Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2008 - Anul XIII, nr. 202 (3883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Băişanu acuză că se fură din banii pentru reparaţiile şcolilor

Joi, 28 August 2008 (19:00:51)
Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a acuzat, joi, modul în care se folosesc fondurile alocate de Guvern pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ, arătând că există suspiciuni că o parte din bani au ajuns în alte părţi decât la investiţiile pentru care au fost alocaţi. Mai mult, Băişanu i-a cerut demisia şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, pe motiv că acesta conduce în mod defectuos învăţământul sucevean. Băişanu a făcut referire la modul în care s-au cheltuit banii alocaţi de la Ministerul Educaţiei pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolilor din judeţ, „bani care au fost folosiţi de foarte multe ori prost încărcându-se devizele de construcţie în mod exagerat”. Prefectul judeţului a exemplificat cu un caz din satul Ruşi Mănăstioara, din comuna Udeşti, unde la o şcoală renovată s-au plătit 100 de milioane de lei vechi pentru achiziţionarea a două uşi din termopan. „Dacă două uşi din PVC costă atâta, îmi imaginez cam cât a costat reconstrucţia acestei şcoli, cam câţi bani au intrat în buzunarele altor persoane, în loc să fie folosiţi la alte şcoli”, a spus Băişanu. El a adăugat că va dispune un control la respectiva şcoală din Ruşi Mănăstioara, iar cei găsiţi vinovaţi vor plăti. Alexandru Băişanu a mai precizat că şeful IŞJ Suceava refuză să vireze o sumă importantă de bani primăriei din Udeşti pentru reconstrucţia unor şcoli din comună. În opinia prefectului, Carcalete se opune virării banilor „deoarece îşi doreşte ca aceştia să ajungă la acelaşi director de şcoală care şi-a bătut de banul public cumpărând o uşă la preţ de avion”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu acuză că se fură din banii pentru reparaţiile şcolilor.
 Vizualizări articol: 1120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Băişanu acuză că se fură din banii pentru reparaţiile şcolilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aici are dreptate trimis de
(30 aug 2008, 08:06:12
Prefectul Baisanu are aici dreptate. Stim cu totii despre coruptia din invatamant de zeci de ani. As vrea sa aduc aminte reactia Europei: e prea de tot! Treziti-va, desteptati-va, romani! Daca cei vreo 8 milioane de romani ce lucreaza afara din tara ar vota in alegeri, si daca ar avea ce, Romania ar avea poate o situatie mai buna. Ce se intampla in Romania de 15 ani incoace e greu de imaginat si acceptat. Dupa 50 de ani de comunism tara a ajuns nenorocita. Dupa inca 20 de ani de reforme, mare parte din tara arata tot nenorocita. Daca nici intrarea in Uniunea Europeana nu rezolva nimic, atunci situatia e foarte grava.

Se fac in lume hotii si prostii dar nici chiar ca in cazul usilor de la scoala din Rusi Manastioara. Cat despre seful ISJ Carcalete, ca produs al sistemului, e greu de dat la o parte dar nu imposibil. Cat se mai cere pe ora elevilor la meditatii particulare ca sa treaca clasa? Mai bine dati-va la o parte cei de genul asta. Ce, asa e sistemul? INCA O REFORMA, poate r
2.   Prefectul Baisanu are aici dreptate trimis de
(30 aug 2008, 08:11:15
Prefectul Baisanu are aici dreptate. Stim cu totii despre coruptia din invatamant de zeci de ani. As vrea sa aduc aminte reactia Europei: e prea de tot! Treziti-va, desteptati-va, romani! Daca cei vreo 8 milioane de romani ce lucreaza afara din tara ar vota in alegeri, si daca ar avea ce, Romania ar avea poate o situatie mai buna. Ce se intampla in Romania de 15 ani incoace e greu de imaginat si acceptat. Dupa 50 de ani de comunism tara a ajuns nenorocita. Dupa inca 20 de ani de reforme, tara arata tot nenorocita. Daca nici intrarea in Uniunea Europeana nu rezolva nimic, atunci situatia e foarte grava.

Se fac in lume hotii si prostii dar nici chiar ca in cazul usilor de la scoala din Rusi Manastioara. Cat despre seful ISJ Carcalete, ca produs al sistemului e greu de dat la o parte dar nu imposibil. Cat se mai cere pe ora elevilor la meditatii particulare ca sa treaca clasa? Mai bine dati-va la o parte cei de genul asta. Ce, asa e sistemul? INCA O REFORMA, poate reusiti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei