Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La limita legii

Executor judecătoresc cu dosar penal la Parchet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dosar penal cu nume grele pe masa procurorilor suceveni. Executorul judecătoresc Cezar Ţugui şi directorul SC MES SA Suceava, Dumitru Duduman, sunt cercetaţi pentru infracţiuni care privesc prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Plângerea împotriva celor doi a fost depusă de reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava şi vizează înstrăinarea unor bunuri aflate sub sechestru.

 

Cercetările în dosarul care-i priveşte pe executorul judecătoresc Cezar Ţugui şi pe directorul SC MES SA Suceava, Dumitru Duduman, se vor derula separat. Iniţial, plângerea celor de la Fisc a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, numai că având în vedere profesia de executor judecătoresc a lui Cezar Ţugui, competenţa a fost declinată către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

În ceea ce-l priveşte pe Dumitru Duduman, cercetările sunt continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Reprezentanţii DGFP Suceava consideră că cei doi au încercat să înstrăineze bunurile SC MES SA Suceava cu scopul de a se sustrage de la urmărirea începută de Fisc.

Pe 7 noiembrie 2007, Fiscul a aplicat sechestru pe 100 de bunuri mobile aparţinând SC MES SA Suceava, iar pentru vânzarea acestora a organizat licitaţie pe data de 30 mai 2008.

În aceeaşi zi, pe faxul DGFP Suceava a sosit o hârtie prin care instituţia era înştiinţată că bunurile mobile pentru care s-a început executarea silită au fost vândute de executorul judecătoresc Cezar Ţugui prin procesele verbale de licitaţie mobiliară încheiate în zilele de 15 şi 27 mai 2008.

 

Duduman era executat şi Duduman cumpăra

Cum s-a constatat ulterior, licitaţiile nu s-au dovedit decât simple mascarade. Executorul judecătoresc a declanşat executarea silită la cererea creditoarei SC Machines&Wood Metal (MWM) SRL Suceava, administrată de Dumitru Duduman, în baza unor bilete la ordin emise de SC MES SA Suceava, acolo unde director era acelaşi Dumitru Duduman, bilete la ordin scadente pe 17 martie 2008.

Curios sau nu, la licitaţii nu au participat decât două firme, SC MWM SRL Suceava şi SC ADY LOGISTICS SRL Suceava, administrată de Andrei Duduman, nimeni altul decât fiul lui Dumitru Duduman.

„Înstrăinarea bunurilor s-a făcut în mod evident în scopul scoaterii bunurilor din patrimoniul SC MES SA şi sustragerii acestora de la urmărirea începută de creditorul fiscal. De asemenea, executorul judecătoresc nu avea dreptul să procedeze la vânzarea bunurilor sechestrate de executorul fiscal”, se arată în plângerea înaintată de Fisc la Parchet.

De altfel, pseudolicitaţiile de la SC MES SA organizate de executorul judecătoresc Cezar Ţugui au fost anulate în instanţă, după contestaţii depuse de Finanţe.

 

Cum trebuia procedat

În sprijinul lor, reprezentanţii DGFP Suceava au venit cu prevederile OG 92/2003 republicată, privind Codul de Procedură Fiscală. Articolul 36, aliniatul 9 din această Ordonanţă prevede: „În cazul în care asupra aceloraşi venituri ori bunuri ale debitorului a fost pornită executarea, atât pentru realizarea titlurilor executorii privind creanţe fiscale, cât şi pentru titluri ce se execută în condiţiile prevăzute de alte dispoziţii legale, executarea silită se va face, potrivit prezentului cod, de către organele de executare prevăzute de acesta”.

Prin urmare, afirmă specialiştii de la Fisc, SC MWM SRL Suceava avea posibilitatea să-şi depună titlul executoriu la executorul fiscal, urmând să participe la repartizarea sumelor de bani rezultate din vânzarea organizată de DGFP Suceava.

Riscul era, în acest caz, ca MWM să nu mai încaseze nici un leu, deoarece legea spune că prioritate au băncile şi apoi bugetul de stat, prin DGFP, la încasarea restanţelor.

 

Duduman: „Executorul a vândut şi el răspunde”

Dumitru Duduman a declarat că nu ştie nimic despre dosarul penal pe care-l are la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

„Eu nu am fost înştiinţat despre aşa ceva. Oricum, noi am fost cumpărători de bună credinţă. Executorul a vândut şi el răspunde, dar licitaţia a fost organizată corect, după Codul de Procedură Civilă”, a precizat Duduman.

Executorul judecătoresc Cezar Ţugui nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la dosarul în care este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

 

SC MES SA Suceava, în moarte clinică

SC MES SA Suceava este în cădere liberă de mai mulţi ani. Sub conducerea lui Dumitru Duduman, societatea a adunat datorii uriaşe, de aproximativ 17 milioane de lei (170 de miliarde de lei vechi), iar cu timpul o parte din bunuri au şi fost vândute. O parte din angajaţii de la SC MES SA Suceava au fost transferaţi la SC MWM SRL, astfel încât „decesul” societăţii care a activat ani la rând în lunca râului Suceava nu este decât o chestiune de câteva luni de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Executor judecătoresc cu dosar penal la Parchet.
 Vizualizări articol: 911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Executor judecătoresc cu dosar penal la Parchet5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si totusi merge trimis de
(30 sep 2008, 12:39:57
E pur si move !
1.1  RE: Si totusi merge trimis de
(30 sep 2008, 15:21:07
o observatie!nu sunt nume grele ci doar niste gunoaie.
1.2  RE: Si totusi merge trimis de
(30 sep 2008, 15:21:53
tugui e un smecher care pun pariu ca va scapa basma curata.probabil ca se distreaza copios citind aceste articole.el face servicii judecatorilor iar acestia vor fi la fel de "draguti " si ii vor intoarce serviciile.luate-ar dra....sa te ia.cate zile oi mai avea voi aprinde lumanari si o sa ma rog sa ai chinuri groaznice
2.   SATUL trimis de
(30 sep 2008, 13:19:43
HIA FRATILOR LASATI-NE CU MES-UL ASTA CA NE-AM SATURAT... ALTE STIRI NU MAI AVETI CA DE VREO 3 LUNI NUMIA DESPRE ASTA SCRIETI... VA DA CINEVA BANI BUNI SA MANCATI CE MANCATI VOI ACOLO ... PROBABIL VREUN MALL-IST CEVA CARE MAI VREA SA TRAGA UN TUN IMOBILIAR... IN REST , PACE SI CAUTATI SI VOI SUBIECTE CARE SA FIE ADEVARATE STIRI !
3.   RAHAT CU TUGUI trimis de
(30 sep 2008, 16:08:56
ce nume au acesti limbrici la BOTOSANI cu ei

face-ti dreptate oamenilor de rind

traiasca DREPTATEA
4.   Fara vina trimis de
(30 sep 2008, 17:43:24
Tugui n-are nici-o vina.In hatisul legilor facute de cei care dorm,maninca,dezleaga rebus sau voteaza la citeva maini in parlament exista prevederi care se bat cap in cap si se aplica la aceeasi speta in mod diferit.O executare silita trebuie sa aibe un singur sediu de materie aplicabila.
4.1  RE: Fara vina trimis de
(30 sep 2008, 20:48:29
saracul tugui nevinovatul.de-ar da domnul sa ii cada o caramida in cap caci numai rau stie sa faca.exista acolo sus cineva insa care are grija de toate.toate se intorc in viata mai devreme sau mai tarziu.
5.   Vacarilor trimis de
(30 sep 2008, 17:47:30
Bai acestia de la Monitorul, de ce imi cenzurati comentariile?
5.1  RE: Vacarilor trimis de
(30 sep 2008, 21:13:05
pana la urma care e vina lu tugui? cu ce a incalcat el legea daca a facut procedurile conform codului de procedura civila?....hai sa dam titluri ca sa aiba ce citi omu prost...combinatii se fac peste tot...hai sa le cautam pe alea care nu respecta procedurile legii...sunt destul de multe....
5.2  RE: Vacarilor trimis de
( 1 oct 2008, 09:04:24
tugui are vina ca s-a nascut ;

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei