Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


La eclipsă muşcă… medaliile!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă noaptea a fost eclipsă de lună. Nu puteam rata momentul, aşa că încă de vineri seara eram cu lansetele întinse undeva pe malul Prutului. Mai exact, pe o ridicătură peste care evident că în urmă cu puţină vreme trecuse apa, din moment ce şi în spatele ei era apă. La un calcul rapid, îmi iese că acolo, la „conac”, Prutul venise ca un tsunami, cu vreo 10-12 metri, peste cota obişnuită. Absolut neverosimila situaţie a fost completată de o alta: televizorul n-a vrut să mai funcţioneze, ceea ce m-a făcut să ascult la radio transmisia cursei de canotaj încheiată cu un nou „aur” pentru noi. Nimic mai uşor decât să priveşti apa şi să-ţi imaginezi cursa. Că de trăit am trăit-o la fel de intens ca la televizor. Cum vă spuneam, am ajuns vineri seara, târziu. Dădea să înnopteze. Până ne-am instalat pe ţurţudanul ăla, făcând echilibristică în nişte poziţii de yoghini cu vechime, până am montat şi vreo 7 lansete, s-a făcut deja ora 3. Până să se crăcăneze de ziuă mai rămăseseră vreo două ore şi ceva, aşa că m-am tolănit în fotoliu pe singurul loc cât de cât plat şi am aşteptat zorii. De dormit, mai spre prânz. Fotbalul de seară nu m-a interesat, că la radio chiar nu are haz. Peştele? Care peşte!? Un biban la peştişor viu şi un scobar la arcul cu mămăligă (nervi la fel!). Da’ las’ că vine ea eclipsa de lună şi-l rupem! A venit. Stăteam cu un ochi spre beţe şi cu celălalt la ceruri. Luna, muşcată când acolo, când dincolo, nu producea nici un efect în ape: tot atâta activitate ca în beciul meu, după ploile alea. Aşa că pe la ora 1 am strâns, la 1:30 am plecat, la 3 eram acasă (care radar?). Vă imaginaţi că era deja a doua noapte fără închis ochii, aşa că firesc ar fi fost ca, o dată ajuns, să mă târăsc până în pat şi, eventual, să mor. În loc de asta (boală, zic unii!) am pornit televizorul: era kilometrul 25, iar Constantina luase vreo 20 de metri avans. O cafea şi la treabă! Adică ochii mari. Şi dă-i, şi tremură. Şi roagă-te s-o ţină puterile! Au ţinut-o. A fost noaptea în care m-am lămurit că la eclipsă, dacă e să nu muşte, atunci nu muşcă nici crapul, nici şalăul, nici somoteiul. A muşcat, în schimb, doamna Diţă din medalia de aur. Şi Zău dacă-mi pare rău!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La eclipsă muşcă… medaliile!.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La eclipsă muşcă… medaliile!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei