Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 oct 2008 - Anul XIII, nr. 243 (3924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Gratuit

Făină şi zahăr pentru persoanele defavorizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Aproape 60.000 de suceveni vor beneficia de programul european de furnizare de alimente pentru persoane defavorizate, iniţiat de Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Gheorghe Curelciuc, a precizat că până acum s-a distribuit o cantitate de 376 de tone de zahăr şi 737 de tone de făină, acţiunea urmând să fie finalizată în luna decembrie.

„Toate cele 114 localităţi şi-au ridicat cantităţile de zahăr alocate, iar cea a ridicării făinii este în desfăşurare. Făina este livrată de un furnizor român, iar furnizarea integrală a acesteia trebuie finalizată până în luna decembrie, ceea ce însemnă că suntem în grafic”, a precizat Gheorghe Curelciuc.

Cei care beneficiază de planul de furnizare de alimente sunt persoanele cu venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele care beneficiază de îngrijire din partea serviciilor sociale sau a furnizorilor privaţi nonprofit şi persoanele care beneficiază de masă la cantinele sociale.

 

7 kilograme de zahăr şi 20 de faină pentru fiecare beneficiar al programului FEGA

Din cele aproximativ 25 de milioane de euro pe care România le-a primit de la FEGA  au fost achiziţionate aproape 10.000 de tone de zahăr din stocurile de intervenţie ale Comisiei Europene şi peste 30.000 de tone de făină din grâu alb, de pe piaţă.

Pentru fiecare judeţ a fost alocată o anumită cantitate, iar aceasta s-a împărţit la numărul de persoane – pensionari din agricultură şi asistaţi social aflaţi în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială. Astfel, fiecărui sucevean care s-a încadrat în normele acestui program, i-au revenit 7,250 kilograme de zahăr şi 20 de kilograme de făină.

Directorul APIA Suceava a declarat că cea mai mare cantitate de zahăr a fost ridicată de Primăria Dolhasca – 11.204 kilograme, tot acolo urmând să fie livrată şi cea mai mare cantitate de făină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Făină şi zahăr pentru persoanele defavorizate.
 Vizualizări articol: 1475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Făină şi zahăr pentru persoanele defavorizate3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei