Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluarea sănătăţii

Sucevenii îşi pot face analize gratuite până la finele anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Taloanele securizate din cadrul Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei pot fi utilizate până la data de 31 decembrie 2008.
Anunţul a fost făcut, ieri, de preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Michaela Pelepco, care a subliniat că persoanele care nu au primit talonul securizat în luna de naştere, în intervalul iulie 2007 – iunie 2008, pot verifica la sediul instituţiei dacă acesta a fost sau nu returnat de Oficiul Central Bucureşti.
Şeful CAS a reamintit că Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a început în luna iulie 2007, iar distribuirea directă către populaţie a taloanelor, de către oficiile poştale, în luna de naştere a fiecărui beneficiar în parte, s-a efectuat în intervalul iulie 2007- iunie 2008 şi că fiecare persoană primeşte doar un talon în cadrul acestui program.

54.856 de taloane trebuie ridicate de beneficiari, de la sediul CAS
“Facem această precizare deoarece un număr mare de persoane, născute în lunile iulie şi august, care au fost deja evaluate pe baza talonului primit anul trecut, se adresează CAS solicitând un al doilea talon”, a spus Michaela Pelepco, adăugând că taloanele care nu au fost înmânate beneficiarilor (pentru persoanele care nu au fost găsite la domiciliu, care nu le-au ridicat de la oficiile poştale sau şi-au schimbat domiciliul) au fost returnate la Oficiul Poştal Central Bucureşti care, la rândul său, le transmite Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.
“Până la această dată avem înregistrate un număr de 54.856 taloane returnate. La nivelul instituţiei noastre, acestea sunt scanate şi înregistrate pe baza codurilor numerice personale şi sunt înaintate persoanelor care le solicită. Din taloanele existente la sediul CAS, până în momentul de faţă, un număr de 3.000 taloane au fost înaintate persoanelor care le-au solicitat”, a punctat Michaela Pelepco.
Şeful CAS a precizat că pentru buna desfăşurare a Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, persoanele care nu au primit talonul securizat în luna în care s-au născut trebuie să depună la sediul CAS Suceava o sesizare în acest sens, însoţită de o copie după CI/BI. La nivelul instituţiei, se va verifica existenţa respectivelor taloane, care vor fi eliberate, pe loc, persoanelor în cauză care, astfel, se vor putea adresa medicului de familie.

Un salariat al CAS se deplasează în judeţ şi împarte taloanele
Persoanele care nu au primit la domiciliu taloanele pot verifica pe site-ul CAS Suceava, www.cassv.ro, introducând codul numeric personal (CNP), dacă talonul este la sediul instituţiei, de unde, în caz afirmativ, îl pot ridica cu o copie a buletinului de identitate (sau certificat de naştere, pentru copii).
Mai mult, pentru a veni în sprijinul persoanelor din judeţ care nu au primit la domiciliu talonul securizat, CAS a hotărât ca un salariat al instituţiei, care se deplasează în teritoriu pentru a încasa contribuţiile la fondul de sănătate al persoanelor fizice, să preia cererile solicitanţilor şi să le elibereze talonul.
Cererile sunt preluate după ce salariatul CAS verifică, în baza de date cu taloanele returnate pe care o are la dispoziţie, dacă talonul este la sediul instituţiei, urmând ca la viitoare deplasare a angajatului CAS în teritoriu să fie înmânate taloanele.
Angajatul CAS Suceava se deplasează în judeţ în fiecare săptămână, între orele 9.00-13.00, după cum urmează: luni la casieria Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, marţi şi miercuri la Spitalul Municipal Rădăuţi, vineri la Policlinica Municipală Fălticeni.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii îşi pot face analize gratuite până la finele anului.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sucevenii îşi pot face analize gratuite până la finele anului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni, minciuni, minciuni.... trimis de
(23 aug 2008, 11:11:15
E a doua oara cand veniti cu informatii false. De fapt neverificate, ceea ce vad ca va sta in fire. Unde sa-si bage CNP-ul cei ce vor sa verifice daca talonul le este la sediul institutiei? Doar sa-l bage unde nu bate soarele. Ca si daca te duci la CAS, iti trebuie timp, si nu toti lucreaza numai dupa ora 16, ca sa poata sta pe la cozi.
2.   Cas trimis de
(23 aug 2008, 13:54:34
dobitocule de ai scris articolul, ai intrat pe siteul indicat?
2.1  RE: Cas trimis de
(23 aug 2008, 17:27:01
Stimati cititori, intrucat nu inteleg agresivitatea din comentariile dvs. adresate ziarului si banuiesc ca supararea se trage din cauza faptului ca navigarea pe internet nu este chiar atat de simpla precum pare, imi permit sa va ghidez putin spre optiunea de cautare pentru info taloane returnate, pe site-ul CAS. Dupa ce tastati www.cassv.ro, pe pagina care vi se deschide aveti, structurate pe randurihappy, urmatoarele 1.Bine ati venit !, 2.Adresa..., 3. Nou ! Telefonul... 4. Atentie ! ... 5. URGENT 6. ORDIN pentru aprobarea protocoalelor... 7 Ordin 832/2008 iar la randul opt INFORMATII PRIVIND TALOANELE RETURNATE. Exact pe acest rand, in partea dreapta aveti o casuta in care trebuie sa ,,bagati" CNP-ul dupa care faceti click pe ,,CAUTA TALON DUPA CNP". Sper ca v-am putut fi de folos. Daca nici asa nu reusiti, va ramane optiunea de a va deplasa personal la sediul CAS.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei