Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

Centru Emmanuel pentru bolnavi cronici, la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Siret a fost inaugurat joi Centrul Emmanuel pentru bolnavi cronici, proiect susţinut de Fundaţia Umanitară Eagle House. În acest centru vor fi transferaţi şase tineri cu dizabilităţi mintale, beneficiari ai serviciilor de specialitate ale Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret.

Proiectul a fost demarat acum un an şi jumătate şi a costat circa 60.000 de euro, la care se adaugă dotările şi utilităţile, această sumă fiind obţinută exclusiv din donaţiile organizaţiei East Vision, din Statele Unite. Noul centru oferă şi asistenţă socială şi psihologică tuturor bolnavilor din Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.

„Această facilitate se doreşte a fi mai mult decât un surogat de cămin. Va fi un centru real de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă pentru persoanele cu problematică psihiatrică şi social”, ne-a spus psihologul Tiberiu Rotaru, de la Spitalul de Psihiatrie Siret.

Preşedintele Fundaţiei Eagle House, Liviu Humeniuc, este de părere că acest centru va oferi nu numai găzduire, ci va dezvolta un sistem propriu prin care îi va învăţa pe beneficiari să se ajute pe sine, adică să asimileze deprinderi de viaţă independentă, de la cele de bază, precum igienă sau hrană, până la cele complexe precum căutarea unui loc de muncă, plata facturilor, dezvoltarea intereselor de timp liber.

„Credem că deschiderea unui astfel de centru cu caracter de pionierat contribuie la îmbogăţirea comunităţii, dar şi la drumul pe care s-a înscris întregul judeţ, ca judeţ pilot în domeniul sănătăţii mintale”, a completat primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru Emmanuel pentru bolnavi cronici, la Siret.
 Vizualizări articol: 1768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centru Emmanuel pentru bolnavi cronici, la Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa va dea dumnezeu sanatate trimis de
(23 aug 2008, 12:02:04
Doamne ajuta!!!!!!!

O zi frumoasa!!!!!
2.   O realizare trimis de
(23 aug 2008, 18:14:24
tot inainte,ani de zile acesti beneficiari care provin din fostul spital de neuropsihiatrie au avut o viata extrem de dura si orice ajutor pentru ei conteaza enorm si am o propunere : PERSONALUL SA FIE NOU NU DIN SPITAL CA NU VETI REUSI NIMIC.............
3.   Un cetatean trimis de
(24 aug 2008, 16:39:51
Domnule primar nu mai sunte-ti director la Spitalul de Psihiatrie. Ocupati-va de oras, sau considerati si siretenii sunt niste neuropsihici ca vau votat. Acea institutie are director asa ca vedeti-va de treaba dumneavostra ca s-a inchis fabrica din Siret si sunt oameni fara locuri de munca.
4.   Nerabdare trimis de
(24 aug 2008, 17:09:24
De ce nu se gaseste spatiu si in orasul Falticeni pentru asa ceva ?E plin orasul de copii cu disabilitati neuropsihice.Ei ar putea sa produca ceva in orasul asta plin de restaurante:o punguta de cadou,un chibrit ,o perie de covoare,o luminare artizanala .Este mare nevoie si pentru mamele care nu mai stiu ce sa faca in momentul majoratului cu acesti copii.Nu doriti cu totii sa facem ceva ?Ca ei nu se supara daca muncesc si pentru cei sanatosi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei