Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2008 - Anul XIII, nr. 202 (3883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii: Preţurile medicamentelor rămân neschimbate încă o lună, până în 30 septembrie

Joi, 28 August 2008 (19:19:39)
Preţurile medicamentelor rămân neschimbate până în 30 septembrie, iar dacă nu se va reuşi micşorarea acestora, vor fi păstrate la acelaşi nivel încă o lună, adică până la 30 octombrie, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu.

Potrivit ministrului, ordinul privind prelungirea până la 30 septembrie a valabilităţii preţurilor cu ridicata şi amănuntul pentru distribuţia en-gros de medicamente este deja ''în drum spre Monitorul Oficial".

Este pentru a cincea oară în 2008 când ministrul Sănătăţii dă ordin pentru îngheţarea preţurilor la medicamente, întrucât nu reuşeşte ieftinirea lor.

''Dacă nu vom găsi modalităţi pentru ieftinirea medicamentelor, atunci vom prelungi cu încă o lună actualele preţuri, adică până la 30 octombrie. Apoi vom mai vedea'', a mai spus ministrul Sănătăţii.

La începutul acestui an, ministrul Sănătăţii a semnat un ordin prin care a anunţat că preţurile la medicamente rămân neschimbate până în 29 februarie. Această hotărâre a stârnit nemulţumirea importatorilor şi distribuitorilor de medicamente care au ameninţat cu blocarea livrărilor întrucât valoarea euro, moneda în care aceştia cumpărau medicamentele, atinsese 3,7 lei.

Apoi, în 15 februarie, un alt ordin a blocat preţurile la medicamente pentru încă trei luni, începând cu 1 martie.

"De fapt, ordinul prin care au fost îngheţate încă trei luni preţurile la medicamente nu este altceva decât o prelungire a unui alt ordin din mai 2007. Mai concret, din luna a cincea a anului trecut, preţurile au fost ţinute blocate, deşi aproape tot anul 2007 euro a avut o valoare scăzută", declara atunci ministrul Sănătăţii.

La ameninţările importatorilor şi distribuitorilor de medicamente, ministrul Sănătăţii a răspuns cu controale inopinante, în perioada 31 ianuarie-1 februarie, în câteva farmacii şi depozite. Primele semnale au arătat că nu există o criză a medicamentelor. Ulterior, respectiv în săptămâna 11-16 februarie, ministrul a dispus un amplu control la nivel naţional în farmacii şi depozite.

Un alt ordin al ministrului Sănătăţii a prelungit valabilitatea preţurilor cu ridicata şi amănuntul pentru distribuţia en-gros de medicamente până în 30 iunie, iar un altul, până în 31 august.

"Am hotărât să păstrăm neschimbate preţurile la medicamente până la 31 august, iar în acest interval de timp vom analiza valorile produselor farmaceutice din ţările europene şi preţul lor de intrare în ţară. De asemenea, la 15 iulie vor intra în funcţiune noile liste de compensate şi gratuite. Odată cu intrarea în vigoare a noilor liste va fi o perioadă în care farmaciştii vor avea o activitate mai intensă, de aceea apreciem că preţul trebuie menţinut la nivelurile actuale", declara atunci ministrul Eugen Nicolăescu.

Distribuitorii de medicamente au protestat de mai multe ori, în 2008, deoarece ultima actualizare a preţurilor la medicamentele de import s-a făcut în aprilie anul trecut, deşi trebuia făcută trimestrial.

Preşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, Mircea Ifrim, declara în aprilie că deputaţii susţin decizia ministrului Sănătăţii de a menţine preţurile la medicamente. Acesta preciza că în România medicamentele sunt mai scumpe cu 16 la sută decât în Ungaria, cu 22 la sută decât în Franţa şi cu 34 la sută decât în ţările nordice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii: Preţurile medicamentelor rămân neschimbate încă o lună, până în 30 septembrie.
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii: Preţurile medicamentelor rămân neschimbate încă o lună, până în 30 septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei