Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2008 - Anul XIII, nr. 202 (3883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La adăpostul întunericului

Au încercat să spargă un bancomat din cartierul George Enescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Persoane rămase încă neidentificate au încercat, ieri dimineaţă, să spargă bancomatul Raiffeisen din zona Albina a cartierului sucevean George Enescu, judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale încercând acum să dea de urma autorilor.
În urmă cu aproape un an, alt bancomat Raiffeisen, din acelaşi cartier, a fost golit de aproximativ 150.000 de lei, fapta figurând şi în prezent cu autori necunoscuţi în evidenţele poliţiei.
Diferenţa dintre cele două lovituri date la bancomatele Raiffeisen este că, de data aceasta, hoţii au fost puşi pe fugă de sistemul de alarmă.

Detectaţi de senzorii de mişcare
Potrivit datelor furnizate de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ieri dimineaţă, în jurul orei 3:00, persoane necunoscute au încercat să spargă bancomatul din sediul salonului Beauty Master, dispozitivul bancar fiind încastrat în uşa de termopan de la intrarea în firmă. Practic, hoţii au încercat să ajungă la bancomat folosindu-se de un aparat de sudură cu autogen.
După ce-au făcut o gaură prin care urmau să intre în spaţiul în care se afla bancomatul, gândind că vor ajunge la bani tăind şi sistemul de protecţie exterior al aparatului, planurile spărgătorilor au fost date peste cap de sistemul de alarmă montat în sediul firmei.
Senzorii de mişcare i-au detectat pe hoţi şi au declanşat alarma, fiind sesizat automat şi dispeceratul firmei de pază şi protecţie cu care cei de la Beauty Master aveau încheiat contract. În numai câteva minute, de altfel, la faţa locului a ajuns echipa de intervenţie a firmei de pază, însă hoţii dispăruseră din zonă.

Poliţia are deja un cerc de suspecţi
Potrivit adjunctului şefului Poliţiei Municipiului Suceava, inspectorul principal Mihai Roman, imediat ce poliţia a fost sesizată s-a constituit o echipă operativă de judiciarişti care a plecat pe urmele hoţilor, oamenii legii având deja un cerc de suspecţi.
Din informaţiile noastre, ar fi vorba de doi indivizi, care, în cursul zilei de marţi, au intrat în salonul de înfrumuseţare, s-au uitat puţin la bancomat, după care au ieşit fără să spună nimic, lucru care le-a atras atenţia angajatelor firmei respective.
Prinderea autorilor pare o chestiune de timp, întrucât, din datele pe care am reuşit să le aflăm în cursul zilei de ieri, anchetatorii ştiu şi cu ce maşină s-au deplasat hoţii la locul faptei.
Inspectorul principal Alin Botezatu, ofiţer de relaţii publice în cadrul IPJ Suceava, a ţinut să sublinieze importanţa montării sistemelor de alarmă la societăţile comerciale.
„În urma controalelor şi recomandărilor poliţiei, mare parte dintre societăţile comerciale şi-au dat seama de existenţa şi necesitatea unui sistem de pază şi alarmare. Utilitatea acestuia s-a văzut clar în tentativa de furt de la bancomat de ieri dimineaţă”, a explicat Botezatu.
       
Bancomate cu ghinion, în George Enescu
În luna mai a anului trecut, tot în cartierul George Enescu, a fost spart un alt bancomat Raiffeisen. De data aceasta, însă, hoţii au avut mai mult noroc şi au plecat cu circa 150.000 de lei.
Bancomatul cu pricina era montat în incinta unui spaţiu comercial de pe Bulevardul George Enescu, situat vizavi de filiala „Banc Post”.
Spaţiul respectiv era de mai multe luni în renovare, dar bancomatul a continuat să funcţioneze.  Autorii spargerii au tăiat cu un ferăstrău electric sistemele de siguranţă mecanice şi au furat toţi banii din bancomat, aparatul fiind alimentat de reprezentanţii băncii, cu numai câteva zile în urmă. Cum o încercare de spargere a bancomatului dinspre stradă era imposibilă, dată fiind atât poziţia aparatului, cât şi faptul că zona este destul de circulată, hoţilor nu le-a rămas decât o singură modalitate, pe care, de altfel, au şi folosit-o. Spărgătorii au intrat în magazinul aflat în renovare pe o uşă din spate, închisă doar cu un lacăt. Cum geamurile societăţii erau acoperite cu hârtie de cei care lucrau în timpul săptămânii la renovare, iar locatarii apartamentelor de deasupra erau deja obişnuiţi cu zgomotele făcute de muncitori, misiunea hoţilor a fost mult uşurată. Anchetatorii nu au găsit nici o amprentă care să-i ducă la indivizii care au furat cele 150.000 de lei.
Oamenii legii bănuiesc că hoţii fac parte dintr-o reţea de spărgători de bancomate, anihilată câteva luni mai târziu, la Bucureşti, însă, deocamdată, nu au suficiente probe împotriva acestora.

Focuri de armă pentru prinderea spărgătorilor
În urmă cu aproape trei ani, poliţiştii suceveni s-au confruntat cu un caz similar de spargere a unui bancomat de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.
În luna ianuarie a anului 2005, patru indivizi din Braşov au încercat să spargă bancomatul din faţa fostei societăţi comerciale „Mobstrat” din zona industrială a municipiului Suceava.
Doi dintre autori (Marian Ştefan Machedon, 30 de ani, şi Sorin Barbu, 25 de ani) au fost prinşi chiar în timpul spargerii, iar ceilalţi doi (Marian Marcel Palimariciuc, 30 de ani, şi Ernest Gal, 26 de ani) au reuşit să scape de poliţişti, fugind cu o maşină, în ciuda focurilor de armă trase de oamenii legii înspre pneurile autoturismului.
Din nefericire pentru fugari, cei doi au ajuns în spatele gratiilor câteva zile mai târziu, fiind depistaţi pe raza judeţului Covasna.
Cei patru braşoveni au încercat atunci să spargă bancomatul, folosindu-se tot de un aparat de sudură cu autogen.
Dacă ar fi reuşit, s-ar fi ales la acea vreme cu aproape jumătate de miliard de lei vechi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au încercat să spargă un bancomat din cartierul George Enescu.
 Vizualizări articol: 1892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Au încercat să spargă un bancomat din cartierul George Enescu4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ROM GUARD SECURITY a salvat situatia! trimis de
(28 aug 2008, 11:14:40
Din cate am auzit Beauty Master avea contract de monitorizare cu ROM GUARD SECURITY care s-a dovedit o firma serioasa pentru ca a preintampinat un furt iminent. Bravo ROM GUARD!
1.1  RE: ROM GUARD SECURITY a salvat situatia! trimis de
(28 aug 2008, 11:53:41
bai eu , nu mai semna in locul meu. Rom Guardul are dispeceratul la 50 metri de bancomatul ala. Daca le-a luat cateva minute sa ajunga acolo , atunci e clar...
1.2  RE: ROM GUARD SECURITY a salvat situatia! trimis de
(28 aug 2008, 12:26:46
Mi se pare mie sau suna a reclama moca???
2.   RGS trimis de
(28 aug 2008, 11:23:32
Nota 10 Rom Guard
3.   Gasiti diferenta trimis de
(28 aug 2008, 11:26:06
"Diferenta dintre cele doua lovituri date la bancomatele Raiffeisen este ca, de data aceasta, hotii au fost pusi pe fuga de sistemul de alarma."

BAH RUSULE, ESTI CAM CU PLUTA...

Intr-adevar, mare evidenta dintre cele doua lovituri. Un adevarat Sherlock Holmes, un caine politist cu mirosul fin, putem zice ca esti. Un ajutor de nadejde pentru organele de acheta. Ai descoperit gaura la covrig...

4.   ... trimis de
(28 aug 2008, 12:39:00
amatorilor
5.   Bravo Rom Guard trimis de
(28 aug 2008, 17:57:41
De ce sunteti rai si nu dati Cezarului ce e al Cezarului. Baietii de la Rom Guard au actionat rapid si au preintampinat un furt care cu greu ar fi fost descoperit ( daca ar fi fost...). Bravo Rom Guard!
6.   Mmm trimis de
(28 aug 2008, 20:34:22
stefan , ai dreptate , dr daca te uiti la comentari cam de cine sint scrise ...................ce sa facem sint si ei ai nostri .
7.   Rom votca trimis de
(28 aug 2008, 23:04:19
daca erau asa de buni astea de la rom guard puteau sa ii prinda da .............varza......e unu singur pe interventie si aia care au actionat sigur erau 3456

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei