Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Furt înregistrat de camera video

Hoţul din Intercity-ul Suceava-Bucureşti, filmat în timpul acţiunii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Camerele de supraveghere video montate în Intercity-ul 554, Suceava Nord – Bucureşti, au surprins un furt dintr-un vagon, cu câteva minute înainte de plecarea trenului din gara Iţcani.

Deşi poliţiştii de la Transporturi Feroviare (TF) îl identificaseră pe hoţ, chiar înainte de a vedea imaginile video cu pricina, acestea vor fi principala probă folosită de oamenii legii împotriva infractorului.

 

Furt „în direct”

Povestea furtului filmat în direct s-a petrecut în urmă cu aproximativ o săptămână şi jumătate.

O femeie din Suceava ar fi trebuit, în după-amiaza zilei de 12 octombrie, să plece într-o delegaţie la Bucureşti, împreună cu un coleg de serviciu.  

Cum mai aveau de aşteptat aproximativ 15 minute până la plecarea trenului, cei doi colegi au ieşit pe peron, la o ţigară, femeia lăsându-şi poşeta pe banchetă, nebănuind ce avea să i se întâmple, mai ales că în vagon, la câteva scaune distanţă, mai era un călător şi, la scurt timp, a mai apărut unul.

Când s-a întors, însă, a observat că poşeta dispăruse, unul dintre călători spunându-i că a văzut un tânăr dubios care a intrat în vagon, a stat puţin, după care a plecat în grabă.

Sesizaţi despre furt, poliţiştii gării Iţcani au reuşit, cu ajutorul soţului păgubitei, să dea de urma hoţului, Ioan Akbar Biriş, în vârstă de 16 ani, din Fălticeni. Urmând sfaturile poliţiştilor, soţul femeii s-a dus la doi minori care-şi făceau veacul prin zona gării şi le-a promis câte 100 de lei dacă îi aduc înapoi poşeta furată, arătându-se interesat nu de banii care se aflau în ea (160 de lei), ci de documentele, actele de identitate şi cheile de la casă.

 

„Hoţii de bagaje au nevoie doar de câteva secunde”

Bănuielile poliţiştilor cum că minorii cu pricina ştiau cine este hoţul s-au adeverit, după ce aceştia au revenit în gară cu poşeta femeii, din care lipseau banii şi telefonul mobil.

Ulterior, aveau să afle poliţiştii, cei doi minori s-au întâlnit cu Biriş şi înainte, şi după comiterea faptei, acesta spunându-le că a furat o poşetă.

Chiar dacă adolescentul, un client mai vechi al poliţiştilor, nu a recunoscut nimic, poliţiştii staţiei CF Suceava Nord au obţinut, cu sprijinul celor de la Revizia de Vagoane Griviţa, imaginile video surprinse de camerele de supraveghere din tren, imagini care sunt proba clară că Biriş este autorul furtului.

„Recomand tuturor călătorilor atenţie sporită în timpul mersului cu trenul. Hoţii de bagaje au nevoie doar de câteva secunde. Profită de neatenţia călătorilor, fie că aceştia dorm, au coborât din tren să fumeze o ţigară sau îşi lasă bagajele nesupravegheate când merg la baie...”, e sfatul şefului postului de poliţie TF Suceava Nord, agentul şef principal Gavril Moroşan.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţul din Intercity-ul Suceava-Bucureşti, filmat în timpul acţiunii.
 Vizualizări articol: 1340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Hoţul din Intercity-ul Suceava-Bucureşti, filmat în timpul acţiunii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Desigur trimis de
(24 oct 2008, 11:11:13
Orice om normal, locuitor al Rromaniei, ar fi procedat la fel: urc in tren, las poseta sau chiar portofelul la vedere, apoi COBOR PE PERON la o tigara ! Am incredere ca n-o sa imi dispara nimic, pentru ca "n vagon, la c�teva scaune distanta, mai era un calator si, la scurt timp, a mai aparut unul"...

Nu stiu, dar unii parca o cauta, parca se cer furati. Suntem totusi la cateva sute de ani distanta de legendele cu Vlad Tepes ( parca ) si pungi cu galbeni lasate noaptea pe drumuri si recuperate a doua zi...

Daca respectivii calatori ar fi procedat corect, furtul ( si bataia de cap ) nu s-ar fi putut produce. Mai ales in tren, unde e relativ usor de furat, tu iti lasi poseta si te duci ? Pai sa ma scuzi, dar o meriti.
1.1  RE: Desigur trimis de
(24 oct 2008, 14:31:01
Subscriu. La fel fac sucevenii si cu detectoarele de radar si GPS-uri lasate noaptea in masina PE BORD !!! Si dupa aia isi fac cruce ca le-au fost furate.

In tara asta, intotdeauna s-a putut face avere de pe urma prostilor, si asa o sa si ramana...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei