţii de Conturi au stabilit că înregistrarea acestui mijloc fix la valoarea de achiziţie nu este legală, considerând că statul a fost prejudiciat prin plata unei sume mai mari decât cea reală. Şi acest aspect nu a fost bine documentat, motiv pentru care judecătorii de la Tribunalul Suceava au anulat decizia Curţii de Conturi care stipula că imobilul de la Gura Humorului nu poate fi înregistrat ca mijloc fix.

Toate aceste abuzuri ale controlorilor Curţii de Conturi Suceava au fost sesizate de finanţişti încă de la acea vreme. Împotriva controlorilor au fost înaintate plângeri penale, care sunt în curs de soluţionare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ropotă câştigă pe bandă rulantă procesele cu Curtea de Conturi.
 Vizualizări articol: 1105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Ropotă câştigă pe bandă rulantă procesele cu Curtea de Conturi4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa se naruie si Curtea de Conturi! trimis de
(24 oct 2008, 17:48:18
Bravo Ropota! Fii tare! Dreptatea va triumfa. Ar trebui desfiintata aceasta institutie care se numeste "Curte de conturi" si care intocmeste acte cu asa zise "constatari" doar cand e trimisa politic, lucru care a fost evident si in cazul verificarii Finantelor.
2.   Sansa la civilizatie trimis de
(26 oct 2008, 15:45:14
Am ramas placut surprinsa cind am vazut noul sediu al Admin Fin Gura Humor : curat, civilizat, ..., comparativ cu vechiul sediu pt care nu gasesc cuvinte de descriere, atit de nepotrivit era ! Oare ne este interzis accesul la civilizatie? Eu felicit si sprijin dreptul la replica si vointa de a face o schimbare de mentalitate completata cu fapte. Felicitari si succes pt conducerea DGFP - Suceava !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei