Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sucevenii, invitaţi cu idei pentru „Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la sfârşitul anului, municipiul Suceava va avea propria „Strategie de dezvoltare durabilă”, realizată de o firmă de specialitate, pornind de la consultarea populaţiei.

Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat ieri că prima etapă de realizare a acestei strategii – consultarea populaţiei prin sondaje - a fost finalizată, vineri demarând cea de-a doua etapă, de consultare a populaţiei, prin focus-grupuri, din diferite domenii de activitate.

„Strategia de dezvoltare durabilă este un material tehnic foarte important pentru municipiul Suceava, deoarece stabileşte priorităţile de dezvoltare ale municipiului pentru perioada următoare. Până acum, au răspuns la chestionare circa 600 de persoane fizice şi 150 de firme din toate cartierele municipiului”, a declarat Viorel Seredenciuc.

Aportul populaţiei va consta şi din consultări pe diferite grupuri de lucru, pe domenii, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai Primăriei Suceava, Prefecturii, Consiliului Judeţean, ai instituţiilor descentralizate, ministerelor, ai societăţii civile, dar şi a societăţilor comerciale de profil, unde fiecare îşi va expune punctul de vedere asupra obiectivelor de dezvoltare a municipiului Suceava.

Viceprimarul Sucevei a precizat că cele patru mari domenii de interes pentru acest studiu sunt:

dezvoltarea economică, urbanismul şi mediul, turismul şi serviciile, socialul şi culturalul.

Studiul urmează să fie finalizat în luna decembrie a acestui an şi va fi urmat de o dezbatere publică, pentru ca din ianuarie el să facă obiectul unui proiect de hotărâre de Consiliu Local.

“Pe viitor nu vor mai putea fi accesate fonduri europene pe un anumit domeniu, dacă acesta nu este prins în această lucrare. De aceea este foarte importantă contribuţia populaţiei, cât şi a tuturor instituţiilor care pot aduce îmbunătăţiri la strategia propusă de către consultant”, a adăugat Viorel Seredenciuc.

Costurile realizării Strategiei de dezvoltare durabilă a municipiului Suceava sunt de aproximativ 100.000 de euro, dar aceşti bani, achitaţi de Primărie, vor fi consideraţi drept co-participare financiară la proiectele de finanţare europeană care vor fi obţinute ulterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, invitaţi cu idei pentru „Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Suceava”.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, invitaţi cu idei pentru „Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Suceava”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciudata abordare... trimis de
(19 aug 2008, 11:23:03
Destul de ciudat sa-i intrebi pe oameni cum vor sa se dezvolte orasul. Nu cred ca sunt multi care sa dea sfaturi pretioase. Ca sa poti decide cum o sa se dezvolte orasul trebuie sa ai destula scoala, sa fi vizitat destul de multe orase civilizate de afara. Prin vizitat nu ma refer doar asa sa arunci un ochi prin malluri si prin centrul oraselor ci sa analizezi un pic cum e desenat orasul respectiv.

Probabil cel mai bun sfat care poate fi primit de la tanti Tanta e sa nu mai construiti blocuri intre blocuri dar asta e de bun simt si o stiti si fara sa intrebati populatia.

Poate nu ar fi rau ca baietii din primarie sa mai puna mana pe carte ca sunt corigenti rau la capitolul urbanism. Cum au putut sa construiasca sens giratoriu cu o singura banda mai sus de Metro?
2.   Urbanism trimis de
(19 aug 2008, 12:42:03
Mai util ar fi fost sa se prezinte inatai o propunere pe baza careia sa se discute ulterior detalii. Dar, ca de obicei, consultarea populatiei este o etapa obligatorie ca sa nu zica cineva ca nu se tine cont de opinia publica. Din pacate nu am vazut nicio opinie luata in considerare de cei ce fac studii.

Apropos, daca tot va fi dezbatere publica , dece nu se spune care e firma care realizeaza studiul? Titlul suna asa de pompos ca ma face sa cred ca nici firma care il va face nu intelege ce vrea. Oare stie cineve ce inseamna dezvoltare durabila?
2.1  RE: Urbanism trimis de
(19 aug 2008, 23:15:08
Firma nu se spune ca sa nu se faca reclama mascata..dar trebuie sa ai ceva informatii ca sa stii asta.

Consultarea initiala este atat pentru identificarea unor idei de dezvoltare, dar, cel mai important, este pentru identificarea nevoilor reale ale populatiei.

Decat sa faci comentarii cretine mai bine ai face ceea ce a facut Ovidiu: vino cu sugestii si pareri pertinente...la comentarii toti sunteti tari dar cand e vorba sa prezentati ceva concret vi se termina vocabularul
2.2  RE: Urbanism trimis de
(20 aug 2008, 01:22:01
Ideea mea de dezvoltare durabila:

Expropriati proprietarii de la intersectia de la Maraton pana la strada care urca in Obcini. Asa o sa avem intrare din George Enescu direct in Obcini. S-ar economisi zeci de tone de carburant in fiecare an si ar fi mult mai comod pentru locuitorii din Obcini.
3.   Modernism trimis de
(19 aug 2008, 14:33:05
am trimis o opinie pe pagina de web a primariei in legatura cu asfaltarea de pe strada pictor dumitru dacian. Cred ca e un model de dezvoltare durabila la care au participat reprezentantii primariei. Felicitari. Sa veniti sa vedeti.
4.   Cine sa puna in practica doleantele sucevenilor? trimis de
(19 aug 2008, 17:51:40
Sugestii:

1. Infiintati functia de manager al orasului (vezi Amsterdamul) care conduce urbea ca si pe o societate comerciala, deci profitul este vizat permanent;

2. Arhitect-sef al municipiului numit pe criterii exclusiv profesionale, nicidecum politice, daca se poate un specialist renumit;

3. Crearea unui adevarat serviciu de turism si servicii (inclusiv relatii cu U.E.) in cadrul Primariei, format din oameni tineri cu dorinta si putinta de efort;

4. Sustinerea macar a Ansamblului Ciprian Porumbescu, care sa devina un brand cunoscut in Europa, daca nu suntem in stare sa avem un teatru (macar pentru copii, pentru tatii sunt crasme destule iar pt. "doamne" saloane cu hair stiliste de toata jena, da toate-s sefe!);

5. Dezvoltarea unei pepiniere de specialisti in cadrul Universitatii, la Facultatea de Administratie, motivati sa ocupe in loc in administratia locala, care sa schimbe mentalitatea functionarilor "ruginiti", care cunosc orasul din birou. Mai

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei