Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2008 - Anul XIII, nr. 207 (3888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neglijenţă

Izolaţi de lume de şanţuri şi valuri de pământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi de zi, nu au în faţa ochilor decât mormane imense de pământ, răscolit de lama excavatoarelor, şi şanţuri adânci, lângă care te ia ameţeala.

La orice pas făcut pe aşa-zisa stradă, piciorul li se înfundă într-un noroi cleios, care se ţine scai de ei oriunde ar merge. Dacă ar locui la ţară, tot ar avea condiţii mai bune.

Dar ei locuiesc în oraş, pe o stradă aflată în plin centrul Sucevei, dar pe care lucrările de termoficare începute în urmă cu o lună au transformat-o într-o groapă imensă, străjuită de mormane de pământ.

 

Echilibristică pe marginea şanţului

Din stradă nu se mai vede decât pe alocuri câte o porţiune asfaltată, căptuşită bine cu noroiul scurs din mormanele de pământ de pe margine.

În loc să fie dus în altă parte, pământul a fost stivuit de o parte şi de alta a drumului, peste gardurile gospodăriilor din zonă, iar de acolo, purtat de apa ploilor, a ajuns şi pe mica porţiune lăsată oamenilor pentru a trece.

Pe lângă faptul că au de îndurat zi de zi priveliştea dezolantă a şanţurilor căscate în dreptul porţii lor, oamenii au trebuit să se înveţe să circule prin noroiul gros, care li se lipeşte de picioare la orice pas.

Copiii trebuie să înceapă curând şcoala, dar pentru a ajunge acolo vor trebui să treacă de obstacolele care le stau în cale – şanţuri, mormane de pământ şi noroi.

Mai mult, în unele zone, cărarea lăsată pentru trecerea oamenilor e atât de îngustă, încât aceştia trebuie să facă echilibristică pe marginea şanţului, pe un teren “minat” de stratul de noroi.

Dacă cineva ar avea ghinionul să cadă în şanţ (şansele să li se întâmple asta sunt chiar foarte mari), nici măcar Salvarea nu ar putea ajunge să îl ducă la spital, pentru că accesul în zonă e blocat.

Oamenii se tem şi de faptul că nu se poate interveni acolo nici dacă ar avea loc un incendiu sau un fulger s-ar abate asupra lor. Izolaţi de lume, chiar dacă sunt în mijlocul oraşului, oamenii se roagă ca lucrările să fie finalizate cât mai rapid, deşi, în ultima vreme, tot mai rar se vede vreun muncitor, care să mai şi muncească.

 

Lucrări începute cu stângul

Lucrările de modernizare a punctului termic Tudor Vladimirescu, demarate cu mai bine de o lună în urmă, au pornit cu stângul chiar din primele zile.

Atunci, maşina unui sucevean, parcată pe strada Tudor Vladimirescu, s-a prăbuşit parţial într-o groapă săpată pentru înlocuirea conductelor de termoficare, punând în pericol şi muncitorii care lucrează la şanţurile respective.

Locuitorii din zonă au fost anunţaţi cu o zi înainte să îşi ia maşinile parcate în zonă, pentru că pe acolo vor fi săpate şanţuri, dar avertizarea nu a ajuns şi la proprietarul Oltcit-ului care a început să se afunde cu totul în groapă, după ce un val de pământ de sub el s-a surpat cu tot cu bordura care îl susţinea.

În aceeaşi zi, o femeie în vârstă, care se întorcea de la cumpărături, a căzut în şanţ, cu tot cu podeţul de trecere, care nu a fost aşezat bine.

La vreo două săptămâni după aceea, locuitorii din zonă au avut parte de altă bucurie din partea muncitorilor care lucrează la şanţurile respective – au fost lăsaţi în beznă.

Aceiaşi muncitori care pe alocuri, din neatenţie, le-au retezat şi câte o conductă de apă rece, care le alimenta gospodăriile, au secţionat şi cablurile de alimentare cu energie electrică a sistemului de iluminat public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Izolaţi de lume de şanţuri şi valuri de pământ.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izolaţi de lume de şanţuri şi valuri de pământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dorele, sapa sapa ca dai de ma-ta trimis de
( 3 sep 2008, 11:23:13
Din ciclul "Merge si-asa...", comuna Suceava are placerea sa va prezinte un nou episod intitulat "Muncitorii si lucrarile la punctul termic"

Va uram vizionare placuta si un Craciun Fericit!
2.   Dar cind vor termina? trimis de
( 3 sep 2008, 12:02:47
E o lectie de curaj sa stai in unele orase din ro si sv nu face exceptie.Intelegem ca lucrarea trebuia facuta,dar de ce se lucreaza in salturi,nu se vede continuitate ,o zi se lucreaza apoi citeva zile nu se vede tipenie de muncitor in zona asa ca sunt sanse sa ne prinda iarna cu aceste gropi.Daca mai punem la socoteala ce muncitorii s-au folosit la executarea lucrarii,majoritatea de la tara care le au mai mult cu sapa decit cu instalatiile o sa vedem ce lucrare o sa iasa.Oricum cred ca o sa fie la fel ca in multe alte sitoatii,lucrarea va costa cit nu face iar in citeva luni o sa apara probleme.Deranjant e ca toti sucevenii vor suporta aceste cheltuieli si normal ar fi fost ca cineva sa prezinte ce se doreste de la aceasta reabilitare ,cit costa si cind va fi gata..dar nimeni nu spune nimic orasul e brazdat dintr-o parte in alte fara insa sa se faca lucrari de calitate un ex.trotuarul intre Carrefur si bazar sub pavele se lasa toata mizeria de la inlocuirea bordurilor, la anul altele
3.   Ei au dat ... trimis de
( 3 sep 2008, 22:13:51
Ei au dat ca sa-si permita sa faca ceea ce fac ... au dat de pamant , au dat de conducte , au dat de Oltcit-ul lui Stefan cel Mare , si vor da in continuare sa mai aiba asemenea lucrari . Si noi suportam ... pamantul , conductele , masinile pe care ni le ingroapa si mai supoartam nesimtirea celor care ar trebui sa supravegheze si sa sanctioneze asemenea batai de joc la adresa cetateanului , a celui care le plateste lor salariile . Am vrut sa le transmit ceva ... dar e risipa de cerneala electronica . Nu se merita ... poate altadata .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei