Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Când tâmpenia dublează tupeul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Panarama asta de ţară, în care este suficient tupeul pentru a părea competent, şi-a probat din plin aceste calităţi în aceste minunate zile ale Olimpiadei. Am văzut „sportivi” de tot hazul, pentru care excursia la Beijing chiar asta a şi fost: o excursie plătită de la Buget, cu transport, cazare şi masă. Obligaţii, răspunderi? Vorba poetului: canci! Că altfel nu se explică de ce un neisprăvit şi cu la fel de breaza lui antrenoare n-au habar nici măcar la ce oră trebuie să se prezinte la competiţie (unde, de altfel, n-aveau ce să caute, dar asta-i cu totul altă poveste), o arătare porneşte favorită şi termină ultima, ba mai şi rage că nu ştie ce s-a întâmplat, după ce n-a nimerit cu discul nici măcar hectarul ăla de iarbă, altul cade tot în cap, la distanţă de patru ani de la o cădere absolut identică, ce mai: o adunătură de indolenţi, incompetenţi şi nesimţiţi. Că ala sunt, e treaba lor. Dar cât timp numele lor se asociază cu cel al ţării, lucrurile iau o întorsătură gravă. Nimănui nu-i este permis să se comporte ca pe toloaca din faţa casei. Iar ca tot rahatul să aibă şi un moţ, acesta nu putea fi decât Tadici. Un individ absolut primitiv, din soiul mai bine reprezentat în fotbal prin personaje de genul Halagian, Hizo, Piţurcă şi mulţi alţii, pentru care, în limbajul de specialitate, „antrenor” este sinonim cu „dresor”. Adică ăia care văd în sportivi doar nişte animale, când, de fapt, animalele sunt ei înşişi. Tâmpenia lor este indubitabilă, incomensurabilă, egalată doar de tupeul cu care se agaţă de slujba pe care şi-o doresc transformată în carieră. Atunci când vine vorba de plata pentru eşec, cu tupeul despre care vorbeam, ei o deturnează în obligaţia (morală, cică, neobrăzaţii!) de a o repeta: „Sunt dator cu o nouă calificare”, zice neisprăvitul de Tadici, exact ca Piţurcă, după ce s-au făcut iremediabil de râsul planetei. Cu o demisie, fi-ne-ar ţara mereu de râs, nu se simte absolut nici unul dator. Păi ce, or fi mai proşti ca miniştrii şi ca parlamentarii? Care ne fac de râs zilnic, nu doar o dată la patru ani!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când tâmpenia dublează tupeul.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Când tâmpenia dublează tupeul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei