Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunităţi

Ţăranii din judeţ, sprijiniţi să-şi înfiinţeze loturi demonstrative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cultivatorii de teren agricol şi crescătorii de animale din judeţul Suceava au şansa de a-şi lucra suprafeţele de teren, respectiv de a-şi creşte animalele, cu sprijinul  unui specialist, care îi ajută gratuit în acest proces.

Totul este posibil prin intermediul Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava, care le pune la dispoziţie celor interesaţi, în anumite condiţii, un consultant de specialitate.

Anul trecut, în domeniul agricol, la nivelul judeţului s-au organizat, în sectorul vegetal, un număr de 32 loturi demonstrative, în 18 locaţii, majoritatea la porumb şi cartof, dar şi la legume şi pomi, într-o proporţie mai mică.

Loturile au avut ca obiective atât implementarea unor tehnologii avansate, cât şi influenţa aplicării diferitelor doze de îngrăşăminte chimice şi organice  asupra producţiei, urmărirea efectului diferitelor tipuri sau doze de  pesticide asupra culturii, dar şi a mediului, comportarea în vegetaţie a unor soiuri şi hibrizi noi, toate având ca obiectiv final creşterea rentabilităţii culturilor.

Pe de altă parte, în sectorul zootehnic, în 2007 în judeţ s-au înfiinţat un număr de 23 loturi demonstrative, în 18 localităţi, obiectivele urmărite fiind în general cele care ţin de sporirea eficienţei economice a fermei printr-o dotare tehnică corespunzătoare, o dimensionare corectă a acesteia, îmbunătăţirea calităţii materialului biologic şi o furajare diversificată şi de calitate a animalelor în sistem ecologic.

În acest an, sunt în derulare alte 33 de loturi demonstrative în domeniul culturilor agricole, plus 21 de loturi în domeniul zootehnic( 15 loturi cu vaci cu lapte, un lot cu taurine la îngrăşat, 5 loturi cu ovine) cuprinzând peste 1500 capete de animale.

Programul continuă, noi loturi demonstrative urmând a fi înfiinţate şi în a doua parte a acestui an. Persoanele care doresc informaţii suplimentare sunt aşteptate la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava, situat lână METRO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii din judeţ, sprijiniţi să-şi înfiinţeze loturi demonstrative.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ţăranii din judeţ, sprijiniţi să-şi înfiinţeze loturi demonstrative1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Demonstrativ trimis de
(20 iun 2008, 11:21:24
Consultanta agricola o institutie care papa banii statuluidegeaba, fiecare primarie sa-si organizeze camere agricole ....
2.   Neinformat trimis de
(20 iun 2008, 14:55:05
nene Dinu probabil ca ai o problema si anume confunzi consultanta agricola cu agentia de plati macar consulta un consultant apoi dati drumul la gura

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei