Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Evenimentele din ultima vreme îndreptăţesc Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor să facă unele precizări:

1. Nu am semnat Acordul de asociere cu Consiliul Judeţean Suceava pentru promovarea turismului religios în Bucovina – asociere pe care o considerăm în principiu binevenită - , deoarece documentul apreciază Arhiepiscopia ca având statutul de „administrator al monumentelor istorice religioase din patrimoniul naţional şi UNESCO”. Noi Ne considerăm proprietarii bisericilor, mănăstirilor, schiturilor etc. şi ai bunurilor acestora, pentru că vieţuim într-un stat de drept, membru al Uniunii Europene, care garantează proprietatea.

2. La doar câteva zile după lansarea de către Consiliul Judeţean Suceava a programului „Turismul religios în Bucovina”, domnul Orest Onofrei, fost prefect al Sucevei, acum vicepreşedinte al PD-L Suceava şi candidat la scaunul de parlamentar, declara pe un post central de televiziune, privitor la retrocedarea Fondului Bisericesc al Bucovinei şi în legătură cauzală cu „calitatea” de administrator atribuită Nouă în documentele privind asocierea cu Consiliul Judeţean Suceava, că „Dacă această proprietate, aproape 200.000 de hectare, ar fi retrocedată în forma asta, actualei Fundaţii, credem, cred eu că asistăm la cel mai mare act de corupţie din România de la Revoluţie încoace, pentru că e vorba de o avere de peste 2 miliarde de euro”. Cum nu putem să Ne autocorupem, căci este vorba despre averea Noastră, îi atragem atenţia fostului înalt funcţionar al statului că, în accepţie juridică, nu există corupţie decât numai în legătură cu Puterea…

3. Dar, dacă, vai, Noi săvârşim un act de corupţie redobândind averea Bisericii, atunci ideea asocierii cu Consiliul Judeţean Suceava se compromite iremediabil, având în vedere că Partidul Democrat – Liberal, care a câştigat la alegerile locale conducerea Consiliului Judeţean Suceava, are drept deviză „eradicarea corupţiei”…

4. Noul prefect instalat zilele trecute îşi stabileşte drept obiectiv imediat reactivarea Fundaţiei Fondului Bisericesc al Bucovinei. Domnia Sa continuă astfel politica Prefecturii sucevene, nerecunoscând în consecinţă actuala Fundaţie, care este însă recunoscută de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cum ne aflăm trăitori într-un stat european, stat de drept, membru al Uniunii Europene, credem cu tărie că ceea ce Ni s-a dăruit de-a lungul veacurilor de credincioşi, fie ei puternici sau umili, Ne aparţine, Ni se cuvine şi va fi din nou, după vremelnica stăpânire ateo-comunistă, al Nostru.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă.
 Vizualizări articol: 838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Comunicat de presă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uite si pe sfinti trimis de
(24 oct 2008, 14:14:54
sfintii din arhiepiscopie,in frunte cu nea petrica ....
2.   Control trimis de
(24 oct 2008, 22:35:04
sdjfnsiuvndf
3.   Astept provincia - administrator sit trimis de
(24 oct 2008, 22:39:42
Am postat "control"ul de mai sus pentru ca am dorit sa lansez un comentariu de sub 500 caractere si nu am reusit. Nu este prima data cand se intampla acest lucru. Prietenii stiu de ce?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei