Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen de bacalaureat la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima probă a bacalaureatului de toamnă a debutat ieri cu testarea orală şi eliminatorie la limba şi literatura română. Cei aproximativ 300 de candidaţi înscrişi la testarea de ieri au susţinut probele de concurs la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.

Pentru unul dintre candidaţii acestei sesiuni de bacalaureat, centrul de examen a fost chiar casa în care locuieşte. Este vorba despre un bărbat din comuna suceveană Ţibeni, absolvent al cursurilor liceale dintr-o promoţie anterioară, care din cauza unui accident de maşină nu s-a putut deplasa la Suceava pentru a susţine prima probă din examen.

„Candidatul este nedeplasabil, şi în aceste condiţii, metodologia examenului îi oferă acestuia posibilitatea de a da probele la domiciliu”, a declarat preşedintele comisiei de examen, profesorul universitar Ioan Maxim.

Candidatul accidentat a depus o cerere la Comisia judeţeană de bacalaureat, prin care a solicitat  întocmirea unei comisii de examen care să se deplaseze la Ţibeni, pentru a putea susţine proba orală la limba şi literatura română.

 Acesta a fost singurul caz special înregistrat pentru prima probă de examen, şi nici un alt candidat din Suceava nu a mai solicitat susţinerea probei în altă locaţie decât cea de desfăşurare a sesiunii, şi anume Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.

 

Nota 10 pentru candidatul sirian

O altă situaţie mai puţin obişnuită la Suceava este prezenţa unui candidat sirian printre concurenţii suceveni.

Nassouh Shadi este absolvent al unui liceu din Siria, promoţia 2008, care a solicitat Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului aprobare pentru a susţine examenul de bacalaureat la Suceava. Pentru a obţine aprobarea MEdCT, sirianul a trebuit să facă dovada că a absolvit cursurile liceale şi va susţine examenul după aceeaşi metodologie care se aplică românilor.

Nassouh Shadi este copil al unei familii mixte, tatăl sirian şi mama româncă. Acesta a făcut şcoala primară şi o parte din anii de gimnaziu în România, la Iaşi, după care a plecat la tatăl său în Siria, unde şi-a continuat studiile şi anul acesta a finalizat liceul. Băiatul a solicitat susţinerea probei la Suceava deoarece de aici este mama sa şi familia lui din partea mamei.

Nassouh Shadi a promovat prima probă a bacalaureatului cu nota 10, iar mâine va susţine cea de-a doua probă orală şi eliminatorie, la limba engleză.

 

Mâine are loc cea de-a doua probă orală

402 absolvenţi de liceu, promoţia curentă, dar şi din promoţiilor anterioare s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat din acest an. 219 concurenţi provin din învăţământul liceal de zi, iar 156 de candidaţi au absolvit liceul la frecvenţă redusă. Alţi 24 de concurenţi sunt absolvenţi de liceu la seral, iar trei candidaţi au făcut liceul la fără frecvenţă.   Probele orale vor fi susţinute de aproape 300 de candidaţi, ei fiind şi cei care vor susţine toate examinările din cadrul examenului. În cazul celorlalţi concurenţi, aceştia vor susţine doar probele nepromovate în cadrul sesiunilor anterioare.

Următoarea examinare a concurenţilor va fi mâine, la o limbă modernă.

Pe 21 august concurenţii vor da prima probă scrisă, la limba şi literatura română, pe 25 august vor susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august candidaţii vor da examen la o probă la alegere din aria curriculară a specializării. Ultima probă a bacalaureatului se va da pe 27 august, la o disciplină la alegere din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării.

Primele rezultate se vor afişa pe 29 august, zi în care concurenţii nemulţumiţi de notele obţinute pot să depună contestaţii.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat se vor afişa pe 1 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examen de bacalaureat la domiciliu.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Examen de bacalaureat la domiciliu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei