Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2008 - Anul XIII, nr. 213 (3894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare comunitară pentru organizaţiile de producători din sectorul fructe şi legume

Miercuri, 10 Septembrie 2008 (19:20:20)
Organizaţiile de producători din sectorul fructe şi legume vor beneficia de fonduri comunitare în valoare maximă de 50% din suma reală a cheltuielilor pentru investiţii în domeniu, alocaţii care pot creşte până la 60% dacă investiţia prevede acţiuni derulate până la sfârşitul anului 2013.

Alte criterii luate în calcul pentru majorarea alocaţiei comunitare la 60% din suma cheltuielilor sunt ca investiţia să fie prezentată de mai multe organizaţii de producători care funcţionează în state membre diferite, conform schemelor transnaţionale, să fie prezentată de una sau mai multe organizaţii de producători implicate în regimuri care funcţionează pe o bază sectorială, să acopere numai sprijinul specific acordat producţiei de produse biologice, să fie primul program prezentat de o asociaţie de organizaţii de producători recunoscută ori să acopere doar sprijinul specific pentru acţiunile de promovare a consumului de fructe şi legume în rândul copiilor în instituţiile de învăţământ.

Fonduri comunitare vor fi alocate şi grupurilor de producători din acelaşi sector, care încă nu au dobândit statutul de organizaţie, dar au fost recunoscute preliminar, conform unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern.

Grupurile de producători recunoscute preliminar beneficiază, pe o perioadă de maxim cinci ani, şi de fonduri pentru finanţarea planului de recunoaştere. Planul reprezintă un ansamblu etapizat de măsuri pe care un astfel de grup urmează să le implementeze în vederea obţinerii statutului de organizaţie de producători.

Sunt astfel alocate fonduri de până la 100.000 euro, echivalent în lei, pentru fiecare perioadă anuală a planului de recunoaştere şi un sprijin financiar direct care acoperă 75% din valoarea investiţiilor eligibile.

Pentru planul de recunoaştere, alocările sunt suportate în proporţie de 75% din bugetul comunitar şi 25% din cel naţional, iar pentru investiţii eligibile sunt asigurate fonduri de la Uniunea Europeană (în proporţie de 50%) şi de la bugetul naţional (25%), restul sumei reprezentând contribuţia grupului de producători recunoscut preliminar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţare comunitară pentru organizaţiile de producători din sectorul fructe şi legume.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţare comunitară pentru organizaţiile de producători din sectorul fructe şi legume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei