Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătălie în două tururi pentru alegerea viceprimarului câmpulungean

Liberalii şi democrat-liberalii câmpulungeni, fiecare deţinând câte 6 voturi în Consiliul Local, s-au războit crunt încă din şedinţa de constituire a noului legislativ, pentru că fiecare partid a încercat să impună viceprimarul municipiului. Orientarea voturilor celor doi consilieri PSD şi ale celor doi independenţi au fost incerte până în ultima clipă pentru partidele dominante, ceea ce a sporit presiunea psihologică.

Şedinţa derulată la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost organizată ca una solemnă, derulată în prezenţa prefectului sucevean Alexandru Băişanu, directorului Oficiului prefectural Cîmpulung Moldovenesc, Gheorghe Andrei şi a numeroşi invitaţi din partea unor instituţii şi agenţi economici.

Reuniunea, consacrată validării oficiale şi depunerii jurământului de către noii aleşi, a fost prezidată iniţial de decanul de vârstă al CL, Gheorghe Niga (57 ani), secondat de cei mai tineri membri ai noului legislativ, Dan Timu şi Ioan Ţăranu ( 25, respectiv 33 ani), iar ulterior, procedural, de consilierul Gavril Chirodea (PNL). Doar 16 din cei 17 consilieri nou aleşi au fost prezenţi. Reprezentantul PNG-CD, Liviu Stoleru, a fost anunţat ca absent motivat şi prefectul Băişanu a atras atenţia că absentul ar fi trebuit să îşi dovedească motivul prin documente, eventual certificat medical. Asistenţa a zâmbit cu subînţeles, pentru că tânărul consilier se afla, de fapt, în luna de miere în Egipt şi se ştia că nu a putut să amâne călătoria.

Consiliul Local câmpulungean în noua sa componenţă include statistic, din punct de vedere al nivelului pregătirii, 11 membri cu studii superioare şi 6 cu studii medii. Toţi consilierii municipiului sunt, de această dată, bărbaţi, iar trei dintre ei poartă acelaşi nume –Giosan.

 

Democrat-liberalul Mihăiţă Negură, noul viceprimar câmpulungean

Cel mai disputat punct de pe ordinea de zi a şedinţei noului legislativ a fost alegerea viceprimarului. Au fost propuşi liberalul Gavril Chirodea şi democrat-liberalul Mihăiţă Negură, iar pentru că întreaga asistenţă ştia de negocierile „secrete” avute în prealabil de partide, chiar prefectul Băişanu a cerut elegant şi autoritar consilierilor să dovedească seriozitate la vot şi să nu divulge prin nici o metodă secretul propriului vot pentru a demonstra loialitate vreunei părţi.

Viceprimarul nu a putut fi ales din primul tur pentru că, deşi democrat-liberalul Negură a avut 8 voturi, faţă de 7 ale liberalului Chirodea, un vot nul a făcut ca Negură să nu aibă majoritatea legală. La al doilea tur situaţia a fost tranşată radical, pentru că nu a mai fost nici un vot nul şi democrat-liberalul Mihăiţă Negură a devenit noul viceprimar câmpulungean.

Primarul Gabriel Şerban a părăsit sala imediat, pentru a se întâlni separat cu un reprezentant guvernamental şi acest demers a fost considerat anormal şi lipsit de respect de către democrat-liberalul Cristian Cuciurean. Ulterior a fost stabilită, tot cu dispute intense între PNL şi PD-L, componenţa comisiilor de specialitate ale CL.

Democrat-liberalii au ţinut morţiş ca viceprimarul să facă parte din comisia economică şi liberalul Ioan Piticar, fermier de profesie, a trebuit să se mute, în pofida protestelor sale, la comisia pentru cultură şi sport. Totodată, social-democratul Vasile Vargan a insistat ca fiecare component al comisiilor să fie propus şi votat separat şi să nu se folosească metoda listelor negociate între partide.

Prefectul Alexandru Băişanu a ţinut la final să îi felicite pe noii aleşi câmpulungeni şi să îi îndemne să renunţe la haina politică pentru a se dedica administraţiei locale şi pentru a face din Câmpulung Moldovenesc o perlă turistică a judeţului Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătălie în două tururi pentru alegerea viceprimarului câmpulungean.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bătălie în două tururi pentru alegerea viceprimarului câmpulungean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha trimis de
(20 iun 2008, 15:55:40
l/au pus pe cotus la cultura

acest prost cu 4 clase nici nu merita in cl dar l/au votat gospodarii, cat despre d stoleru ar trebui sa fie crezut.
1.1  RE: Ha ha trimis de
(20 iun 2008, 21:37:30
cotus cel mai vechi din consiliu si cel mai smecher ales de balegosii lui dar preten cu flutur subaltern lui vranau psd si stapin de munte obcioara desi incompatibil rahat am ales **** avem apropo are si un program sapard fff dubios
1.2  RE: Ha ha trimis de
(21 iun 2008, 14:23:03
NU MAI ESTE PRIETEN CU FLUTUR. A FOST CANDVA ATUNCI CAND FLUTUR I/A VIZITAT COTETUL
2.   Asa este trimis de
(20 iun 2008, 16:02:55
dobitocul de cotus nu are ce cauta acolo. sa/si vada de vacile lui si de mosnegii de care se face ca are grija pentru a/i ramane averea. un prost cu 4 clase a ajuns sa ne conduca. domnilor consilieri va rugam faceti ce este posibil ca acest individ sa dispara din consiliu local. Oare nu se gaseste un alt reprezentant al gospodarilor numai excrocul asta. sa spuna ce a facut cu banii de la Piatra Soimului, cum a facut accident fiind baut si cum a mituit politia. sa spuna cum injoseste si cum i/si bate joc de toti cei care nu sunt campulungeni get beget. Frati campulungeni trebuie sa ne unim sa scapam campulungul de aceasta lichea care se crede buricul pamantului.
3.   Asa este trimis de
(20 iun 2008, 16:09:06
ACEST PITICAR ESTE EXCROCUL FCL/ULUI. INTREBATI DE EL LA FABRICA SI VEDETI CE PARERE AU COLEGII. A INCEPUT CU FURATUL MOTORINEI DIN REZERVOARELE MASINILOR, A CONTINUAT CU FURTUL DIVERSELOR PIESE DE MASINI APOI CU FURTUL DE PRODUSE DIN FABRICA.SUNT COLEG CU EL DAR VREAU SA VA SPUN CA ESTE UN TIP DE UN CARACTER JOSNIC UN PROST FUDUL, DISPRETUIESTE PE TOATA LUMEA SI MEREU ESTE CU NASUL PE SUS. IAR IN LEGATURA CU PIATRA SOIMULUI SE DISCUTA PRIN FABRICA CA A PUS MANA CAM PE 2 MILIARDE O GARSONIERA SI O MASINA DAR NU STIM CONCRET. TARE AR TREBUI VERIFICAT ACEST INDIVID

4.   Succes trimis de
(20 iun 2008, 20:37:05
Succes PDL Campulung. In voi este speranta de mai bine. Va rugam sa ne salvati orasul din mizerie si glod. De ce v-ati suparat ca a plecat Serban ? Bine a facut.Oricum nu mai are nici o putere. Nici bani, nici nimic. Ar fi bine ca cel putin comisia economica sa solicite o echipa care sa evalueze starea financiara a primariei, la momentul actual.

Nu e prea comod a prelua o comisie cu cateva zeci de miliarde datorie.

Inca o sugestie. Aveti post local de televiziune? Imprumutati modelul primarului de Piatra Neamt. Spuneti saptamanal locuitorilor ce se intampla la primarie, la sedinte, transmiteti sedintele in direct, sau macar inregistrate.Sa se vada adevarul. Sa vada toata lumea aroganta, impertinenta lui Serban. Sa vada toata lumea cat de beat umbla, tarait de diverse blonde.

Da, chiar, stiti cu cine s-a intalnit primarul? Cu consilierul Jack Daniels si cu Monica Prundeanu. Dragi ziaristi, nu-i mai luati partea acestui Serban. Gata cu el.

4.1  RE: Succes trimis de
(20 iun 2008, 20:46:12
Cum asa? A trecut la alta blonda? Biata nevasta-sa. Mi-e mila de ea. Asa femeie, asa barbat. Cum l-a educat, asa-l are.Ha, Ha.
4.2  RE: Succes trimis de
(20 iun 2008, 23:25:51
Bai, nu fiti magari, nevasta lui Serban a fata de treaba. Nu va legati de ea, nu are nici o vina si nu e bucuroasa ca are o lichea acasa. Dar nu are ce face acu, doamnele nu dau divort la 40 de ani. Si nu e monica prundeanu blonda aia, bre. Mai investigati...la Botosani daca vreti sa aflati adevarul
5.   . trimis de
(20 iun 2008, 20:43:18
Domnul viceprimar Negura are cea mai frumoasa casa din Campulung. Ei, nici cu a lui Cuciureanu nu mi-e rusine. Sau a lui Niga.Sau a altor gospodari. Exclus Serban.

Domnule Negura, faceti ca si orasul acesta sa arate ca si casa dumeavoastra.

Lasati emotiile si bunul simt la usa primarului. Ala are cei 7 ani de-acasa facuti la fara frecventa.

Ar trebui de pus la intrarea in primarie: consumul de alcool total interzis in biroul primarului, de catre acesta.
6.   Inca un super viceprimar trimis de
(22 iun 2008, 15:00:27
Consiliul local nu se dezminte si alege din nou un vice ca vai de el. Am avut de-a lungul timpului numai someri, pensionari, alcoolici... Un om care nu a condus in viata lui decat masina nu are cum sa ocupe un asa post de conducere (ceva in genul fostului primar Piticar). Sper sa i se dea ca atributii doar plantarea de flori pentru ca este singurul lucru pe care este evident ca il stapaneste.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei