Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2008 - Anul XIII, nr. 202 (3883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Deficit

Modernizarea căminelor studenţeşti a redus numărul locurilor de cazare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Studenţii de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava vor avea mai puţine locuri de cazare pentru noul an de studii, care începe pe 1 octombrie.

Modernizările demarate în campus şi reabilitarea căminelor studenţeşti au redus numărul de locuri de cazare disponibil pentru studenţi.

 

Una din trei camere, transformată în grup sanitar

Directorul general economic al Universităţii Suceava, Emil Nechifor, a declarat că „dacă anul trecut numărul de locuri de cazare ajungea pentru aproximativ 950 de studenţi, anul acesta în jur de 750 de studenţi vor primi un loc la cămin”. Scăderea numărului de locuri este efectul modernizărilor care s-au făcut şi se fac în căminele studenţeşti. Este vorba despre crearea de module de câte două camere, fiecare cu grup sanitar propriu. „Trei camere sunt transformate în module de câte două camere şi două băi. Practic, o cameră se împarte în două şi se transformă în baie pentru celelalte două camere”, a mai adăugat Emil Nechifor.

Prin această modernizare şi recompartimentare a Căminului 3, Emil Nechifor apreciază că se pierd aproximativ 50 de camere, iar studenţii vor beneficia de 250 de locuri de cazare. Lucrările la Căminul 3 se vor finaliza în luna martie a anului viitor.

În ceea ce priveşte lucrările din Căminul 2 al universităţii, acestea sunt în mare parte finalizate. Camerele din Aripa B sunt deja finalizate, iar cele din Aripa A vor fi terminate la jumătatea lunii septembrie.

„Numărul de locuri de cazare este mai mic decât anul trecut, iar cererile vor fi cu siguranţă foarte mari, în raport cu posibilităţile noastre”, a mai spus Nechifor. Acesta a adăugat că anul trecut cele aproximativ 900 de locuri la cămin au fost solicitate de 3.000 de studenţi.

Anul acesta cererile de cazare se vor depune la decanatele facultăţilor, începând cu luna viitoare.

 

Condiţii de cazare ca la hotel

Dacă studenţii suceveni se pot plânge de numărul insuficient de locuri de cazare, aceştia mai trebuie să ştie că şi costul lunar pentru o cameră va creşte cu 30-40%, faţă de anul trecut. Emil Nechifor a declarat că majorarea este cauzată de creşterea cheltuielilor la utilităţi.

Vestea bună pentru studenţii care prind un loc în cămin este aceea că vor beneficia de condiţii de cazare ca la hotel. „Internet, cablu TV, televizor şi frigider, toate vor fi asigurate de universitate pentru studenţi. Sunt dotări foarte bune, şi eu în altă parte nu am mai văzut asemenea condiţii de cazare în cămine”, a spus directorul economic al Universităţii „Ştefan cel Mare”, Emil Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea căminelor studenţeşti a redus numărul locurilor de cazare.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modernizarea căminelor studenţeşti a redus numărul locurilor de cazare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Facultate..... trimis de
(28 aug 2008, 14:35:22
Dotati linistiti camerele, pt ca vin taranii sa aibe grija de tot ... Tineri tractoristi de la Botshani sau alte comune adiacente Sucevei sunt asteptati la marea distrugerehappy ...
2.   Oooo yeeeaaaa ! trimis de
(28 aug 2008, 18:59:32
"Modernizarea caminelor studentesti a redus numarul locurilor de cazare" ;fain. am un ap cu 2 camere (intrare Obcini) pe care vreau sa-l inchiriez. tel 0743.80.75.00

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei