Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 aug 2008 - Anul XIII, nr. 198 (3879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Informaţii inedite despre numele sportivilor de la JO

Duminică, 24 August 2008 (19:32:26)

Cel mai popular nume de la Jocurile Olimpice de la Beijing a fost "Kim", purtat de 114 sportivi, dintre care 111 coreeni, un american, un uzbek şi un australian, informează AFP.

  La JO de la Beijing, patru sportivi cu numele Kim au câştigat medalii de aur, toţi făcând parte din echipa de base-ball a Coreei de Sud.

Opt Lee au urcat pe prima treaptă a podiumului, un record pentru JO. Însă şase dintre cei opt Lee s-au aflat pe acelaşi podium, la base-ball. De asemenea, şapte medalii de aur au fost câştigate de sportivi cu numele Zhang, iar şase Wang s-au clasat pe primul loc.

La Beijing s-au înregistrat 50 de cazuri de sportivi cu acelaşi nume, dintr-un total de 10.694 de participanţi. În plus, au existat trei Muhammad Imran (doi atleţi şi un hocheist), trei Elena Novikova (o atletă şi o ciclistă din Rusia şi o baschetbalistă din Belarus), trei Wang Hao chinezi (tenis de masă, sărituri în apă, atletism) şi trei Wang Nan chinezi (tir, tenis de masă, base-ball).

Unsprezece sportivi au avut numele derivat din prenume: Aleksandar Aleksandrov (Bulgaria/canotaj), Fernando Fernandes (Brazilia/atletism), Filip Filipovic (Serbia/polo), Georgi Georgiev (Bulgaria/judo), Hristo Hristov (Bulgaria/kaiac-canoe), Ivan Ivanov (Bulgaria/lupte), Maarten Martens (Belgia/fotbal), Marta Martin (Spania/hochei pe iarbă), Michal Michalak (Cehia/pentatlon), Nikolay Nikolov (Bulgaria/volei), Richard Richardson (Antile/atletism).

Printre concurenţii de la Jo s-au numărat şi şase sportivi cu acelaşi nume şi prenume: Dong Dong (China/gimnastică), Hernanz Hernanz (Spania/kaiac-canoe), Mohamed Mohamed (Egipt/lupte), Miao Miao (Australia/tenis de masă), Xiu Xiu (China/pentatlon) şi Yang Yang (China/base-ball).

Trei sportivi din delegaţia Spaniei poartă numele ţării lor: Francisco, Jesus şi Julia Espana. Un alt sportiv spaniol care a concurat la Beijing este Albert Espanol (polo).

La JO au concurat trei membri ai familiei americane Lopez, doi băieţi şi o fată, toţi trei câştigând câte o medalie la taekwondo: Steven (80 kg, medalia de bronz), Mark (68 kg, medalia de argint), Diana (57 kg, medalia de bronz).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Informaţii inedite despre numele sportivilor de la JO .
 Vizualizări articol: 2906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informaţii inedite despre numele sportivilor de la JO0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei