Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dificultăţi

Nici un înscris în clasa specială pentru copiii supradotaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inspectoratul Şcolar Suceava nu a reuşit încă să adune 25 de elevi supradotaţi din mediul rural care să studieze la Colegiul „Mihai Eminescu”, într-o clasă special formată pentru ei.

Clasa de elevi cu capacităţi intelectuale deosebite, formată de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, se află deocamdată în fază de proiect, deşi anul şcolar a început de mai bine de două săptămâni. Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a declarat că „părinţii copiilor nu sunt pregătiţi pentru aşa ceva şi nu acceptă uşor să-şi lase copiii să înveţe în oraş. Este o problemă identificată la nivel naţional, nu doar la noi”.

Recrutarea elevilor se face pe bază de recomandări din partea profesorilor, însă pentru a se califica în acest program ei trebuie să provină din familii al căror venit brut pe membru de familie să fie sub o treime din salariul minim brut pe ţară.

 

Şcoală şi cazare pe banii statului

Elevii care vor fi recrutaţi în acest program vor face şcoala gimnazială la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, într-o clasă specială, şi pe toată perioada programului vor fi susţinuţi material la şcoală de către Guvern. Vasile Monacu a spus că „deocamdată nu s-a stabilit cuantumul bursei, acum fiind în etapa de identificare a acestor elevi”.

Inspectorul general adjunct Monacu a mai precizat că recrutarea elevilor se face de către o comisie formată din specialişti de la Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică.

Inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu a spus că  se ia în calcul şi posibilitatea de a forma clasa începând cu anul şcolar viitor.

„Nu putem da încă un verdict, însă nu am realizat încă efectivele necesare pentru formarea clasei, şi este posibil să o înfiinţăm începând cu anul viitor” a mai spus adjunctul şef al IŞJ Vasile Monacu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un înscris în clasa specială pentru copiii supradotaţi.
 Vizualizări articol: 1196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Nici un înscris în clasa specială pentru copiii supradotaţi1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta e discriminare trimis de
(30 sep 2008, 12:34:52
Cred ca nu am inteles eu bine, ca daca totusi e asa cum scrie aici...e discriminare totala!!! CUM SA FACI O CLASA DOAR DIN COPII DE LA TARA??? Chiar daca ei provin din medii mai sarace! Cum s-ar simti acei copii? De ce nu faceti o clasa de copii supradotati la care sa poata participa toti elevii, indiferent de mediul de provenienta? Si daca vor fi printre ei si copii"saraci", atunci sa le subventionat studiile. Este ca si cum puneti o eticheta pe fruntea fiecaruia echivalenta cu declaratiile voastre de avere. Si asa copii percep saracia ca pe o vinovatie a lor, ca pe ceva de care lev este rusine. Adunandu-i intr-o clasa nu faceti altceva decat sa le soriti aceste sentimente! Parca sunteti dusi cu pluta stimati conducatori ai invatamantului sucevean!
2.   Va rugam frumos, trimis de
(30 sep 2008, 14:35:21
inscrieti-l pe Catalin Nechifor, ca este baiat supradotat si nu se observa,din prima, ca e ,tot de la, tara.
3.   Superdotati trimis de
(30 sep 2008, 17:56:23
Din paste fainoase,bors de legume si alcool n-ai sa gasesti superdotati.
4.   Criterii trimis de
(30 sep 2008, 18:27:01
As fi curios sa cunosc criteriile de referinta, prin care se selecteaza elevii supradotati. Domnilor de la ISJ poate ati facut si pedagogie in cariera dumneavoastra si stiti bine ca un elev curezultate foarte bune la un moment ales,poate sa clacheze in alta perioada si sa devina un rebut. Ajutati-i pe copii buni de la tara, fara ai eticheta de la inceput. Spre exemplificare: la liceul "Stefan cel Mare" pe vremea in care se mai facea carte , am avut un coleg inteligent si toti profesorii ii prevedeau un mare viitor. Un alt coleg cu evidente inclinatii spre stiintele exacte, manifesta mai putin zel la celelalte materii si de aceea era considerat un elev mediocru. Dupa ani si ani de zile, primul coleg a capotat la intaiul esec in viata, iar al doilea a ajuns un eminent profesor de matematica la Universitatea Tehnica din Paris. Destinul a doua vieti.
5.   Pt sarmis trimis de
(30 sep 2008, 21:38:59
tu ce-ai mancat ca sa fii atat de destept?nu te-a hranit mamica ta si pe tine cu bors?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei