Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Drum „european”

Curbele morţii de la Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga din comuna Poiana Stampei, din cauza neadaptării vitezei, două autovehicule de mare tonaj  au intrat în balans,  într-unul din accidente şoferul pierzându-şi viaţa.

Pe 8 iulie, un tir plin cu role de hârtie de ziar s-a transformat în sicriu pentru şoferul lui, un polonez, care din cauza vitezei a pierdut controlul asupra autoutilitarei. Colosul s-a răsturnat, strivindu-l pe cel aflat la volan. O lună mai târziu, o cisternă cu  bitum  fierbinte s-a răsturnat, existând pericolul ca încărcătura să polueze un afluent al râului Dorna.

 

Drum reabilitat, semnalizare rutieră provizorie

După ce o parte din Drumul European DN 17 de la Vatra Dornei până la ieşirea din judeţ a fost reabilitat, şoferii apasă mai tare pedala de acceleraţie pentru a mai „scoate” din timpii de staţionare petrecuţi la coborârea Mestecănişului, ceea ce duce la nerespectarea semnalizării rutiere şi la accidente grave.

La intrarea în satul Căsoi, comuna Poiana Stampei, există o succesiune de curbe deosebit de periculoase, în care şoferii intră cu viteză, datorită aliniamentului în line dreaptă până aici. De la conducătorii auto am aflat că panoul de avertizare „Succesiune de curbe deosebit de periculoase” a fost montat de câteva săptămâni. Acesta este un indicator provizoriu, fiind fixat în două cauciucuri de autoturism umplute cu beton peste care s-au pus câţiva bolovani, pentru a nu fi dat jos de maşinile de mare tonaj.  

Poliţiştii spun că cele două accidente din vara acestui an s-au datorat neadaptării vitezei, în zona curbelor viteza fiind restricţionată la 30 de kilometri la oră.

 

Autorităţile doresc o modificare în proiectul DN 17

Pe lângă zecile de accidente din anii trecuţi care au avut loc pe DN 17, în zona Plaiul Bârgăului, la intrarea în satul Căsoi, comuna Poiana Stampei, soldate cu pagube materiale şi pierderi de vieţi omeneşti, cele două din acest an i-au îngrozit pe localnici.    

Conform primarului comunei Poiana Stampei, Elisei Todaşcă, s-a sperat ca prin noul proiect de modernizare a DN 17 să fie „tăiate” curbele.

“Prin proiectul drumului am crezut că se va repara această problemă prin îndreptarea tronsonului pe o porţiune de 50 m, material de umplutură fiind din belşug pentru a umple golul de la Podul Greblei".

Din păcate nu s-a realizat acest lucru, păstrându-se vechiul tronson sinuos. Indicatorul cu „Atenţie! Succesiune de curbe deosebit de periculoase” se află la circa 60 m de locul unde, anul acesta, pe data de 8 iulie, a decedat conducătorul auto de origine poloneză al unui autotren care s-a răsturnat, tot aici răsturnându-se, zece zile mai târziu, şi o cisternă cu bitum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curbele morţii de la Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 2287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Curbele morţii de la Poiana Stampei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...... trimis de
(30 sep 2008, 14:30:12
de ce dobitocii nu au gandit ca sa "taie" curbele inainte de a fi aproape finalizqat drumul????? acum la sfarsit ca mai au de luat ceva spaga!!!!!!!!
2.   Desteptarea! trimis de
(30 sep 2008, 15:43:46
veniti si va minunati de drumul din ipotesti de langa primarie! este ingust si posibil ca dupa finalizare sa se modifice cu o cheltuiala in plus( deh afaceri cu borduri!)
2.1  RE: Desteptarea! trimis de
(30 sep 2008, 20:48:41
si ce vrei sa zici cu asta???
3.   Trafic trimis de
( 1 oct 2008, 09:51:37
La traficul existent acolo,numarul de accidente este chiar foarte mic.Iar ceea ce relatati dovedeste de fapt slaba pregatire profesionala a acestor "profesionisti".Probabil asta a fost unul din cei care in virtutea muschilor sai mecanici ne face pe noi,conducatorii obisnuiti,sa iesim de pe carosabil atunci cind trec ipochimenii.Adevarat insa,pe timpul iernii drumul este foarte periculos si aici ar trebui facut ceva mai mult pentru intretinerea lui,suprafata acestuia fiind mai mereu acoperita de zapada si ghiata in sezonul rece.Iar daca odinioara,pt a conduce un tir se cereau minim 5 ani de experienta pe masini de cat "C",acum foarte multi tineri fara experienta conduc acesti mastodonti,pericolul crescind exponential.In rest,lasati drumul asa cum e.Oricum este considerat unul din cele mai frumoase din Europa.Si apoi drumuri de felul asta sunt mai peste tot in afara,dar aia nu au prostii nostri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei