Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interese mascate

Un miliard de lei pentru sterilizarea “gratuită” a câinilor Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acte de caritate, dar pe bani grei. La fel ca şi în cazul adăpostului de câini, despre care Eugenia Ieş a pretins că l-a finanţat în totalitate din banii ei, ignorând donaţiile consistente pe care le-a primit, în 2005, împreună cu un afacerist englez, s-a oferit să sterilizeze gratuit câinii din Suceava, dar contra unei sume de un miliard de lei – pentru început.

 

Sterilizare gratuită, dar pe bani

Dacă problema câinilor vagabonzi ar fi rezolvată, asociaţiile de protecţie a acestora aproape că ar fi forţate să dispară. În aceste condiţii, nici nu e de mirare, că de aproape 20 de ani se tot vorbeşte de problema câinilor vabagonzi, care nu doar că nu a fost rezolvată, ci pare să se înrăutăţească.

Problema e cu atât mai delicată, cu cât în toate aceste activităţi sunt antrenate şi persoane care cu adevărat cred în ceea ce fac, au ca scop să uşureze şi să îmbunătăţească viaţa animalelor, încât, adesea, nu îşi dau seama că sunt manipulate.

Un exemplu de “act de caritate”, în care banul e pus pe primul loc, e chiar ceea ce s-a petrecut la Suceava, în 2005, când, după scandalul maidanezilor arşi cu smoală, un afacerist englez s-a oferit să rezolve problema câinilor vagabonzi.

În cadrul unei întâlniri publice care a avut loc în data de 6 februarie 2005, în sala de şedinţe a Consiliului Local, omul de afaceri Robert Smith, invitat de preşedinta BrunoPet, Eugenia Ieş, a propus municipalităţii să rezolve problema câinilor comunitari prin semnarea unui contract pe 10 ani, care prevede sterilizarea gratuită a maidanezilor.

Conform spuselor lui, singura obligaţie a Primăriei era cea de a asigura un punct de lucru, cazare şi mâncare echipei mobile care va fi adusă de asociaţia sa de protecţie a animalelor.

Atunci, Robert Smith a spus că sterilizarea câinilor este cea mai eficientă metodă de reducere a numărului acestora, nu eutanasierea lor ori închiderea lor în adăposturi, el susţinând că aceste măsuri nu vor duce decât la creşterea numărului lor, nu la diminuare. De asemenea, a cerut ca după sterilizarea câinilor, aceştia să fie eliberaţi în oraş şi să fie lăsaţi să moară de bătrâneţe.

 

Propunere respinsă de Consiliul Local

Mai mult, el s-a lăudat cu rezultatele excelente pe care le-a obţinut în acest fel la Câmpina, unde avea un contract asemănător cu municipalitatea, dar mai ales cu cele de la Istanbul, cel mai mare oraş al Turciei, unde ar fi rezolvat problema câinilor vagabonzi.

Numai că, imediat după ce autorităţile locale s-au arătat interesate de propunerea sa, Robert Smith a solicitat să i se acorde lui suma de un miliard de lei (vechi), care, în acel an, era prevăzută pentru realizarea şi extinderea adăpostului de câini din lunca Sucevei.

Propunerea sa nu doar că l-a surprins pe primarul Sucevei, Ion Lungu, ba chiar i-a trezit şi suspiciuni. Pe loc, acesta i-a explicat că aşa ceva nu este posibil, ba, în plus, a şi cerut modificarea unor prevederi ale contractului prezentat de Robert Smith, mai ales cel referitor la costul sterilizării câinilor, unde a cerut să fie precizat expres faptul că acesta va fi suportat de fundaţia cu care se încheie parteneriatul, nu de municipalitate.

În cele din urmă, parteneriatul nu a mai fost realizat, propunerea afaceristului englez şi a Eugeniei Ieş fiind respinsă de Consiliul Local, care a avut de asemenea reţineri asupra celor propuse.

 

“Rezultatele excelente” de la Câmpina, infirmate de realitate

În Câmpina (judeţul Prahova), unde afaceristul englez Robert Smith a încheiat contract cu municipalitatea încă din 2001, rezultatele foarte slabe înregistrate de-a lungul timpului au determinat Primăria să înceteze orice colaborare cu el.

Conform ziarului Prahova, într-un articol publicat în 5 iunie 2007, “Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari (FPCC), a englezului Smith, a pierdut procesul pe care l-a intentat municipalităţii, după ce Primăria a reziliat contractul pentru gestionarea maidanezilor din localitate, contract încheiat, în 2001, cu fundaţia respectivă, din cauza faptului că aceasta din urma nu şi-a respectat obligaţiile contractuale. Deşi în favoarea municipalităţii a fost obţinută o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, FPCC nu se grăbeşte să elibereze spaţiul oferit de către executivul local”.

E vorba de o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, situată la marginea oraşului, despre care se vorbeşte că urma să fie utilizată de cei care o administrau pentru construirea unor clădiri care nu aveau nimic de a face cu protejarea câinilor comunitari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un miliard de lei pentru sterilizarea “gratuită” a câinilor Sucevei.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 6 voturi
Un miliard de lei pentru sterilizarea “gratuită” a câinilor Sucevei1.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MI S-A REFUZAT DREPTUL LA REPLICA trimis de
(20 iun 2008, 11:17:16
Am postat pe site-ul Bruno Pet dreptul la replica pe care Monitorul de Suceava refuza sa-l publice precum si spre exeplificare,unul din documentele stampilate si semnate de DSV ,cu care cainii au trecut frontiera,.Cat despre noua minciuna ca miliardul a fost pt extinderea adapostului,avem probe pentru ca aceasta discutie s-a purtat in fata a 14 ziaristi care au filmat totul.Avem si noi o inregistrare.Robert Smith s-a oferit sa sterilizeze gratuit cainii la care primarul Lungu a spus:"si noi avem un miliard pt sterilizarea cainilor".La care Smith a replicat:Atunci pune si dumneata miliardul la bataie.".Voi cere d-lui Smith sa vina cu dreptul la replica.
1.1  RE: MI S-A REFUZAT DREPTUL LA REPLICA trimis de
(20 iun 2008, 15:28:55
Trebuie sa fac o precizare, pentru cititorii Monitorului. Doamna Eugenia Ies m/a contactat, pe 18 iunie, si mi-a cerut sa-i publicam un drept la replica. Am acceptat fara nici un fel de rezerva, in ciuda limbajului dumneaei. Nici pina astazi nu am primit un drept la replica de la doamna Eugenia Ies. Mi se pare o gluma de copii faptul ca a postat dreptul la replica pe site si noi trebuia sa-l preluam de acolo. "Monitorul" are o adresa de email publica, numerele telefoanelor sunt publice, deci existau diverse variante, sa le spunem oficiale, pentru a trimite un drept la replica. Pe care, repet, nu l-am primit nici pina astazi.
1.2  RE: MI S-A REFUZAT DREPTUL LA REPLICA trimis de
(20 iun 2008, 18:28:49
Domnule Avram,Romega citeaza stufos din dreptul meu la replica in articolul de azi.Atunci cum spuneti ca nu l-ati primit?Ziarista Humoreanu mi-a confirmat telefonic alataieri seara ca l-a primit,citez"dar l-am primit prea tarziu".
2.   Monitorul,sunteti jalnici si patetici trimis de
(20 iun 2008, 11:46:24
un ziar de 2 bani,care in loc sa scrie despre hotii si evazionistii din suceava,se razboiesc cu unul din putinii oameni care au facut ceva concret ptr cainii comunitari de aici. dana humoreanu,te urasc sincer,si ptr articolele astea si ptr altele scrise in obiectiv de suceava. te rog nu uita : WHAT GOES AROUND COMES AROUND !
2.1  RE: Monitorul,sunteti jalnici si patetici trimis de
(20 iun 2008, 12:10:40
sanchi ! nici cu dictionarul in mana nu prinde sensul !
3.   "shpigulantzi de informatie" trimis de
(20 iun 2008, 12:39:57
daca si ziarul de Prahova e tot atat de "obiectiv" ca si Manipulatoul de SV, atunci m ati lamurit.

LEX, tot respectul ptr postari, am vazut ca ai postat si la alte articole.
4.   Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 14:01:06
stimate domnule romega, nu ati binevoit sa publicati in ziar dreptul la replica al proanima INTEGRAL, in care se specificau SOLUTIILE propuse de Proanima la problema cainilor comunitari. faptul ca nu ati publicat decat o parte ( propunerea sterilizarii cainilor ) dovedeste ca nu doriti sa colaborati cu noi si cu cine isi mai da vreun interes in orasul asta pt problema asta.dovedeste faptul ca nu doriti ca sucevenii sa AFLE ca avem niste propuneri, ca EXISTA solutii, ci mai degraba doriti sa prezentati problema cainilor ca fiind una fara scapare, fara solutii, fara rezultate. pana cum in Romania s-a practicat euthanasia in masa, crezandu-se ca asa o sa se mai reduca nr cainilor. nu a vut nici un rezultat pe termen lung in nici un oras. aceasta este o solutie cu care noi nu suntem de acord. va prezint ( inca o data dumneavoastra domnule Romega) si dumneavoastra, domnilor cititori ai acestiu articol si forum, solutiile propuse de noi, pe care incercam deja sa le implementam.
4.1  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 15:40:47
Stimate domnule "membru Proanima", in primul rind, Cosmin Romega nu are nici o raspundere in privinta publicarii sau nepublicarii vreunui drept la replica. Decizia publicarii drepturilor la replica apartine exclusiv conducerii ziarului. Iar pina astazi, nu tin minte sa fi refuzat publicarea vreunui drept la replica. In privinta mesajului dvs., imi pare rau sa constat ca dezinformati cititorii. Dreptul la replica al Proanima a fost publicat integral. Este adevarat ca nu au fost publicate solutiile propuse de dvs. in problema ciinilor comunitari, dar acele solutii nu aveau legatura cu materialul in cauza, cu articolul in care erau tratate niste probleme punctuale.
In afara de aceasta precizare, imi pare rau domnule "membru Proanima" sa constat ca incercati sa dezinformati cititorii nostri si cu afirmatiile "nu doriti sa colaborati cu noi" sau "nu doriti ca sucevenii sa AFLE ca avem niste propuneri, ca EXISTA solutii".
4.2  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 15:51:17
De/a lungul timpului, cotidianul nostru a publicat mai multe articole pozitive despre activitatea Proanima, despre actiunile pe care le/ati desfasurat. Daca am pune in balanta articolele pozitive si negative scrise de "Monitorul" despre "Proanima", cu siguranta ca balanta ar inclina inspre articolele pozitive. Iar aceasta afirmatie poate fi verificata de catre oricine, prin simpla rasfoire a colectiei ziarului.

Din pacate, domnule "membru Proanima", asta este o mare problema a noastra, a romanilor. O problema legata de mentalitatea noastra. Cit am scris de bine, am fost buni si frumosi, eram ziaristi corecti, care stiu sa se documenteze si care isi informeaza corect cititorii. A fost suficient un singur articol critic (articol in care erau criticate conditiile, nicidecum munca oamenilor de acolo) ca sa devenim ziaristi care urmaresc anumite interese, ziaristi platiti, ziaristi care nu stiu sa se documenteze etc.
4.3  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 15:58:29
Dvs, domnule Avram, vi se pare mai important ca Proanima SA VA CORECTEZE cifrele din articol privitoare la kg de carne date de mancare zilnic cainilor sau sunteti interesat de ce se intampla in realitate in orasul acesta? Cand cineva spune "EXISTA SOLUTII", eu cred ca e un lucru foarte important, dar vad ca dvs va scapa cu totul IDEEA DE BAZA. Mi se par rusinoase gafele facute de reporterul cu pricina, mi se par rusinoase tentativele de dezinformare si manipulare, felul partinitor in care sunt scrise articolele din ultimele zile.
4.4  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 16:01:18
Va intreb, domnule "membru Proanima", pe dvs. si pe ceilalti cititori care, sub dulcea protectie a anonimatului, se grabesc sa ne improaste cu noroi, atunci cind nu le convine ceea ce scriem, deci, va intreb - cind un ziarist critica ceva, atunci el este obligatoriu dezinformat, mituit sau influentat? Suntem buni doar atunci cind scriem articole pozitive? Suntem corecti doar atunci cind va prezentam imaginea in culori roz? De ce noi putem fi acuzati tot timpul de diverse interese, iar dvs., cei care comentati, nu? De ce, intotdeauna, doar dvs., cei care comentati, le stiti pe toate?

Fara nici un fel de gluma, fara nici o ironie, va invit pe toti cei care considerati ca sunteti mai buni decit redactorii "Monitorului" sa veniti sa scrieti la acest ziar. Sa semnati cu numele dvs., sa va asumati ceea ce scrieti si, evident, sa fiti platiti pentru articolele publicate. Ma puteti contacta, in fiecare zi, la tel. 522993.
4.5  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 16:15:35
Tocmai aici este marea diferenta domnule Avram: eu de ex sunt un cititor anonim unul dintre cei multi, dvs sunteti cei care au RESPONSABILITATEA FORMARII OPINIEI PUBLICE. Eu sunt un anonim, dvs sunteti o persoana publica. Eu sunt INGINER, dvs sunteti JURNALIST. Avem meniri diferitehappy. Articolele au fost scrise apocaliptic si sunt pline de expresii care numai obiective nu sunt. Sunt partinitoare, neprofesioniste, jurnalistul si a lasat sentimetele sa apara prin ele.
4.6  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 16:21:40
si nu e dulcea protectie a anonimatului....Sunt anonim si ma simt bine asa. Daca dvs nu va simtiti bine in postura de persoana publica, puteti renunta oricand.
4.7  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 16:24:54
... happy si lasati pe altcineva care respecta meseria asta
4.8  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 16:30:34
Intr/o anumita masura, aveti dreptate. Totusi, aceasta serie de articole nu a inceput cu vreun material partinitor. Vocea redactorului s/a facut simtita abia atunci cind a vazut ca este mintit in fata si cind a descoperit unele documente ce sfideaza si ultima bruma de bun simt. Draga domnule "ZZ", rolul presei nu mai este, in toata lumea asta dezvoltata, doar acela de a informa. Presa trebuie sa ia atitudine fata de un aspect sau altul. Problema este ca sunt subiecte in cazul carora cititorii sunt extrem de bucurosi ca luam atitudine, iar in cazul altora ar trebui, tot in opinia unor cititori, sa tacem milc. Vi se pare corect?
4.9  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 16:34:35
raspuns pt domnul avram

spuneti ca articolul despre adapost nu critica oamenii, ci doar conditiile de acolo Citez: "�n adapost, lipsiti de libertate si privati de hrana suficienta, cei mai buni prieteni ai omului au fost transformati �n niste suflete chinuite, tinute artificial �n viata, doar pentru a satisface anumite orgolii si interese". poate comentati acest citat "obiectiv", va rog. (p.s In primul rand cainii nu sunt tinuti infometati, a se vedea "Dreptul la replica", apoi poate ne spuneti mai multe despre orgolii si interese).
4.10  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 16:50:10
As prefera o presa impartiala daca, se poate, pentru ca stiu si vad cat de periculoasa poate deveni informatia. Atitudinea ar trebui sa apartina societatii civile. M ar bucura ca presa sa informeze opinia publica despre subiecte grave ale realitatii, de ex afaceri dubioase ale personajelor din administratie, licitatii dubioase etc, care stim cu totii ca se intampla. Dar sa informeze la rece, pentru a evita riscul de partizanat. Daca sunt conservator si invechit va rog sa ma scuzati si promit ca mi voi reactualiza cunostintele in domeniul comunicarii media.
4.11  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 17:19:11
Si sunt prea bland, domnule, pentru ca interpretarea faptelor de catre dvs (nu conteaza in ce grad o faceti) este o ofensa adusa capacitatii mele de a discerne. Eu am nevoie doar de informatii cat mai fondate, cat mai reale, pentru a putea trage eu concluziile. Probabil ca ati putea lua atitudine implicandu va in anchete delicate in ceea ce priveste bresele pe unde se scurg bani publici. Aceasta ar fi o atitudine demna - implicarea in marile probleme.
4.12  RE: Solutiile propuse de proanima trimis de
(20 iun 2008, 21:19:53
"acele solutii nu aveau legatura cu materialul in cauza, cu articolul in care erau tratate niste probleme punctuale" spuneti dvs despre solutiile propuse de asociatie. in momentul in care pozitia oficiala a ziarului dvs prin vocea dlui Romega este ca" SITUATIA ESTE FARA SCAPARE", iar asociatia v-a dat o replica cum ca exista scapare si iata solutiile, erati obigati sa le publicati. iar 'problemele punctuale' erau tocmai ca sunt multi caini, sunt multe accidente, adaposturile sunt aglomerate si nu se poate practica euthanasia. de ce solutiile asociatiei NU AVEAU LEGATURA CU ACESTE PROBLEME????
5.   Solutii pt problema cainilor comunitari trimis de
(20 iun 2008, 14:09:15
1.INTERZICEREA EUTANASIERII ANIMALELOR ( masura absolut necesara din punct de vedere moral si cu impact asupra autoritatilor - acestea fiind obligate in felul acesta sa ia masurile necesare pentru controlul inmultirii animalelor in mod special din proprietate privata, masuri care pana acum nu au fost luate de nici o adimnistratie locala) 2. IDENTIFICAREA CAINILOR SI PISICILOR CU SI FARA DETINATOR SI INREGISTRAREA ACESTORA INTR-O BAZA DE DATE UNICA, DE STAT ( baza de date trebuie sa fie tinuta obligatoriu de catre organismele statului si nu de un ONG, Colegiu, etc., iar microciparea animalelor poate fi efectuata la oricare cabinet veterinar ); masura obligatorie pt. depistarea celor care abandoneaza animale din proprietate privata pe domeniul public, dar care faciliteaza gasirea animalelor pierdute de detinatori.3.CONTROLUL INMULTIRII CAINILOR SI PISICILOR, concretizata prin castrarea obligatorie a tuturor cainilor si pisicilor cu exceptia celor cu pedigree si valoare chinologica
6.   Solutii pt problema cainilor comunitari trimis de
(20 iun 2008, 14:21:33
4.STERILIZAREA SI RETURNAREA ANIMALELOR CARE POT FI RETERITORIALIZATE (pot fi returnate doar animalele sanatoase care nu au probleme legate de comportament - nu sunt agresive - mai precis animalele care sunt acceptate de comunitate). Dar sa vedem ce inseamna de fapt aceasta reantoarcere in teritoriu. Nimic altceva decat o selectie a cainilor existenti deja pe domeniul public, caini care de ani de zile traiesc in comunitate fara a fi vaccinati, identificati si mai ales castrati. Dintre acestia vor ramane pe strazi doar cei blanzi (chiar daca multi refuza sa accepte, aceasta categorie de caini exista) dupa ce vor fi castrati vaccinati si identificati, scutind in felul acesta consiliile locale de intretinerea lor, urmand ca in adaposturi sa ramana doar cainii cu probleme de comportament pana la adoptie. In felul acesta adaposturile nu vor fi supraaglomerate iar intretinerea lor nu va fi atat de costisitoare. Se vor cauta sponsori care sa asigure hrana acestora.
6.1  RE: Solutii pt problema cainilor comunitari trimis de
(20 iun 2008, 19:11:58
Bati c�mpii: De c�nd o persoana particulara, fie ea si membru PROANIMA, face si desface regulamente si legi pentru a mentine �n viata c�ini si pisici. Sa lasam ca regulamentele si legile sa fie facute de cei �n drept. Dumneata, daca tot te dai mare iubitor de animale, mergi la adapost si ia �n �ngrijire 15 - 20 c�ini si pisici. Pun pariu ca �ntr-o luna de zile ti se va reduce spre zero dragostea pentru patrupede. Nimeni dintre cei care va dati iubitori de animale si membri a fundatiilor nu realizati ce disconfort creati populatiei, inclusiv riscul de �mbolnavire de la acesti vectori. Si asta pentru ce? Pentru niste arginti. Bine�nteles ca dragostea de animale exista numai la modul declarativ. De asta sunt la adapostul PROANIMA 800 de c�ini.
6.2  RE: Solutii pt problema cainilor comunitari trimis de
(21 iun 2008, 14:03:47
Intamplator o cunosc pe persoana care a scris comentariul, si pot sa jur ca asta face de 6 luni, la adapostul din Lunca Sucevei. Vezi ca daca ataci persoana si nu problema poti sa dai gres f usor. Si ti as recomanda sa treci intr o vizita pe acolo inainte de a spune ca oamenii aia iubesc animalele doar declarativ. Sa ti fie rusine pentru graba si ptr generalizari. Si inca ceva: "Cei in drept" au grija numai de ei, sau inca nu ai observat asta in 20 de ani?!
7.   Solutii pt problema cainilor comunitari trimis de
(20 iun 2008, 14:31:24
5.INFIINTAREA ADAPOSTURILOR DE CATRE CONSILIILE LOCALE ATAT PENTRU ANIMALE MICI CAT SI PENTRU ANIMALE MARI (in adaposturile pentru animale mici vor fi gazduite doar animalele cu probleme de sanatate, pana la vindecare si cainii cu probleme de comportament pana la adoptie). 6.PROMOVAREA CAMPANIILOR DE ADOPTIE IN REGIM DE VOLUNTARIAT (de catre televiziune, presa).

cine este interesat sa ni se alature in indeplinirea acestor masuri, este invitat sa activeze ca voluntar al Asociatiei de Protectie a Animalelor Proanima, sa ne viziteze la adapostul de catei din drum spre CET sau pur si simplu sa intervina cu orice sugestie sau ajutor.

7.1  RE: Solutii pt problema cainilor comunitari trimis de
(20 iun 2008, 17:09:12
pt domnul avram si domnul romega

daca domnul Romega , cand a vizitat adapostul, in afara de a observa conditiile, ar fi discutat cu membrii asociatiei, poate nu ar mai fi scris un subtitlu de genul " O SITUATIE FARA SCAPARE". poate avem nevoie de ATITUDINI constructive( si nu ma refer la "articole pozitive" sau "imagini zugravite in roz", ci ma refer tocmai la solutiile propuse anterior) .cu munca si bunavointa exista intotdeauna solutii.
8.   NO COMMENT trimis de
(20 iun 2008, 14:42:16
http://brunopet.com/index.php?
9.   Pentru doamna ies trimis de
(20 iun 2008, 14:58:23
stimata doamna ies, am observat ca reporterii monitorul au speculat la maxim scaparile dvs verbale. v-au starnit sa reactionati cu nervi ,nervi justificati, dupa parerea mea,deoarece nu v-au contactat personal, au strans informatii prin intermediari si au avut grija sa va zugraveasca ca pe o femeie isterica , snoaba, lipsita de scru****si cu mari interese materiale. din fericire unii din noi au citit TOATE mesajele dv puse pe forum si ne-am putut forma o parere mai larga decat ce au dorit ziaristii sa formeze. va sugerez pe viitor sa incercati sa fiti cat mai rece cu reprezentantii presei si ai autoritatilor, sa discutati cat mai scurt, fara cuvinte colorate si doar la obiect, cu documentele in fata.fara injurii la adresa jurnalistilor, pt ca ,vedeti, ei savureaza pe paine -si mai dau si altora- nervii, amenintarile si supararea oamenilor,cobai pt articolele lor. doresc sa anunt ca de la anul eu si colegii mei de birou si de institutie, vom intrerupe abonamentul la acest ziar.
9.1  RE: Pentru doamna ies trimis de
(20 iun 2008, 17:53:31
aveti drepatate,va multumesc pentru sfat.Dar va asigur ca replicile mele ,scoase din context sau fost raspunsuri la acuzatii extrem de grave,pe care nu le merit dupa aproape 4 ani petrecuti in ger sau in arsita,hranind cateii fara mama cu seringa,incercand sa salvez cateii de epidemia de hepatita si multe alte grozavii pe care nici nu vi le imaginati.In spatele acestei campanii este primarul Ion Lungu si ura lui fara margini a pornit de la cainii arsi,cand,o inginera care i-a fost subordonata la AMBRO, a trimis pe internet in toata lumea vestea despre acei nefericiti catei,atragand asupara primarului sute de proteste din toata lumea.Mesajele ei,adevarate,la care subscriu si datorita carora am fost contactata de straini care m-au ajutat,au pus pe jar primarul care a avut tot timpul convingerea ca le-am scris eu.A inceput o campanie de persecutie de nedescris,a intervenit la d-lCasuneanu de la Mediu sa-mi trimita inspectii peste inpectii,mi-au aplicat amenzi usturatoare ,si multe altele
9.2  RE: Pentru doamna ies trimis de
(20 iun 2008, 18:00:56
Trimiteti-mi o adresa de mail pe brunopet.com si va voi trimite ,daca vreti,si va dau multe detalii.In aceasta tara,mai cu sema la noi in Suceava,nu merita sa faci nimic-desi eu cred ca toate lucrurile nobile se realizeaza cu sacrificii,si in pofida reactiei primitive a unor semeni ,daca noi,cei care avem curaj sa-i infruntam,nu am merge inainte, cei slabi de caracter,cu siguranta ar sta ascunsi de frica delatorilor,a santajistilor,a detractorilor.Va multumesc pentru atitudine,fiti sigur ca dupa ei ,peste 20 de ani,nu va mai fi nici macar amintirea mocirlei in care s-au scaldat.

Cat dspre dreptul la replica,ziarista Humoreanu mi-a confirmat la telefon ca s-a primit.
10.   Invitatie la boicot ;) trimis de
(20 iun 2008, 16:14:41
Propun ca maine 21/06/08 sa nu cumpere nimeni acest ziar ca semn de protest fata de lipsa de profesionalism a "ziaristilor".
10.1  RE: Invitatie la boicot ;) trimis de
(20 iun 2008, 17:57:45
Eu propun sa mergi la somn
11.   Pt domnul Avram trimis de
(20 iun 2008, 18:12:38
Domnule Avram...si eu sunt membru proanima si as vrea sa clarificam un lucru......ati spus ca "Suntem buni doar atunci cind scriem articole pozitive? Suntem corecti doar atunci cind va prezentam imaginea in culori roz? De ce noi putem fi acuzati tot timpul de diverse interese, iar dvs., cei care comentati, nu? De ce, intotdeauna, doar dvs., cei care comentati, le stiti pe toate?" vrem sa intelegeti un lucru...nu vrem sa ne prezentati imaginea in roz vrem doar sa prezentati adevarul pur...e adevarat, conditiile din adapost nu sunt ca cele din alte tari europene dar nici atat de oribile cum a afirmat domnul Romega.facem tot ceea ce ne sta in putere sa ajutam aceste animale.ce m-a suparat pe mine, a fost faptul ca nu a intrebat pe nimeni nimic cand a vizitat adapostul.m-am tot intrebat cum poti imparti "30-40 kg mancare/zi la 800 de caini".asta m-a infuriat cel mai tare.si a fost exact cand se impartea mancarea.

11.1  RE: Pt domnul Avram trimis de
(20 iun 2008, 18:27:53
inca ceva...as vrea ca toata lumea sa stie ca toti cainii care au sanse de adoptie (oricat de minime ar fi), sunt scosi la plimbare ori de cate ori avem timp.cei de talie mare sunt scosi cel mai des deoarece au nevoie multa de miscare.deci nu sunt chiar atat de privati de libertate...800 de caini sunt multi...suntem putini oameni...indraznesc sa cer putina intelegere fata de dumneavoastra si fata de toti cei care citesc monitorul de suceava...

P.S. as vrea sa va multumesc pentru articolele pozitice pe care le-ati publicat...aveti dreptate ca balanta inclina pe partea lor ... dar nu puteti spune ca au fost scrise pentru a zugravi o imagine in culori de roz , ci pentru ca acela era adevarul...

SOMEBODY eu am sa cumpar ziarul de maine...nu rezolvam nimic pe calea aceasta...cred ca toti urmarim acelasi lucru si anume ADEVARUL... sper sa trecem si peste aceste neintelegeri... o zi buna!
12.   Furati trimis de
(20 iun 2008, 20:43:42
furati voi boieri mari...... la batrani nu le dadeati un milion ca sunt vai mama lor. furati voi cu cotarlele voastre, puscariasilor....
13.   "alegeti:copiii sau cainii?" trimis de
(20 iun 2008, 20:56:23
aceasta este propunerea domnului Avram, redactor sef la Monitorul. sa alegem intre copii sau catei. ca sa nu mai fie copiii muscati , ba chiar ucisi de caini, dumnealui propunea sa alegem. pe cine alegem sa protejam. dumneavoastra inca nu ati inteles ca in Romania problema cainilor comunitari, mai bine zis pericolul pe care unii caini il prezinta pe strazi, nu se poate rezolva eliminand o tabara din preferinte. sa scapam de unii ca sa-i protejam pe altii.problema se rezolva prin 1.educatie, invatandu-i pe copii si pe cetateni cum sa evite contactele nefericite cu cainii si cum sa convietuiasca pasnic(se poate asa ceva, dovada fiind marturiile sutelor de mii de suceveni si romani ca nu au fost niciodata muscati sau nu au avut probleme cu cainii) si 2. controlul cresterii numarului cainilor. iar pentru asta am vazut mai sus ca solutii exista, s-au propus, se incearca crearea de legi, se propun colaborari. momentan nu exista solutii mai civilizate pt Romania anului 2008.
14.   Sa aducem si elefanti prin oras trimis de
(21 iun 2008, 00:23:15
Este revoltator cate energie se risipeste pentru o problema care nu ar trebui sa existe. Orasele au fost construite pentru oameni iar animale trebuie sa ramana in habitatul lor sau in rezervatii/adaposturi. Sau in spatii private, nu publice. Proanima si altii ca ei ne impiedica de ani de zile sa traim intr-un mediu civilizat. Articolul puncteaza corect faptul ca problema este departe de a fi rezolvata pentru ca unii se opun eliminarii animalelor fara stapan si faptul ca exista tot felul de interese colaterale, inclusiv financiare. Sa ceri bani publici pentru animale fara stapan este o mare nesimtire in conditiile in care avem atatea alte probleme (umane) care trebuie rezolvate...
14.1  RE: Sa aducem si elefanti prin oras trimis de
(21 iun 2008, 09:47:38
colegule,daca s-ar aplica principiul pe care mergi, noi , oamenii, ar trebui sa habitam, tot in niste rezervatii autoimpuse, niste mici orase, astfel incat sa nu intervenim in habitatul altor animale. ceea ce tu nu intelegi e ca omul a invadat mereu si a limitat la maxim spatiul de trai al celorlalte animale. orasul nu s-a creat pt oameni, e pur si simplu un loc unde se aduna mai multi, atata tot. ca sa se apere mai bine, ca sa fie in comunitate etc. orasul ideal si "civilizat" la care tu visezi e un artificiu perfect, monstruos, unde daca ai putea sa te aperi si de ploaie si soare, cred ca ai face-o! comentariul tau este absurd, atat vreme cat te temi sa nu fii papat de animalele care misuna pe langa tine..arici, vrabii, catei, fluturi...zi-le Tu sa se dea mai incolo, ca nu mai incapi pe planeta asta! ai putea propune chiar o lege in care in orasul tau sa nu fie lasate animalele mai inalte ca tine, ca sa nu te simti TU complexat...sau in nesiguranta...
14.2  RE: Sa aducem si elefanti prin oras trimis de
(21 iun 2008, 10:07:14
dragul meu, poate ca pe locul unde tu tastezi , acum 2000 de ani facea k.k. un arici. Apoi ai venit tu si te-ai conectat la internet... Daca vei considera un interval de timp mai mare, as indrazni sa spun ca noi suntem outsideri in natura. E o intamplare ca te-ai nascut om, si nu arici. Ce nu intelegem noi este ca, odata cu marea putere pe care o avem ca specie, vine si o imensa responsabilitate. Cat despre banii publici, prefer sa nu ramana la niste hoti din administratia locala. Stii tu cat se fura acolo? Pe acolo trec toti banii publici, te iluzionezi ca este vreunul dat in scopuri "umane". Vezi ca pt ajutorarea oamenilor sunt alte organizatii care nu sunt impiedicate in activitatea lor de cele pt protectia animalelor. De ce crezi tu ca iubirea este in cantitate limitata pe lumea asta?

14.3  RE: Sa aducem si elefanti prin oras trimis de
(21 iun 2008, 10:14:24
tu tot n-ai inteles ca universul nu se invarte in jurul tau??? tocmai am zis mai sus ca solutia ELIMINARII nu este posibila, ci exista alternative de convietuire pasnica, sau macar de evitare pasnica. chiar nu ai citit deloc forumul asta?

s-au propus solutii, s-au dat explicatii... oameni buni, mai cititi, mai cautati, mai ascultati... in loc sa va inchideti in intrebari retorice si indignate, mai bine ati cauta mai mult.
14.4  RE: Sa aducem si elefanti prin oras trimis de
(21 iun 2008, 10:37:24
iti recomand un film in care Anthony Hopkins face un rol tare. se numeste "instinct" .il recomand tuturor iubitorilor si de oameni si de animale.
15.   Ref ciinii vagabonzi trimis de
(21 iun 2008, 12:44:29
Revin sa mai adaugam ca cetatenii Sucevei ,inainte de a trage o concluzie asupra doamnei ar trebui sa stie ca adapostul care a functinat in Suceava a gazduit peste 400 de ciini pe cheltuiala sa poprie si a donatiilor pe care orice ONG are dreptul prin lege sa le primeasca si ca toti acseti ciini au fost dati spre adoptie in tara si in strainatate,fapte ce se pot dovedi cu acte si nu cu vorbe goale ale jurnalistilor Oare cind se va ajunge sa se faca presa de calitate si cu profesionalism in Romania? in orice domeniu,pentru ca astefel de gargarite se fac zilnic in toata presa Domnilor jurnalisti chiar nu aveti ambitia si orgoliul de a fi jurnalisti profesionisti si nu niste acoliti ale politicii si mafiei ?
16.   Ref ciinii vagabonzi trimis de
(21 iun 2008, 12:54:59
Nu mi s-a inregistrat prima parte prin care spunem ca Primaria Suceava nu poate justifica banii alocati pentru"sterilizarea ciinilor si da vina pe doamna Ies care din propie initiativa a construit un adapost pentru ciini .Si ma suprinde ca presa inaite de a scrie astfel de articole nu se documenteaza.De fapt banii publici pot fi alocati si pentru asfel de actiuni si primaria Suceava a "sterilizat"ciini cu bani publici cumparaind smoala si aruncind pe ciini intr-un ajun de craciun pe care doamna i-a salvat si o parte din ei sint dati spre adoptie in strainatate.Pentru ca stiu din surse sigure ca nu a folosit bani publici ii sugerez sa dea in judecata atit inst de presa cit si autorii articolelor,iar primaria sa dovedeasca ca i-a dat bani pentru aceasta actiune Jurnalistii scriu stfel de articole la comanda politica pentru a baga zizanie intre oameni si a-i acoperi pe adevaratii "hoti"de bani publici .
17.   Ref ciinii vagabonzi trimis de
(21 iun 2008, 13:10:48
Este adevarat ca ca animalele trebuia sa stea in habitatul lor ,dar pentru ca acesti ciini sa nu mai fie pe strazi trebuie ca cineva sa le amenajezaun habitat,sa se ocupe de sterilizarea lor de darea spre adoptie si daca organele locale nu fac acest lucru si o persoana ,iubitoare de animale(pentru ca toti iubim un animal fie el cainer,pisica,papagal,cal ,broasca etc) o face de ce trebuie sa-i sarim la git? Dar adevarul este ca organele locale au prevazute fonduri pentru aceste actiuni care sint actiuni sociale ca si copii strazii nu fac nimic nici pentru animale ,nici pentru copii desi fo;osesc pe hirtie banii publici in acest sens dar prectic nu se pot demonstra folosirea lor Domnilor nu va lasati amagiti de astfel de articole daca nu a-ti fost macar o datat implicat intr-o astfel de actiune pentru ca e greu sa dai mincare ciinelui din curtea ta,dar pentru 400 de ciini adunati de pe strazi tocmai pentru a curata orasul de caini Cum ar fi arart Suceava acum cu inca 4oo de caini ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei