Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apel către primării

Viteze mai mari în comunele cu drumuri iluminate şi trotuare amenajate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ridicarea limitelor legale de viteză în localităţi, realizată deja pe anumite porţiuni ale DN 2, urmează să fie extinsă pe mai multe porţiuni de şosele, asta dacă se vor îmbunătăţi câteva aspecte legate de siguranţa în trafic. Anunţul a fost făcut de Andrei Huţanu, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Suceava, care a ţinut să facă un apel către primarii din comunele tranzitate de drumuri naţionale, cu privire la măsurile pe care aceştia trebuia să le ia pentru ca vitezele de rulare să poată fi modificate.

Autorităţile locale sunt îndemnate să realizeze spaţii pentru deplasarea pietonilor la marginea drumurilor şi să introducă pe toate sectoarele de drum iluminat public. Odată cu crearea acestor facilităţi, riscul de producere a accidentelor ar fi mult diminuat, iar viteza admisă va putea fi ridicată de la 50 de kilometri la oră, la 60 sau 70 Km/h.

„Amenajările pentru pietoni sunt absolut necesare, asta în primul rând ideea de a-i proteja pe localnici, adesea implicaţi în accidente rutiere grave. În al doilea rând, prin amenajarea lor, putem să mărim şi noi limitele de viteză”, a explicat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Suceava.

La mijlocul anului trecut, urmare a unor studii făcute de specialiştii de la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava şi cei de la „Drumuri Naţionale”, mai multe porţiuni de drum ale DN 2 din interiorul localităţilor, de la intrarea în Suceava dinspre Iaşi şi până la Siret, au intrat într-un regim de viteză superior. Cu 60 ori 70 de kilometri la oră se poate rula legal pe raza localităţilor Drăguşeni, Oniceni, Roşiori, Vadu Moldovei, Spătăreşti, Cumpărătura, Dănila, Grăniceşti şi Bălcăuţi, excepţie făcând anumite porţiuni mai periculoase, din zonele intens circulate.

 

Probleme cu hoţii de indicatoare rutiere

În ultima perioadă, lucrătorii de la Secţia Drumuri Naţionale Suceava întâmpină probleme mari cu hoţii de elemente de siguranţă rutieră. Fie că este vorba de indicatoare rutiere ori parapeţi, hoţii pot crea adevărate tragedii. Andrei Huţanu a adus în discuţie, ca exemplu, furtul recent al unui parapet de pe DN 2, amenajat între Cumpărătura şi Buneşti.

„Facem un apel către şoferi, să sune imediat la 112 atunci când văd pe cineva care smulge un element de siguranţă rutieră, ori dacă semnalează lipsa unuia”, a subliniat Andrei Huţanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viteze mai mari în comunele cu drumuri iluminate şi trotuare amenajate.
 Vizualizări articol: 1697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Viteze mai mari în comunele cu drumuri iluminate şi trotuare amenajate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pai da trimis de
(20 iun 2008, 11:28:33
Sincer, daca e sa respecti legislatia, un drum de la Buc la SV il faci in 10 ore (eu il fac in 7 pentru ca unde e 50 merg cu 70 si unde e 70 merg cu 90). Iar faimoasele localitati de pe DN2 sa le ia naiba pe toate, pentru ca toate casele sunt facute la drum si astfel ai o localitate pe o intindere de 5-10 km si tot mergi de iti vine rau. Ca sa nu mai vorbim ca astea sunt lipite una de alta...si uite asa mergi de-ti vine a plange prin satele patriei.

Cand s-a facut E85-ul nu s-a luat in calcul o eventuala deviere prin afara localitatilor (e drept ca nu prea e pe unde), dar nici asa nu se mai poate. Iar accidente, se intampla garla, indiferent de masuri, pentru ca 50% din soferi nu ar trebui sa aiba permis.
2.   ... trimis de
(20 iun 2008, 19:11:27
Ce te faci cand treci printr-un sat unde toata lumea (mai ales seara) circula pe strada ? Sau cand iti apare in cale o vaca care vine de la pascut ?

Nu mai vorbesc de baliga de cal pe care tot o iei pe roti.

Trebuiau deviate drumurile.
2.1  RE: ... trimis de
(20 iun 2008, 19:26:39
Circuli cu viteza redusa, logic.
3.   Sv-bucuresti trimis de
(20 iun 2008, 19:16:58
deci e pacat sa mananci rahat, daca ai avea medie 60 km/h (si sigur sigur ai peste, 55 in localitate + 90 in afara ai avea medie 75 sa zicem) ai face suceava-bucuresti in 7 ore jumate, daca tu acuma il faci in 7 ore inseamna ca nu ai treaba cu condusul
4.   Fapte trimis de
(20 iun 2008, 20:12:13
accidente le fac cei cu permise luate pe spaga fara test.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei