Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Auto

Noua Skoda Superb a ajuns pe piaţa din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua Skoda Superb, ultimul model al autoturismelor producătorului ceh, a ajuns pe piaţa suceveană, aceasta putând fi achiziţionată prin SC ADRIA Suceava, unic importator Skoda pe judeţele Suceava şi Botoşani. Caracteristicile modelului, lansat în România la începutul lunii octombrie, fac din Skoda Superb un competitor serios în clasa medie superioară.

În comparaţie cu primul model Superb lansat în anul 2001, noua Skoda Superb are o formă uluitoare, aşa cum afirmă reprezentanţii ADRIA Suceava.

Filozofia Skoda Auto în materie de design este subliniată de forma tridimensională a grilei radiatorului, iar ornamentele cromate atent modelate îi conferă automobilului un aspect puternic şi impunător.

Liniile conturate ale capotei motorului se extind înspre faruri, accentuând direcţia orizontală a acestora, conferindu-i noului Superb o ţinută de drum solidă şi încrezătoare. Aripile faţă evidenţiate puternic subliniază această trăsătură. Acestea îi conferă noului Superb imaginea sa caracteristică, tipică automobilelor din familia Skoda.

 

Spaţiu interior generos

Echiparea standard include 6 airbaguri, ESP, inclusiv ABS, MSR, ASR, asistenţă hidraulică la frânare. Cea mai importantă inovaţie tehnologică a acestui model este TwinDoor, sistem ce permite deschiderea portbagajului în două moduri, ca în cazul unei limuzine clasice (doar trapă portbagaj), sau ca în cazul unui model hatchback (inclusiv luneta).

Deşi lungimea totală este aproape identică cu cea a generaţiei anterioare a modelului Superb, noul automobil depăşeşte spaţiul interior deja generos al modelului precedent din aproape toate punctele de vedere, datorită amplasării transversale a motorului. Astfel, în faţă, spaţiul a fost extins prin deplasarea schimbătorului de viteze. Spaţiul pentru genunchi a fost mărit cu 19 mm, oferind pasagerilor un nivel de confort optim în timpul călătoriei.

Noul model Skoda măsoară 4.838 mm în lungime, 1.817 mm în lăţime şi 1.462 mm în înălţime.

În ceea ce priveşte gama de motorizări, aceasta este extrem de diversificată şi vine în întâmpinarea tuturor exigenţelor clienţilor. Aceştia pot opta între trei motoare pe benzină (1.4 TSI / 125 CP, 1.8 TSI / 160 CP, 3.6 FSI V6 / 260 CP) şi trei motoare Diesel (1.9 TDI PD / 105 CP, 2.0 TDI PD DPF / 140 CP, 2.0 TDI CR DPF / 170 CP). De remarcat că toate motoarele sunt prevăzute cu sistem de injecţie directă şi se evidenţiază prin consumul redus de carburant şi valori reduse ale emisiilor de noxe.

 

Preţuri începând cu 18.982 de euro, inclusiv TVA

Noua Skoda Superb poate fi achiziţionată cu sume care pleacă de la 18.982 euro, inclusiv TVA. La acest preţ poate fi achiziţionat Skoda Superb cu nivelul de echipare Comfort, care include sistem audio Swing cu CD, MP3 player şi 8 difuzoare, instalaţie de aer condiţionat Climatic, geamuri electrice faţă/spate, oglinzi electrice, închidere centralizată cu telecomandă, cotieră faţă/spate şi proiectoare de ceaţă.

O altă echipare, Ambition, include şi scaun şofer cu reglaj electric şi funcţie de memorie, airbag genunchi şofer, Climatronic, jante din aliaj uşor 16”, senzor de ploaie şi proiectoare de ceaţă cu funcţie Cornering.

Versiunea de top, Skoda Superb Elegance, oferă suplimentar în standard jante din aliaj uşor 17”, scaun pasager faţă reglabil electric, faruri Bi-Xenon cu  funcţie AdaptiveFrontlightSystem, scaune faţă încălzite, senzori de parcare spate, oglinzi laterale cu efect anti-orbire automat şi tempomat. Preţul pentru versiunea Elegance începe de la 25.335 euro, inclusiv TVA, pentru motorizarea 1.8 TSI cu 160 CP.

Reprezentanţii ADRIA Suceava au remarcat faptul că un alt element de noutate la modelul Skoda Superb este şi noul sistem adaptiv al farurilor Bi-Xenon. Acestea dispun de un sistem AFS (AdaptiveFrontlightSystem – standard pentru Elegance), farurile fiind capabile să-şi adapteze fasciculul luminos în mod automat la diferite viteze şi condiţii de rulare. Astfel, pe lângă urmărirea cursului drumului, acestea asigură o distribuţie optimă a luminii în condiţii meteorologice dificile.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că pachetul de dotări electronice acoperă practic toată gama de cerinţe, amintind aici un sistem de navigaţie performant cu touch-screen şi hard disk pentru stocarea datelor, un sistem audio de ultimă generaţie cu difuzoare puternice, posibilitate de conectare a unui MP3 player în cotiera faţă pentru dispozitive externe sau un cititor de carduri.

 

Vânzările Skoda au crescut în anul 2008

Directorul executiv al ADRIA Suceava, Narcisa Airoaie, a declarat că deşi au existat o serie de speculaţii privind scăderea vânzărilor autoturismelor Skoda în România, situaţie generată de criza financiară, aceste informaţii sunt false. Mai mult, Narcisa Airoaie a explicat că în comparaţie cu perioada ianuarie – septembrie 2007, în acelaşi interval al anului 2008 vânzările de autoturisme Skoda au crescut atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Suceava. Ea a mai precizat că ADRIA Suceava a înregistrat o creştere de 20% în ceea ce priveşte vânzările de autoturisme în perioada ianuarie – septembrie 2008, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2007. În momentul de faţă, Skoda este lider naţional pe piaţa autoturismelor din import.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua Skoda Superb a ajuns pe piaţa din Suceava.
 Vizualizări articol: 4068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Noua Skoda Superb a ajuns pe piaţa din Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Publicitate pe fata trimis de
(24 oct 2008, 11:29:57
Articolul asta ar trebui sa fie insemnat ca material publicitar, iar suma incasata sa fie vizibila in contabilitatea ziarului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei