Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Motivaţie

Ovidiu Neamţu vrea director la spital pentru a-i fi recunoscute calităţile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unicul candidat înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager general la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, Ovidiu Neamţu, şi-a motivat „cu toată sinceritatea”, după cum ne-a spus, decizia de a candida.

Contactat telefonic, Ovidiu Neamţu a refuzat să răspundă la întrebări în mod direct, telefonic sau în cadrul unei întrevederi, afirmând că este „extrem de ocupat”, dar a spus că va răspunde fără probleme prin e-mail, dacă întrebările îi sunt trimise înainte. Chiar dacă aceasta este modalitatea uzuală doar pentru interviurile cu personalităţi la cel mai înalt nivel, şefi de stat şi de guvern sau ambasadori, i-am transmis, marţi, lui Ovidiu Neamţu un set de cinci întrebări, la care am primit răspunsurile miercuri dimineaţă.

Întrebat ce îl motivează să candideze pentru funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă, Ovidiu Neamţu ne-a răspuns: „sunt genul de om căruia îi plac provocările şi se implică; oportunitatea de a-mi folosi calităţile şi de a-mi fi recunoscute; conştientizarea responsabilităţilor şi eforturilor depuse pentru îndeplinirea performantă a sarcinilor unui manager; munca în sine, autorealizarea prin forţe proprii”.

Referitor la experienţa sa în management, în mod particular în managementul unei instituţii publice, potenţialul şef al spitalului a spus „am o experienţă vastă în managementul privat, iar competenţa şi cunoştinţele mele sunt perfect potrivite pentru a ocupa o funcţie în managementul unei instituţii publice”.

 

Neamţu: „Voi participa la acest concurs pe criteriul competenţei”

Următoarele întrebări au fost care îi sunt priorităţile pentru spital şi ce plan de management are, în eventualitatea că va ocupa funcţia la care aspiră, din ce formaţiune politică face parte şi ce om politic local îl recomandă pentru funcţia la care candidează.

„În eventualitatea unei reuşite voi demonstra că îmi voi îndeplini cu mare seriozitate şi eficienţă funcţia de manager şi mă voi implica în vederea îmbunătăţirii continue a actului medical şi a eficientizării unităţii medicale. Nu în ultimul rând, voi opta pentru elaborarea unor proiecte pentru atragerea de fonduri structurale, atragerea de sponsori, cât şi pentru asigurarea accesului la serviciile medicale fără discriminări legate de mediul de rezidenţă sau statutul social. Sunt membru PNL. Voi participa la acest concurs pe criteriul competenţei, FĂRĂ nici o recomandare politică!”, au fost răspunsurile lui Ovidiu Neamţu.

Telefonic, el ne-a mai spus că de la precedenta şi scurta sa numire ca manager la spital, din luna martie a acestui an, a absolvit şi cursul de manager de spital, obligatoriu, conform legislaţiei, pentru această funcţie. „De altfel şi atunci eram înscris la curs, dar de atunci l-am şi absolvit”, a precizat Neamţu.

 

A urmat facultatea pe când era vameş la Stânca-Costeşti

Din CV-ul transmis de candidatul la funcţia de manager general al Spitalului de Urgenţă reiese că are 39 de ani, a absolvit în 1987 Liceul Industrial nr.4 din Suceava, cu specializarea electrotehnică, apoi a urmat, din 1999-2003, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, specializarea ştiinţe economice, tot aici a urmat şi un master în 2004-2006, iar din 2007 este student la drept, la aceeaşi facultate. Din martie până în mai 2008 a urmat un curs de management spitalicesc la Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

Ca experienţă profesională, Ovidiu Neamţu şi-a trecut în CV funcţia de director la SC NINEDO SRL Suceava, ocupată în perioada 1998-1999, controlor vamal la biroul vamal Stânca-Costeşti din 1999 până în 2003, agent vamal pentru SC PHIL EMTETECO SRL în 2004-2005 şi din 2005 până în prezent coordonează şi administrează firma Versus SRL, la care este acţionar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Neamţu vrea director la spital pentru a-i fi recunoscute calităţile.
 Vizualizări articol: 2313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 7 voturi
Ovidiu Neamţu vrea director la spital pentru a-i fi recunoscute calităţile2.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei