Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2008 - Anul XIII, nr. 213 (3894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ofertă

Şcoală de vânzare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Început de an şcolar cu probleme în comuna suceveană Baia. Clădirea în care a  funcţionat până acum Şcoala Generală nr. 2 din Baia a fost câştigată în instanţă de vechiul proprietar. Acesta a anunţat primăria şi Inspectoratul Şcolar Suceava despre această situaţie şi mai mult, a făcut o ofertă de vânzare a imobilului.

Şcoala, fost conac boieresc, a fost câştigată în instanţă de o nepoată a boierului Beldeanu, Liliana Beldeanu, care locuieşte acum în Ploieşti. Aceasta vrea să vândă şcoala, formată din două săli de clasă, o cancelarie, un cabinet metodic, o bibliotecă, două holuri şi o sală pentru arhivă, dar şi o suprafaţă de teren aproximativ două hectare şi jumătate, aflată în imediata apropiere a şcolii. Pentru toate acestea, proprietarul a solicitat 600 de mii de euro. Este vorba despre 100 de mii de euro pentru clădirea şcolii, şi 500 de mii de euro pentru teren.

 

Zece mii de lei pe an, chiria

Inspectorul şcolar general Petru Carcalete a declarat că „oferta este făcută, însă preţul real al imobilului şi terenului aferent va fi stabilit de un expert, şi abia atunci de va putea lua în calcul achiziţionarea clădirii, şi se va şti preţul exact”.

În ceea ce priveşte cumpărarea şcolii de către IŞJ, inspectorul general Petru Carcalete a spus că „trebuie făcute demersuri la Ministerul Educaţiei, asta în cazul în care proprietarul este de acord cu preţul stabilit de expert”.

Până la stabilirea preţului real de vânzare-cumpărare al clădirii şi luarea unei decizii în ceea ce priveşte achiziţionarea imobilului, Carcalete a spus că „primăria a discutat cu proprietarul şi s-a hotărât ca şcoala să funcţioneze acolo în continuare, contra unei chirii”.

Primarul comunei Baia, Mihai Cîrlan a spus că „ s-a primit acordul telefonic al proprietarului pentru a putea începe anul şcolar în acea clădire, iar chiria este de zece mii de lei pentru tot anul”.

Acordul între primărie şi proprietarul şcolii, Liliana Beldeanu, nu a fost încă definitivat, deoarece primarul Cîrlan a precizat că aşteaptă un fax de la proprietar, în care să fie stipulate condiţiile în care se face închirierea imobilului.

 

Peste 200 de elevi învaţă la Şcoala nr. 2 Baia

Primarul din Baia a mai spus că „primăria caută acum să cumpere un teren pe care să construiască o şcoală nouă”.

La ora actuală, la Şcoala nr. 2 din Baia învaţă 212 preşcolari şi elevi, în trei grupe de grădiniţă, patru clase primare şi patru clase gimnaziale. 14 cadre didactice predau la acea şcoală.

Urmaşii boierului Beldeanu au revendicat mai multe proprietăţi în comuna Baia. Primarul Mihai Cîrlan a declarat că „aceştia au obţinut până acum 680 de hectare de pădure şi mai solicită în instanţă alte terenuri din comună”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoală de vânzare.
 Vizualizări articol: 2270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Şcoală de vânzare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(10 sep 2008, 11:57:16
nu mai am cuvinte. Cum poate sa fie o cladire asa de scumpa? Dupa fotografie arata ca si o casa taraneasca mai de doamne ajuta. Daca comuna asta vrea sa aiba copii educati sa puna mina de la mina si sa isi faca ei o scoala si sa-i traga la tante boiereasa peste nas.Sa vedem la cine vinde ea cladirea asta ?! mai fratele meu ...dar nici chiar asa !
1.1  RE: .... trimis de
(10 sep 2008, 14:46:38
Ai perfecta dreptate in legatura cu bojdeuca aia din imagine. DAR dupa cate stim cu totii, cea mai buna aparare este atacul. In cazul nostru, "cocoana" cere acest pret exorbitant...poate poate iese ceva. Prost nu e ala care cere ci ala care da. De unde stim noi ca aceasta "cocoana" nu-i mana in mana cu carcalete si cu primarul din Baia si a umflat pretul in asa fel incat sa le iasa si "afaceristilor" de mai sus ceva ? Acest articol este ca "praful in ochi" pentru noi cititorii. Dupa ce se vor "intelege" la pret...of ce greu a mai fost sa negocieze...se vor bate cu pumnii in piept ca au facut afacerea vietii lor. Pe banii cui ?
1.2  RE: .... trimis de
(10 sep 2008, 15:19:34
repede sa il acuzam pe carcalete ca e mana in mana cu individa...ce usor e sa aruncam cu acuzatii dle YO YO...mai greu e sa muncim, dar sa criticam si sa acuzam este cel mai usor lucru, mai ales in cazul romanilor...
1.3  RE: .... trimis de
(11 sep 2008, 14:08:41
Yo am facut doar o supozitie. Si e auzita de undeva de mai sus. In aceeasi oala l-am bagat si pe primar. Tovarase sandu...bag de seama ca esti unul din lingaii lui carcalete. Si apropo de munca...mi s-au ingalbenit foile de pe cartea de munca. Incearca in alta parte cu ieftineli dintr-astea. Si sa stii ca NICIODATA fum fara foc nu iese.
2.   ... trimis de
(10 sep 2008, 22:27:04
Cu suma asta se poate ridica o scoala noua.
2.1  RE: ... trimis de
(11 sep 2008, 11:07:07
O cladire de scoala pt 200 de elevi ma indoiesc ca o construieste cineva cu 100000 Euro. Cat despre faptul ca femeia si-a cerut drepturile si le-a obtinut mi se pare un lucru normal. Voi ce-ati fi facut daca erati in situatia ei? Ati fi stat cu mainile in san? Comentariile de mai sus sunt rautacioase dar asa e in firea romanului, sa pizmuiasca pe altul pentru ce are daca el nu e in stare sa realizeze asa ceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei