Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Hoţul din agenţie

O tranzacţie de aproape 500.000 de euro s-a transformat într-un furt de portofel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Patroana unei agenţii imobiliare din municipiul Suceava a rămas fără portofel în timpul negocierii unei tranzacţii de aproape 500.000 de euro, cu un teren de 5000 de metri pătraţi, amplasat în zona centrală a oraşului Gura Humorului.

Cel pe care îl acuză că i-a furat portofelul, în care se aflau 1.500 lei, 100 Euro, trei carduri bancare şi acte personale, este chiar clientul care pretindea că vrea să cumpere terenul cu pricina, un presupus cetăţean turc.

Atât patroana agenţiei imobiliare, cât şi poliţiştii încearcă acum să dea de urma hoţului, sperând că acesta va fi recunoscut din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unui birou notarial din municipiul Suceava.

 

Filmul evenimentelor

Toată povestea s-a petrecut în urmă cu două zile.

Miercuri după-amiază, în jurul orei 13:30, în sediul agenţiei imobiliare cu pricina s-a prezentat un bărbat care s-a recomandat a fi cetăţean turc şi care, într-o română stâlcită, i-a spus patroanei că vrea să cumpere un teren cu o suprafaţă între 4000 şi 5000 de metri pătraţi, în Gura Humorului.
Aşa-zisul cumpărător a precizat că se grăbeşte şi că are în geanta cu care venise la agenţie suma de 50.000 de euro pe care este dispus să o plătească imediat în avans. „Mi-a spus că a fost pe la cinci agenţii din Suceava şi că nici una nu avea teren de vânzare în Gura Humorului, aşa cum vroia el... Când vorbea fluent româneşte, când o stâlcea în engleză... La un moment dat i-a sunat telefonul şi a început să vorbească în turcă, în arabă... habar nu am. Mi-a dat de înţeles că mâine trebuie să plece de pe Otopeni, că se duce la Campionatul European de fotbal... că e om de afaceri, că are un asociat la Constanţa... m-a zăpăcit de cap”, mărturiseşte patroana agenţiei, S.M., în vârstă de 35 de ani.

Aceasta a sunat mai mulţi clienţi care aveau terenuri de vânzare în Gura Humorului, intenţionând să-l ducă pe misteriosul afacerist la faţa locului pentru a putea viziona ofertele.

Turcul, însă, i-a spus că nu are timp, alegându-şi dintre ofertele prezentate un teren de 5000 de metri pătraţi, pentru care, chipurile, era dispus să plătească 490.000 de euro.

„Am vorbit cu vânzătorul la telefon şi l-am rugat să vină la Suceava. Între timp, turcul s-a dus la notar, să se intereseze de taxele pe care le avea de plătit pentru această sumă. La scurt timp după ce s-a întors a venit şi clientul, însă a renunţat când turcul i-a spus că el nu plăteşte TVA, terenul fiind pe numele unei societăţi comerciale...”, continuă să povestească păgubita.

 

„Se gândea probabil că am o sumă mult mai mare acolo”

Patroana agenţiei imobiliare îşi aminteşte că pe măsură ce timpul trecea, aşa-zisul cumpărător devenea din ce în ce mai agitat, mai ales că, bănuind că ceva nu e în regulă, femeia l-a supravegheat mai tot timpul cât a stat în sediul societăţii sale.

A fost nevoie, însă, de câteva clipe de neatenţie, pentru ca pretinsul afacerist doldora de bani să-i fure portofelul din geantă patroanei.

„A văzut la un moment că am primit nişte bani de la un client şi că i-am pus în portofel. Se gândea probabil că am o sumă mult mai mare acolo. Mi-a cerut o pastilă şi un pahar de apă. Am lipsit câteva secunde, iar când am revenit el a mai stat puţin şi mi-a spus că merge să-şi cumpere un suc... dus a fost. Noroc că mi-am adus aminte, după ce-am constatat furtul, că a fost la notar să întrebe de taxe şi ştiu că acolo au camere video... mi-au dat imaginile cu el –e  într-o cămaşă roz, la vreo 45 de ani – şi eu le-am dat poliţiei”, completează femeia, sperând ca unul dintre cititorii „Monitorului” să-l recunoască din imagini pe hoţ şi să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.   

Cercetările în acest caz au fost preluate de judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tranzacţie de aproape 500.000 de euro s-a transformat într-un furt de portofel.
 Vizualizări articol: 2451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O tranzacţie de aproape 500.000 de euro s-a transformat într-un furt de portofel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sugerez.... trimis de
(20 iun 2008, 20:06:51
uitati-va mai bine in geanta, posibil sa-l gasiti...
2.   Lacomii trimis de
(20 iun 2008, 20:41:13
vroiau 500mii eur. pai unde va credeti ma?????? la paris ? v-a dat**** in mana.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei