Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Manifestare ştiinţifică

Medic sucevean, coautor în primul Tratat naţional de urologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei medici urologi de la Spitalul Suceava – dr. Nicolae Dobromir, dr. Janin Năsăudeanu şi dr. Nicolae Stoican - s-au numărat printre participanţii la cel de-al XXIV-lea Congres al Asociaţiei Române de Urologie (ARU), desfăşurat recent la Bucureşti, manifestare în cadrul căreia cei trei specialişti din judeţul nostru au prezentat şi o lucrare, Stricturi Uretrale – Rezultate Endoscopice, Diagnostic, Tratament, Rezultate 2003 – 2007 - singura lucrare prezentată de un serviciu de Urologie cu excepţia clinicilor de specialitate din ţară.

Congresul a reunit peste 370 din cei 420 de urologi români, dar şi specialişti din Franţa, Belgia, Turcia, Anglia, Austria, Germania, Italia, în ultima zi a manifestării fiind prezente şi cadrele medii care lucrează în acest domeniu.
În cadrul manifestării, care a fost monitorizată de prof. dr. Ionel Sinescu, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie şi şeful Clinicii de Transplant Renal  şi Urologie Fundeni, a fost lansat primul Tratat naţional de urologie.

La redactarea ediţiei I a Tratatului de urologie au participat peste 100 de membri ai ARU, ca autori sau coautori de capitole, urologi cu experienţă dobândită în străinătate, dar şi rezidenţi şi preparatori.

 

Circa 3.600 de pagini de text medical şi imagini adiacente informaţiei

Cei doi autori, Ionel Sinescu şi Gabriel Gluck, înglobează în cele 4 volume ale tratatului aproximativ 3.600 de pagini de text medical şi imagini adiacente informaţiei. Cartea se adresează nu numai urologilor, dar şi rezidenţilor, medicilor de familie şi tuturor celor care doresc să afle mai multe informaţii despre patologia aparatului urinar. Specialiştii au lucrat la redactarea acestui tratat timp de un an şi jumătate, cartea urmând a fi distribuită gratuit membrilor ARU, asociaţiilor profesionale şi bibliotecilor.

De menţionat că dr. Nicolae Dobromir, doctor în ştiinţe medicale, şeful secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, semnează un capitol – Hidronefrozele – din volumul I al Tratatului naţional de urologie, în care se face referire la cazurile rezolvate strict în acest sector.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic sucevean, coautor în primul Tratat naţional de urologie.
 Vizualizări articol: 3190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Medic sucevean, coautor în primul Tratat naţional de urologie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fdsf trimis de
(20 iun 2008, 18:07:57
cel mai tare
2.   Iii trimis de
(20 iun 2008, 21:38:35
dobromir=doctor in jecmaneli medicale
3.   Bine zis trimis de
(21 iun 2008, 09:34:49
poti sa o mai repeti, banul e pe primul plan si pe urma sanatatea pacientului
4.   Bine spus trimis de
(21 iun 2008, 10:02:26
Mentionez din articol "dr. Nicolae Dobromir, doctor in stiinte medicale... etc,etc, semneaza"; bine spus, el SEMNEAZA, altii lucreaza! Este o campanie de imagine bine condusa de managerul spitalului de urgenta Suceava, dar, din pacate, aproape paralela cu realitatea, care este mult sub ceeace inseamna performanta si preocupare pentru pacient! Cristina Turcu, sunt convins ca,stie mult mai multe, dar scrie asa pentru ca a lasat, pentru cateva minute, deontologia deoparte!!!
5.   Oltean necivilizat trimis de
(21 iun 2008, 13:17:58
Sa -si puna in k** tratatele si titlurile, dr dobromir,ca daca nu stie codul bunelor maniere si se comporta ca un necizelat si un grobian, nu ne impresioneaza cu reclama pe care si-o plateste prin ziare si pe la tv...Si doctorasul stoican, care a venit de cateva luni,ce pile mai are? ce contributie are la aceste lucrari????profita si el ca si "mentorul" sau, de pe munca altora....sunt niste increzuti! se cred superiori tuturor celor din spital,dar sunt ca grosolani in vorbe si niste infatuati!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei