Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2008 - Anul XIII, nr. 213 (3894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Severitate

Prefectul va cere demisia primarilor care nu vor finaliza la timp reconstrucţia caselor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul Alexandru Băişanu a anunţat ieri că va cere demisia de onoare a primarilor care nu vor termina la timp, adică până la data de 1 decembrie a.c., reconstrucţia caselor distruse de inundaţiile de la finele lunii iulie.

Prefectul a lansat avertismentul ieri, într-o conferinţă de presă, când i-a ameninţat pe primari şi cu amenzi.

„Voi supraveghea conform legislaţiei în vigoare aceste activităţi şi, acolo unde va fi cazul, voi apela la acele amenzi pe care le poate da Prefectura prin Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru cei care nu-şi fac datoria la reconstrucţia localităţilor, pentru refacerea de după inundaţii”, a spus Băişanu.

Prefectul a menţionat că activitatea de reconstrucţie a caselor a demarat deja şi a dat ca exemplu localităţile Voitinel şi Berchişeşti, conduse de două primăriţe PSD, unde lucrările sunt într-un stadiu avansat.

Băişanu a precizat că sunt şi localităţi unde lucrurile nu se mişcă tocmai bine. El nu a exemplificat, dar a lăsat să se înţeleagă că sunt localităţi conduse de primari democrat-liberali.

„Avem şi locaţii unde unii primari, indiferent de gruparea politică din care fac parte, nu au reuşit să se implice foarte serios nici chiar dacă au avut de construit o singură casă, astfel că mândria dumnealor de bucovineni se dovedeşte a fi una cam lipsită de argumente. Este inacceptabil ca în oraşe sau comune înstărite din Bucovina să ai primari care nu reuşesc să se implice în totalitate, atâta vreme cât au sub nas materiale de construcţie şi bani de la guvern. Dacă faci o clacă cu 10% din bărbaţii dintr-o comună, ai ridicat casa într-o lună de zile, dar pentru asta trebuie să ai suflet, să-ţi doreşti cu adevărat, să fii un bun gospodar”, a declarat Băişanu.

 

„Vom împărţi banii de la guvern echitabil pentru a nu exista discuţii”

Prefectul a precizat că guvernul a alocat deja prima tranşă de 36 de milioane de lei din cele 60 de milioane alocate pentru refacerea infrastructurii de drumuri şi poduri. El a subliniat că banii vor fi repartizaţi echitabil între primării şi Consiliul Judeţean, pentru a nu apărea discuţii.

„Am avut o nouă întâlnire cu primarii şi cu constructorii privind acţiunea de refacere a infrastructurii şi a caselor. Mi s-a prezentat din partea fiecărei localităţi situaţia lucrărilor, stadiul şi sumele care sunt necesare pentru plata lucrărilor efectuate până acum. De la guvern au venit 36 de milioane de lei, bani cu care trebuie să acoperim lucrări de pe drumuri comunale, poduri, podeţe aflate în subordinea primăriilor, dar şi lucrări de infrastructură ce ţin de Consiliul Judeţean. Aceşti bani trebuie să fie împărţiţi echitabil între primari şi preşedintele Consiliului Judeţean, pentru a nu avea discuţii. Sperăm ca din tranşa a doua de 24 de milioane de lei să acoperim în marea majoritate lucrările efectuate până acum”, a mai spus prefectul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul va cere demisia primarilor care nu vor finaliza la timp reconstrucţia caselor.
 Vizualizări articol: 1103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul va cere demisia primarilor care nu vor finaliza la timp reconstrucţia caselor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Banditi de prima speta trimis de
(10 sep 2008, 11:49:15
Pai cum sa faca...ei nu isi termina castelele lor de construit, ca doar acu is ei la ciolan.Da-tii afara pe toti!Astia ne-au adus la faliment!
2.   O mare prostie trimis de
(10 sep 2008, 12:30:12
pai de ce se fac case acolo unde nu trebuie?la Arbore trebuie sa faca 23 de case .de ce? unde au fost 23 de case de tigani inundate.se teme prefectul de scaunul lui?sa se faca acolo unde au fost distruse.le/a mai facut la celelalte inundatii 5 pt tigani si isi tin caii in casa .acum pt ce sa le faca nu are unde sa dea banii aia la aia cu adevarat inundati ,nu la puturosii de tigani.lumea din sat face scandal dar nu vede si nu aude nimeni.RUSINE DOMNULE PREFECT

3.   PREFECTUL trimis de
(10 sep 2008, 13:19:52
Bravo domnule prefect, stati cu biciul pe primari caci acestia sunt buni pentru comunitate numai in campanie electorala, in rest cei vechi isi continua afacerile , iar cei noi le incep.
3.1  RE: PREFECTUL trimis de
(10 sep 2008, 22:44:51
Da domnilor sunt de acord. Dar mai intai sa-si dea demisia domnul prefect ca si asa s-a facut de ras in fata cetatenilor , a guvernului , dar si a fost ,, laudat ,, grozav de Domnul Basescu. Cerem demisia de onoare pentru proasta organizare si coordonare a problemelor legate de calamitati si refacere a locuintelor. Asa este corect, dupa care pe rand primarii vinovati , caci acestia au fost votati de cetateni, dar prefectul ,nu a fost ales de nimeni.
3.2  RE: PREFECTUL trimis de
(11 sep 2008, 10:12:14
Mananci ****. Consilierul cui? Probabil al lui Fluture?
4.   Atributiile primarului trimis de
(10 sep 2008, 19:47:19
pe la cultura civica in clasa a V-a am invatat eu diverse tampenii cum ar fi de exemplu ca prefectul nu ar nici o autoritatea asupra primarilor. sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar prefectul are aceeasi autoritatea sa ceara demisia unui primar, pe care o are si tata Frosina de Adancata.
5.   OMUL trimis de
(11 sep 2008, 10:12:52
EU ZIC SA-I PUPE IN C/......R

CE ARE CU PRIMARII

LE IMPUNE ATRUBUTII

SA-SI DEA DEMISA PREFECTUL PERFECT

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei