Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Supărare

Nechifor îi cere lui Flutur să nu mai discrimineze zona Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, europarlamentarul Cătălin Nechifor, îi cere preşedintelui PD-L al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, să nu mai discrimineze zona Fălticeni şi să promoveze proiecte pentru cei aproximativ 200.000 de suceveni care locuiesc acolo.

Nechifor constată „o aplecare foarte exagerată, nefirească” a liderilor democrat- liberali suceveni către ceea ce înseamnă Bucovina şi neglijarea zonei Fălticeni, care nu a făcut parte din Bucovina.

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava nu contestă valoarea brandului turistic Bucovina, însă consideră că brand turistic poate fi în egală măsură şi „Nada Florilor”.

„Cred foarte mult că Probota poate să facă cu cinste oricând faţă unei provocări în ceea ce priveşte viaţa monahală din Bucovina. Cred că, în ciuda faptului că în zona Fălticeni domnul Flutur şi PD-L nu au obţinut voturi aşa cum şi-au dorit, obligaţia lor este de a sigura echidistant sprijin financiar şi logistic din partea Consiliului Judeţean pentru cei care trăiesc în această zonă a Sucevei, care nu a făcut parte din Bucovina. Trăiesc acolo circa 200.000 de cetăţeni suceveni care au dreptul la dezvoltare egal cu cei care-l au locuitorii din Vatra Dornei, Gura Humorului,  Suceava sau Siret”, a spus Nechifor.

 

„Îi transmit domnului Flutur să-şi repoziţioneze deschiderea către zona Fălticeni” 

Liderul social democrat a arătat că noua conducere a Consiliului Judeţean promovează numai proiecte în care apare brandul Bucovina, precum „Bucovina- Athosul din Carpaţi”, „Inima Bucovinei” sau „Poarta bucovineană” şi nu a identificat nici un proiect de dezvoltare pentru zona Fălticeni.

„Îi transmit domnului Flutur să-şi repoziţioneze deschiderea către zona Fălticeni, pentru  că judeţul Suceava este un judeţ unitar. Avem foarte multe valori pe care le partajăm şi nu trebuie neglijate nici una din ele”, a mai spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor îi cere lui Flutur să nu mai discrimineze zona Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Nechifor îi cere lui Flutur să nu mai discrimineze zona Fălticeni3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mandria falsa de a fi bucovinean trimis de
(30 sep 2008, 14:37:46
Fluturas si cei din gasca lui habar n-au de istorie. Nici in perioada interbelica si nici in perioada comunismului conducatorii si istoricii nu si-au pus problema sa numeasca aceasta zona Bucovina, fiindca nu era reprezentativa pentru noi romanii. Acuma, toti neica nimeni vor sa lise spuna bucovineni!? Culmea este ca unii chiar nu au nici o treaba cu zona asta, fiind venetici. Nu au facut parte din provincia austro-ungara zona Falticeniului si o parte din comunele din sudul judetului (Brosteni, Dorna Arini, Panaci, Saru Dornei, Crucea etc.). Avand in vedere mandria netarmurita a fluturasului de a fi bucovinean, ii propun sa desfiinteze judetul Suceava si sa infiinteze judetul Bucovina, dar numai cu acele comune care au facut parte din ea, pe care sa-l conduca el si pedelaturile. Sa vedem, oare are curaj?

Orasul Falticeni s-a infiintatdupa alipirea nordului Moldoviei la Imperiul Austrica. Marea majoritate a locuitorilor au venit din partea austriaca....
2.   Uite cine vorbeste! trimis de
(30 sep 2008, 16:42:35
Uite cine vorbeste! Dar PDSR/PSD, mai ales cand era in tot ce misca (Guvern, judet, primarie), ce a facut pentru Falticeni? Chiar daca lasam la o parte dezvoltarea economica si discutam doar despre imagine, Geoana, ca ministru de Externe, a invitat ambasadorii si i-a dus direct la manastirile BUCOVINEI, de Muzeul Irimescu nu auzise. Theodorescu, ca ministru al Culturii, a invitat actori si i-a dus la manastirile BUCOVINEI, de Muzeul Irimescu nu auzise. Prefectura l-a adus pe Jonathan Scheele la Falticeni, dar intr-un singur loc: Pensiunea Iristar. In Calendarul Cultural al judetului Suceava, editia 2008, conceput de raposata conducere, nu se vorbeste nicaieri de Falticeni. Nici o oficialitate din Falticeni nu a fost invitata in deplasarile CJ ocazionate de asocierile cu regiuni din Austria, Ucraina, Franta etc. In fine, flagrant, megaproiectul 'Suceava - Utilitati si mediu la standarde europene' s-a numit initial 'Bucovina - Utilitati si mediu la standarde europene'...
3.   Ce a facut pt cultura psd ul?nimic trimis de
(30 sep 2008, 18:39:40
hai basti cu minciunile tale de 2 lei psd istule
4.   Cu primar PDL am ajuns sa ne ajute PSD trimis de
(30 sep 2008, 19:07:46
Falticeniul are de acum un primar vanjos care 4 ani are la dispozitie sa tot spuna cum a gasit el in 2004 datorii de 72 de miliarde si cum de atunci incoace cu toate ca a fost liberal si la conducere au fost acestia din urma, nu i-a putut plati.

Nu ne-aM DAT SEAMA dar el nu s-a rugat la noi sa -l mai alegem inca o data pt a fac e ceva aici in F... el sireacul e preocupat ca nu a platit datoria pe care a gasit-o cand a fost ales prima data... si peste 4 ani la fel se va ruga dar pana atunci lasati-l sa se relaxeze... are o vacanta de 4 ani si fonctie inalta pe deasupra...

Cu Flutur el trebuie sa aiba o relatie cordiala si sa inainteze proiecte si brandul zonei... si nu cred ca va fi refuzat... parerea mea insa e ca tofan atat e de incompetent ca in loc sa se bucure ca d-l flutur e acolo sus si sa-i ceara sprijinul sa faca ceva pt. oras, el se roaga sa nu aiba suceava sprijinul PDL la nivel inalt... asa va putea el sa-si justifice incompetenta: lipsa sprijinului polit
5.   4444444444 trimis de
( 1 oct 2008, 14:46:30
44444444444444

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei