Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crăciunul şi Revelionul, mai scumpe în ţară decât în străinătate

Marţi, 30 Septembrie 2008 (19:10:45)
Operatorii în turism care au participat, marţi, la Bursa Naţională de Turism - Munte, Rural, Afaceri, Litoral, din Poiana Braşov, au venit cu oferte de preţuri pentru sărbătorile de iarnă comparabile sau chiar mai mari decât cele din Austria, Franţa sau Cairo, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru turiştii români sau străini care vor să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în stil tradiţional românesc, la pensiunile din mediul rural, Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) are la dispoziţie aproxiamtiv 40.000 de locuri de cazare în 1.000 de localităţi din toată ţara, preţurile încadrându-se între 200 şi 600 de lei de persoană pe pachetul de două, trei sau patru nopţi.

În pachet, sunt incluse şi mesele festive, precum şi plimbări cu sania cu zurgălăi trasă de cai, grupuri de colindători tradiţionali sau chiar picnic-uri pe zăpadă, potrivit Mariei Stoian, preşedintele ANTREC.

Cea mai mare concentraţie din ţară pentru turismul rural este în judeţul Braşov, în zona Bran - Moeciu, unde există 10.000 de locuri de cazare în pensiuni de două sau trei margarete, potrivit sursei citate. Pentru cei care preferă să îşi petreacă sărbătorile la hoteluri de trei sau patru stele, preţurile cresc considerabil.

Astfel, la o pensiune de două stele din Predeal, în perioada Crăciunului (22-27 decembrie) preţul este de 50 lei/persoană/zi, fără mese festive, şi 100 lei/persoană/zi în perioada Revelionului (28 decembrie 2008 - 2 ianuarie 2009), fără mese festive. Pentru un hotel de trei stele, preţul ajunge la 1.200 de lei/persoană pentru trei nopţi de Crăciun cu mese festive şi 3.200 de lei/ persoană pentru trei nopţi de Revelion cu mese festive.

Pe Valea Prahovei, în Buşteni, un hotel de trei stele oferă pachete de Crăciun cu masă festivă înclusă pornind de la 500 lei/persoană, iar de Revelion preţul creşte la 2.000 lei/ persoană pentru patru nopţi de cazare şi mese festive.

O altă alternativă este închirierea de vile întregi, de două sau trei stele. Preţul unor astfel de vile în Poiana Braşov este între 700 şi 1.680 de lei pentru şapte nopţi în perioada Crăciunului şi între 1.440 şi 3.240 de lei pentru nouă nopţi în periaoda Revelionului. Pentru masa de Revelion se adaugă câte 200 de lei de persoană, la cerere.

Nici la Curtea de Argeş preţurile nu sunt mai mici. Un sejur de trei nopţi de Crăciun la o pensiune de două stele costă în jur de 600 de lei/persoană, iar la una de patru stele aproxiamtiv 700 de lei/persoană în funcţie de serviciile alese. De Revelion, preţurile cresc considerabil, la 1.200 lei/persoană în vilă de două stele şi 1.500 de lei/persoană în vilă de patru stele pentru trei nopţi.

În Piatra Neamţ, preţurile sunt ceva mai mici. Astfel, la un hotel de trei stele, pentru trei nopţi de Crăciun cu mese incluse preţul este de 300 lei/persoană, iar de Revelion preţul este de 900 de lei/persoană.

La un hotel de patru stele, pentru un pachet de minim trei zile de Crăciun, la Poiana Braşov, preţul ajunge la 200 euro/persoană. Pachetul cuprinde masă festivă în seara de Ajun, cadouri de la Moş Crăciun şi şedinţă de masaj. În schimb, un pachet de şase nopţi de Revelion cu masă festivă, saună şi masaj ajunge la 1.200 euro/persoană. În afara sărbătorilor de iarnă, în sezon, un pachet de cinci nopţi costă 375 de euro/persoană, cu demipensiune, saună şi masaj inclus în preţ, iar pentru un weekend cu două nopţi preţul ajunge la 160 de euro/persoană.

În schimb, pachetele pentru vacanţa de Revelion în străinătate par mai tentante ca preţ şi servicii decât cele autohtone. Astfel, potrivit site-ului infoturism.ro, un sejur de opt zile la un hotel de patru stele dintr-o staţiune de schi din Austria costă de la 525 de euro la 1.400 de euro/persoană, iar în Suedia pentru un sejur de şase zile la hotel de patru stele preţul este de aproxiamtiv 450 de euro/persoană. De asemenea, în Elveţia, la un hotel de trei stele în Berna, preţurile pornesc de la 450 de euro/persoană pentru un sejur de cinci zile.

Comparabile cu preţurile din Predeal sau Poiana Braşov sunt pachetele pentru un sejur de opt sau nouă zile în Maroc, în Casablanca, unde preţurile la un hotel de patru stele nu depăşesc 1.000 de euro/persoană/sejur cu demipensiune inclusă. În Franţa, la Paris, peţurile încep de la 200 de euro/ persoană pentru un sejur de trei zile la un hotel de trei stele până la 1.000 de euro pentru şapte zile la un hotel de patru stele.

La bursa organizată de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, în colaborare cu Asociaţia de Turism Poiana Braşov şi Asociatia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural au participat 42 de ofertanţi turistici care şi-au prezentat oferta pentru sărbătorile Crăciun şi Revelion, precum şi agenţii de turism şi tour-operatorii interesaţi să încheie contracte pentru 2008-2009. Bursa Naţională de Turism a fost organizată pentru specialiştii din domeniul turismului, având ca scop analiza sezonului 2008, precum şi contractarea locurilor şi negocierea tarifelor pentru Crăciun şi Revelion şi pentru anul 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crăciunul şi Revelionul, mai scumpe în ţară decât în străinătate.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crăciunul şi Revelionul, mai scumpe în ţară decât în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei