Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Locuinţe ANL de necesitate pentru medicii de urgenţă de la SMURD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii care vor veni să lucreze în cadrul noului serviciu SMURD ce va fi înfiinţat la Suceava din luna septembrie vor primi locuinţe de serviciu în blocurile ANL.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a salutat iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a înfiinţa o unitate SMURD (Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare) în judeţ şi s-a arătat dornic să sprijine activitatea acesteia, prin toate mijloacele posibile.

“O problemă gravă e faptul că nu avem medici specialişti de urgenţă. Am înţeles că sunt numai patru în judeţ. E extrem de puţin pentru un judeţ cu populaţie atât de numeroasă. Tocmai de aceea vom oferi locuinţe de necesitate în noile blocuri ANL medicilor de urgenţă care vor veni să lucreze la Suceava”, a declarat ieri şeful municipalităţii sucevene.

Înfiinţarea unei unităţi SMURD la Suceava până la sfârşitul lunii septembrie a fost anunţată de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, cel care a creat acest serviciu medical de urgenţă în România.

SMURD Suceava urmează să funcţioneze în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu trei ambulanţe aduse de la celelalte servicii din ţară, iar paramedicii SMURD vor fi în subordinea şefului Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, dr. Liviu Cârlan.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţe ANL de necesitate pentru medicii de urgenţă de la SMURD.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Locuinţe ANL de necesitate pentru medicii de urgenţă de la SMURD5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmm trimis de
(19 aug 2008, 11:17:03
o initiativa f buna infiintarea smurd-ului, dar totusi

nu mi se pare corect ca acesti medici sa primeasca locuinte anl. primaria ar tb sa asigure alt gen de locuinte.

sunt tineri care asteapta de ani de zile o locuinta si se chinuie cu familii prin gazde si chirii, tinericare isi pun toate sperantele in locuintele anl din zona metro. cati medici vor fi? stie cineva? dar cand se preconizeaza repartitia locuintelor?
1.1  RE: Hmmm trimis de
(19 aug 2008, 11:28:10
esti dobitoc ! ar trebui sa le pupam talpile ca vin intr-un oras in care mai sunt si tembeli ca tine ! si asta pt ce ? ca sa salveze vieti !
1.2  RE: Hmmm trimis de
(19 aug 2008, 14:31:52
Omul gospodar isi face vara sanie si iarna car. Cu ce sunt unii vinovati pentru ca sunt unii inconstienti care intai se apuca sa toarne copii fara a avea o baza de pornire ? Intinde-te cat iti este plapuma !!! Acum nu mai e ca pe vremea lui Ceausescu. Tranteai doi plozi si gata iti dadea partidul casa.Gata cu miloaga !!!

Si apropo de medici. Nu iau apararea niciunuia dar ca sa iesi medic trebuie sa faci numai vreo 11 ani de scoala.Munciti si voi si veti avea.
2.   Hmmm trimis de
(19 aug 2008, 11:36:11
mai citeste o data domnule dr si apoi fa acuzatii

nu sunt impotriva ca vin in sv, e o idee f buna ca se va infiinta smurd ul la noi, era nevoie de asa ceva

ziceam de locuinte, ca primaria ar tb sa le asigure alta modalitate de cazare, dar tu care nu stii probabil cum e sa nu ai casa, vb aiurea
3.   ............. trimis de
(19 aug 2008, 11:58:51
aveti deptete dar ma e si drept ca e vina lor ca nu sunt doctori!!!!dupa ce termini facultatea iti trebue sa dai inainte salarul pe 10 ani ca sa cumperi un post!!!!!!RUSINEEEEE!!!!!!!!!!
3.1  RE: ............. trimis de
(19 aug 2008, 14:25:03
Pai la cum scrii tu poti sa dai spaga si salariile pe 100 de ani inainte ca tot nu te angajeaza nimeni. RUSINEEEE sa-ti fie tie !!!!!!!!!!!!
4.   Explicatie trimis de
(19 aug 2008, 12:19:46
Primaria Suceava nu poate sa asigure o locuinta medicilor din rezerva primariei, asa cum se intampla in fiecare oras cu pretentii, si din aceastra cauza apeleaza la ANL.

Explicatia este foarte simpla: daca repartizezi apartament unui doctor de la SMURD, ala (doctorul) nu da spaga, iar la primaria suceava singurul lucru care este clar sunt spagile care trebuiesc date pentru diferite servicii. In acest caz, functionarul ar trebui sa dea din banii lui "cota" (pentru un apartament) mai departe, s.a.m.d. Primarul stie foarte bine acest lucru si nu este dispus sa faca concesii, asa ca mai bine arunca pisica in curtea ANL-ului.
5.   Pt yo yo trimis de
(19 aug 2008, 14:47:38
nu e vb de milogeala, dar nici nu poti sa stai pina la adanci batraneti sa ai casa si apoi sa faci copii

si la salariile din ziua de azi cum sa-ti cumperi o casa prin munca cinsitita?

asa ca yo yo lasa textele astea "inteligente" si nu compara perioada comunismului cu zilele de azi

5.1  RE: Pt yo yo trimis de
(19 aug 2008, 19:10:00
Bre "destepule", bre !!! V-au invatat comunistii sa primiti pe degeaba niste lucruri pe care nu le meritati. Daca vrei sa faci copii, nu te opreste nimeni, dar nu te plange ca nu te ajuta statul. Copiii se fac in momentul in care ai ajuns la o oarecare maturitate. Oricum din comentariul tau "inteligent" se pare ca nu stii ce e aia.

Si daca ai baut cerneala in timpul scolii, asta iarasi nu mai e problema mea.
6.   Pentru primar trimis de
(19 aug 2008, 15:12:15
de ce domn primar locuinta de necesitate.Stiti ce inseamna de "necesitate".Conf.Leg.50, " de necesitate presupune sa fi avut inainte o locuinta care nu mai e din cauza ca a fost calamitata, inundata, incendiata, etc.....

7.   ... trimis de
(19 aug 2008, 18:49:35
Eu as construi un cartier special pentru medici si asistenti. Poate asa om avea si noi specialisti in domeniul sanatatii.

Problema e ca daca s-ar construi asa ceva, mai mult de jumatate din locuinte s-ar da clientelei politice, iar restul... pe baza spagilor. Cat despre medici, acestia nu ar prinde nici macar 10% din locuintele respective.

Adevarul e ca nu prea avem edili care sa faca ceva.

Oricum, salut initiativa lui Flutur referitor la crearea unui serviciu SMURD in Suceava. Asa ceva nu era posibil pe vremea lui Marza din cauza doctrinei PSD de a nu accepta un serviciu independent in judet, indiferent de natura lui.
7.1  RE: ... trimis de
(19 aug 2008, 21:16:25
Trebuia sa citesti articolul si apoi sa comentezi.

"Primarul Sucevei, Ion Lungu, a salutat initiativa Ministerului Sanatatii de a �nfiinta o unitate SMURD (Serviciu Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare) �n judet si s-a aratat dornic sa sprijine activitatea acesteia, prin toate mijloacele posibile."

A cui initiativa saluti?
8.   Raed trimis de
(20 aug 2008, 10:00:09
Meritul este al lui!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei