Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la începutul anului

Trei morţi şi 72 de răniţi, în rândul minorilor implicaţi în accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Accidentele rutiere în care au fost implicaţi minori care s-au angajat fără a se asigura în traversarea străzii s-au soldat cu trei moţi şi 72 de răniţi. Cifrele reprezintă situaţia înregistrată de la începutul anului pe raza întregului judeţ, din statistici reieşind că minorii până în şase ani au fost cei mai expuşi la accidente grave.

Aceştia au fost victime în 20 de accidente, soldate cu trei morţi, trei răniţi grav şi 14 răniţi uşor.

În cazul lor, cauza accidentului este nesupravegherea din partea părinţilor. Cei mai mulţi copii victime în accidente rutiere provin din mediul rural, aici aceştia putând să ajungă uşor în apropierea drumului şi să ţâşnească în faţa unei maşini.

 

Părinţii au rolul cel mai important în prevenirea accidentelor

Printre victimele accidentelor s-au numărat copii de doi, trei sau cinci ani. La începutul acestei luni, s-au petrecut două accidente mortale cu copii de grădiniţă. Un minor de cinci ani a fost accidentat mortal, pe un drum comunal din Bosanci, după ce a ţâşnit în faţa unei maşini. În celălalt caz, petrecut la Dorneşti, un copil de doi ani a fost strivit de o cisternă, după ce s-a băgat sub autotren în timp ce acesta staţiona. Ultimul accident în care a fost implicat un copil a avut loc miercuri, 8 octombrie, în oraşul Gura Humorului. Un copil de trei ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără a se asigura, a fost lovit de un autoturism Audi, condus regulamentar. În acest caz, victima a fost norocoasă, scăpând cu răni ce necesită câteva zile de îngrijiri medicale.

Poliţiştii de la Serviciul de Poliţie Rutieră şi cei de la Compartimentul de prevenire organizează adesea acţiuni de prevenire în şcolile primare, încercând să-i înveţe pe copii regulile minime de circulaţie. Părinţii au însă rolul cel mai important în a preveni astfel de evenimente rutiere. Deşi în rapoartele poliţiei sunt trecuţi ca vinovaţi de producerea accidentelor, părinţii nu pot fi traşi la răspundere în nici un fel, cum nici şoferii nu riscă nimic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei morţi şi 72 de răniţi, în rândul minorilor implicaţi în accidente.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Trei morţi şi 72 de răniţi, în rândul minorilor implicaţi în accidente1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei