Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Alegerile uninominale se întorc. Cu faţa la coaliţia anti-Băsescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pentru că nu-mi place să rămân dator sau să se creadă că arta aberaţiei nu-mi este deloc străină o să revin asupra sistemului de vot în care politicienii vor să ne încorporeze pe 30 noiembrie.

În comentariul de săptămâna trecută susţineam sus şi tare că vom vota tot pe liste, cum o facem din 1990 încoace, şi că uninominalul va mai trebui să aştepte până să dea ochii cu electoratul.

Citând surse sus-puse, bine informate, dar şi bine intenţionate, scriam că toate partidele importante preferă votul pe listă fiindcă uninominalul gândit de Guvern este unul extrem de prost, este unul care va conduce la rezultate imprevizibile şi va produce victime importante.

La momentul actual e mai mult ca sigur că se va merge pe uninominal. Senatorul PNL de Siret, Tiberiu Prodan, dar şi alţii ca el, au salutat decizia instanţei cu privire la sesizarea făcută de PRM.

Domnul Prodan, fost căpitan de plai şi de plan la PNL Suceava până au venit alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi au dat cu el de pământ, spune că sistemul de vot uninominal este numai bun pentru ţărişoara asta şi că planul de ucidere a acestuia de către PRM în cârdăşie cu PD-L a eşuat lamentabil.

Dar, oare, lui Tiberiu Prodan de ce i-o fi plăcând atât de tare acest sistem de vot prost făcut, din moment ce domnia sa a obţinut la alegerile pentru şefia CJ sub 10 procente? Apoi, la uninominalele astea nu se procedează ca la alegerile pentru funcţia de primar sau de preşedinte al CJ, adică nu cine adună cele mai multe voturi iese automat parlamentar. Uninominalul, în orice formă ar fi el, nu-l avantajează defel pe domnul Prodan.

Dar eu vreau să ajung în altă parte. În discursul ţinut în Parlament, şeful statului şi preşedintele de facto al PD-L, Traian Băsescu, a vorbit despre alegerile generale din 30 noiembrie, însă nu şi despre schema după care vor avea loc acestea. Mai mult, domnul Băsescu a criticat formula uninominalului cu o zi înainte ca Justiţia să se pronunţe în legătură cu plângerea depusă de PRM.

Pentru atitudinea sa, Consiliul Superior al Magistraturii l-a atacat pe domnul Băsescu, arătând că acesta vrea să influenţeze Justiţia. În ziua în care Traian Băsescu le vorbea parlamentarilor, liderii tuturor celor trei partide mari vroiau alegeri pe liste, cu toate că pe la televiziuni spuneau altceva. Însă, PNL şi PSD au decis să-şi sacrifice câţiva oameni, încă nu se ştie care, pentru a-i face în ciudă lui Traian Băsescu care nu mai vroia uninominale, dar şi pentru că din calculele făcute de cele două formaţiuni politice, PD-L-ul ar ieşi cel mai şifonat din toată această afacere electorală. Mai ales că domnul Băsescu nu va mai putea ajuta PD-L-ul atât de tare, fiindcă una e să tragi după tine o listă de partid, şi alta e să tragi tare pentru fiecare candidat în parte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerile uninominale se întorc. Cu faţa la coaliţia anti-Băsescu.
 Vizualizări articol: 2496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Alegerile uninominale se întorc. Cu faţa la coaliţia anti-Băsescu4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Punem pariu ? trimis de
( 1 oct 2008, 10:21:03
Tot din surse: va interveni ceva foarte grav (sa fie criza?!)care va fi pretextul aminarii alegerilor de orice fel(pe liste sau nominale).Dupa ce-si vor trage sufletul,se vor hotari(altii!)ce fel de alegeri sa faca. Bomba zileitongueD-Laturile nu vor alegeri parlamentare in 2009,deoarece simt ei ca Basescu i-ar trage in jos.De aici ,delimitarea unora de altii(altul)se va face pe principiul :"cine-a zis primul ca mata-i curva".....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei