Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Dilemă

Lungu vrea să pună la bancă banii obţinuţi pentru modernizarea reţelelor de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Sume imense de bani au intrat recent în contul Primăriei Suceava, pentru efectuarea de lucrări de modernizare a reţelelor de termoficare a municipiului. Cea mai mare sumă de bani care se află acum la dispoziţia Primăriei  este cea de 9,641 milioane de euro, contractaţi printr-un credit extern de către Consiliul Judeţean, în cadrul proiectului “Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”.

O altă sumă consistentă, de 10 milioane de lei (100 de miliarde lei vechi), a fost alocată de Guvern pentru realizarea obiectivelor din cadrul programului naţional “Termoficare şi eficienţă 2008 - 2015”.

Pentru că suntem pe final de an şi deja vremea nu mai permite începerea de noi lucrări de termoficare, banii, respectiv cei 36,8 milioane de lei, echivalentul creditului extern, şi cei 10 milioane de lei obţinuţi de la Guvern, ar urma să „zacă” în Trezorerie luni de zile, cât va dura iarna.

 

Depozitarea banilor la bancă, considerată ilegală de Direcţia Finanţelor Publice

Tocmai de aceea, primarul Sucevei, Ion Lungu,  intenţionează să depoziteze la o bancă o mare parte din suma transferată în bugetul Primăriei, din creditul extern.

“Chiar şi după ce am achita o parte din materialele necesare lucrărilor de anul viitor, din suma rămasă am putea obţine o dobândă lunară de 100.000 de euro. Acolo unde avem acum aceşti bani, în trezorerie, nu se practică nici un fel de dobândă, încât practic am pierde ocazia de a câştiga nişte bani la bugetul local”, a declarat Ion Lungu.

Problema e că şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din judeţul Suceava, Petrică Ropotă, cu care primarul Sucevei s-a consultat pe această problemă, spune că banii nu pot fi scoşi de la Trezorerie şi mutaţi la o bancă, câtă vreme e vorba de un credit extern garantat de Guvern.

“Legea nici nu spune că nu avem voie, dar nici că avem voie. Conform legii, primăriile au voie să facă plăţi prin intermediul băncilor, dar nu spune nimic de depozitarea banilor la bancă. Tocmai de aceea am trimis o scrisoare oficială Ministerului Finanţelor, iar în cazul în care acesta îşi va da acordul, vom organiza un fel de licitaţie pentru a desemna banca la care să depozităm aceşti bani”, a precizat Ion Lungu.

În total, din banii de la Guvern şi cei obţinuţi de la Consiliul Judeţean, Primăria Suceava dispune de o sumă de 46,8 milioane lei (468 miliarde lei vechi), din care vor fi executate lucrări de modernizare a punctelor termice şi de înlocuire a reţelelor de termoficare existente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea să pună la bancă banii obţinuţi pentru modernizarea reţelelor de termoficare.
 Vizualizări articol: 1117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Lungu vrea să pună la bancă banii obţinuţi pentru modernizarea reţelelor de termoficare2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei