Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2008 - Anul XIII, nr. 213 (3894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Oana Petruta CHIDOVET

Oana Petruţa CHIDOVEŢ


Piaţa outsourcing - ce este şi care sunt avantajele pentru angajatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prin outsourcing, se înţelege delegarea unor activităţi din cadrul companiilor  şi încredinţarea acestora unor firme specializate pe respectivul domeniu, pentru eficientizare maximă, fenomen care este cunoscut la noi sub denumirea de externalizare şi care ia amploare considerabil . Concurenţa acerbă de pe piaţă, este cea care a împins companiile către profesionalizarea şi eficientizarea departamentelor, care nu ar fi putut fi dezvoltate îndeajuns în cadrul companiilor. Externalizarea poate cuprinde un spectru larg de activităţi, de la anumite operaţiuni şi până la funcţiuni ale firmei. Astfel, departamente  precum: contabilitate, resurse umane sau  juridic, au migrat din cadrul societăţilor comerciale spre firme specializate, aducându-se astfel un plus de eficienţă.  Cu toate că piaţa outsourcing-ului e încă la început în Romania, tot mai mulţi angajatori constată că în externalizarea serviciilor către  firme de specialitate, există avantaje semnificative, cum ar fi reducerea cheltuielilor şi specializarea. În primul rând, este important de precizat că externalizarea te ajută să te concentrezi pe principala activitate generatoare de profit, lăsând unei firme specializate toate problemele departamentelor conexe (contabilitate, resurse umane, juridic, IT, etc), care  apar în derularea activităţii.

 

Avantajele financiare

Diminuarea cheltuielilor de exploatare reprezintă factorul principal în folosirea outsourcing-ului. Firmele specializate, oferă servicii profesionale, la costuri inferioare semnificativ, comparativ cu sumele avansate de angajatori pentru funcţionarea unui department intern. Externalizând diferite servicii, nu mai este necesară recrutarea personalului pentru departamentul respectiv, formarea profesională a acestora, spaţiu de birouri suplimentar şi birotica, costuri si taxe legate de salarii, beneficii, etc. Firmele de specialitate  au personal calificat şi în număr mult mai mare, drept urmare oferă serviciile mult mai rapid, iar timpul astfel economisit va fi folosit în dezvoltarea afacerilor dumneavoastră. Serviciile firmelor de outsourcing sunt disponibile tot anul, înlăturându-se astfel perioada de concediu necesară angajaţilor permanenţi, eliminându-se totodată situaţiile speciale, cum ar fi concediul medical sau de maternitate. Un alt avantaj este şi faptul că sumele avansate cu externalizarea, sunt stabilite de la început prin contract, sunt direct proporţionale cu volumul de muncă necesar, şi este permis astfel accesul la outsourcing atât companiilor mari cât şi mici sau mijlocii.

 

Avantajele experienţei şi specializării

Apelând la serviciile unor furnizori specializaţi, companiile au acces implicit la investiţiile acestora în tehnologie, metodologie şi oameni – investiţii realizate în decursul unor perioade de timp considerabile.Un furnizor de servicii specializate, e interesat şi îşi permite să plătească experţii săi cu salarii mari pentru că reprezintă activitatea principală. De asemenea, experienţa furnizorilor specializaţi, se traduce prin multitudinea de situaţii problematice, diverse şi complexe cu care se confruntă, datorită  portofoliului de clienţi din diverse domenii de activitate.

Dacă angajaţii proprii, în mod inevitabil se plafonează, lucrând cu aceeaşi problematică ani la rând, devin total dezinteresaţi şi plictisiţi, o echipa de specialişti este tot timpul mai eficientă decât un simplu angajat, motiv pentru care şi companiile mari externalizează anumite departamente.

Viteza cu care se impun serviciile externalizate în ţările dezvoltate, ne face să credem că vom vedea tot mai multe companii încercând acest mod de lucru şi în România.

Salariile mici au reprezentat o piedica în calea externalizării, pentru că era mai avantajos să ai un specialist pe care să-l plăteşti la negru, decât să externalizezi. În condiţiile actuale însă, un expert ajunge să coste prea mult, şi astfel nu va mai fi o opţiune pentru companii să angajeze unul, varianta oportună fiind evident externalizarea.

În concluzie, outsourcing-ul are ca avantaje diminuarea costurilor pe termen lung, dispariţia nevoii de a dezvolta competenţe interne, posibilitatea companiei de a se concentra pe domeniul de business pe care activează, garantarea prestării serviciilor la un nivel de calitate conform contractului semnnat, beneficii care nu se cunosc în pe piaţa din România.

În speranţa că v-am convins să luaţi în considerare externalizarea serviciilor ca o soluţie viabilă dezvoltării afacerii dumneavoastră, aşteptăm întrebări şi sugestii la telefon 0230520317 sau pe mail la adresa office@agentierecrutare.ro .

Consultant – avocat Oana Petruţa Chidoveţ
Human Resources Consulting
Agenţie de recrutare şi selecţie de resurse umane

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piaţa outsourcing - ce este şi care sunt avantajele pentru angajatori.
 Vizualizări articol: 2170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
Piaţa outsourcing - ce este şi care sunt avantajele pentru angajatori3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Monica TĂTARU
Monica TĂTARU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei