Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Certitudine

Lucrările la Spitalul de Urgenţă al Sucevei încep din primăvară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Suceava va avea cu siguranţă propriul Spital de urgenţă, cu dotare modernă şi servicii la standarde europene, a afirmat ieri primarul municipiului reşedinţă de judeţ, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii firmei constructoare.

Reprezentantul consorţiului italian Inso Sistemi per la Infrastrutture Sociale SpA, care a câştigat licitaţia pentru construirea noului spital de urgenţă din Suceava, Francesco Vachiano, s-a întâlnit miercuri cu edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, cu şeful Autorităţii de Sănătate Publică, Alexandru Lăzăreanu, şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dan Cadariu.

În cadrul acestei prime întâlniri s-au stabilit obligaţiile fiecărei părţi, administraţiei locale revenindu-i sarcina facilitării autorizaţiilor de demolare şi de construcţie şi de a sprijini elaborarea unui studiu geotehnic. Cea mai grea problemă este aceea a muta secţiile care funcţionează în Spitalul Vechi pentru a da front de lucru constructorului.

„Astăzi au fost discuţii de principiu, trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru mutarea pacienţilor din Spitalul Vechi. Ne gândim şi la internatele unor şcoli, vom vedea care este cea mai bună soluţie”, a spus Ion Lungu.

El a dat asigurări că autorităţile locale şi judeţene vor manifesta întreaga disponibilitate pentru implementarea acestui proiect al Ministerului Sănătăţii Publice. Primăria Suceava s-a angajat să asigure utilităţile şi chiar o parte din cheltuielile neeligibile ale proiectului.

“Nu ne permitem să ratăm această şansă unică de a avea un spital de urgenţă la Suceava”, a declarat Ion Lungu.

 

Lucrările efective ar putea începe în primăvară

În funcţie de cât de rapid vor fi rezolvate problemele organizatorice care ţin de demararea acestei ample investiţii, lucrările ar putea începe din primăvara anului viitor. Mai mult, se pare că s-au găsit soluţii pentru ca biserica din cadrul Spitalului Vechi să nu fie dărâmată, cât şi pentru păstrarea secţiilor de Oncologie şi Dermatologie, care nu erau prevăzute în proiectul iniţial.

Noul spital de urgenţă Suceava va avea o capacitate de 462 paturi, o arie desfăşurată de 64.698 mp şi o arie utilă de 31.927 mp. Cuprinde unitatea de primiri urgenţe, servicii ambulatorii şi spitalizare de zi, departament de radiologie, imagistică şi explorări funcţionale, servicii tehnico-gospodăreşti: spălătorie centrală, depozit deşeuri, bucătărie centrală, depozit central materiale, camere tehnice etc, servicii conexe specifice spitalelor: endoscopie, farmacie, laborator central, morgă cu laborator de anatomie-patologică anexat, sterilizare centrală, vestiare centrale şi grupuri sanitare personal, o sală de conferinţe cu 100 de locuri, recepţie, zona de înregistrare, aşteptare, bloc operator, secţia de terapie intensivă generală adulţi / copii, secţii de spitalizare chirurgicală, secţii de spitalizare medicale, administraţie.

De asemenea, spitalul va avea heliport cu un punct de aterizare.

Spitalul din Suceava face parte din cele 32 noi unităţi spitaliceşti pe care ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, le-a promis a fi finalizate până în 2012. Valoarea totală a investiţiilor este de 13,7 miliarde de lei (circa 3,7 miliarde de euro), inclusiv TVA.

Indicatorii tehnico-economici pentru fiecare proiect în parte au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern, anul trecut. Investiţiile vor fi finanţate în principal din fonduri ale Ministerului Sănătăţii, de la bugetul de stat şi local, împrumuturi bancare şi credite externe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la Spitalul de Urgenţă al Sucevei încep din primăvară.
 Vizualizări articol: 1435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Lucrările la Spitalul de Urgenţă al Sucevei încep din primăvară3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei