Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Condiţii improprii de pregătire şi servire a mesei în mai multe grădiniţe din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În urma unui control al inspectorilor OJPC efectuat în 15 grădiniţe cu program prelungit din judeţ, în 11 instituţii de învăţământ s-au depistat abateri în ceea ce priveşte protecţia consumatorului.

Controlul OJPC a fost efectuat în grădiniţe de stat, dar şi în unităţi de învăţământ preşcolar particulare din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.

În majoritatea unităţilor verificate, numărul preşcolarilor din grupe era mai mare decât cel maxim admis, şi în acest fel, copiilor nu le este asigurat cubajul de aer necesar, de 8 metri cubi pentru fiecare preşcolar în parte.

Pe lângă această problemă, identificată în multe unităţi de învăţământ, precum şi cea a lipsei autorizaţiei sanitare de funcţionare, în unele grădiniţe din judeţ, inspectorii OJPC au descoperit condiţii improprii de pregătire şi servire a mesei copiilor.

„Nu se respectă circuitele la blocurile alimentare, nu se respectă condiţiile de amplasare şi compartimentare impuse pentru blocurile alimentare”, a declarat şeful OJPC Suceava, Elena Oanea.

 

Criza locurilor în grădiniţe a determinat OJPC-ul să nu închidă unităţile descoperite cu abateri

Asemenea situaţii au fost depistate la Grădiniţa cu Program Prelungit „Licurici”, Grădiniţa cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” şi la Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio”, toate din Fălticeni, unde inspectorii OJPC au depistat bucătării cu plite care funcţionează la jumătate din capacitate, iar în blocurile alimentare nu se respectă condiţiile de amplasare şi compartimentare impuse, inclusiv circuitul alimentelor şi al veselei utilizate.

La Grădiniţa cu Program Prelungit „Mihai Eminescu” din Suceava, inspectorii OJPC au identificat produse alimentare fără documente de provenienţă.

Pe lângă unităţile menţionate, OJPC a mai constatat abateri în ceea ce priveşte protecţia consumatorilor la Grădiniţa nr.6 din Suceava, la Grădiniţa „Prichindelul” din Rădăuţi, la Grădiniţele nr. 1 şi nr. 2 din Câmpulung Moldovenesc, precum şi la Grădiniţa „Guliver” din Suceava.

„Avându-se în vedere aspectele sociale, neavând alternative, OJPC nu a dispus măsuri de închidere a acestor locaţii”, a declarat directorul OJPC Suceava, Elena Oanea. Aceasta a mai declarat că s-au purtat discuţii cu autorităţile locale, care şi-au manifestat dispoziţia pentru remedierea deficienţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condiţii improprii de pregătire şi servire a mesei în mai multe grădiniţe din judeţ.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condiţii improprii de pregătire şi servire a mesei în mai multe grădiniţe din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai sunt si altele trimis de
(30 sep 2008, 15:12:43
si la gradinita dumbrava minunata din suceava sunt probleme.pe asta cand o verificati?li se da copiilor lapte afumat ,aproape niciodata meniul afisat nu corespunde cu ceea ce se serveste la masa copiilor .ar trebui verificate foarte des toate aceste unitati pentru ca e vorba de copii acolo de care nu ar trebui sa isi bata nimeni joc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei