Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


La mal, ca Bănel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cică frica păzeşte pepenii. Poate, dar noi am cultivat dovleci! Când pomeneam de tinicheaua meciului cu Franţa, nici nu-mi imaginam că se va adăuga atât balast pe filiera olandeză. Laitmotivul zilei era faptul că depindeam numai de noi – ce bine ne simţeam! – când colo Piţurcă ne împroaşcă o atenuantă demnă de psihologia de tarabă: tricolorii au fost demoralizaţi la pauză de golul înscris de italieni! Adică să nu venim chiar cu nimic de la noi, şi acum tot alţii să ne califice?!

Deşi spuneam că eu aş fi mizat pe Marica, m-am bucurat când l-am văzut titular pe Marius Niculae. Asta ar fi trebuit să sugereze că atacăm, că venim peste ei cu oameni în sprijinul vârfului de careu care este “scoţianul”... Aiurea, am jucat tot pe contraatac, deşi Marius Niculae numai jucător de contraatac nu e! Când Mutu reuşea să se debaraseze de un adversar şi intra în centru, în loc de o demarcare pe culoar pentru o pasă decisivă, Niculae venea în întâmpinarea lui şi primea mingea aproape invariabil cu spatele la poartă. Prudenţa asta excesivă, marcă înregistrată Piţurcă, nu poate fi panaceu, îmi imaginam că e la mintea cocoşului. N-a fost.

Pe urmă, s-a dovedit iarăşi că pedagogia, gestionarea relaţiilor interumane, calităţi care în mod normal nu pot lipsi unui antrenor, sunt total străine de Piţurcă. Pe un jucător de bază în preliminarii nu-l faci să-şi înghită frustrarea numai fiindcă eşti tu şef suprem pe plantaţie. Tot aşa a şters Piţi pe jos şi cu Ogăraru şi Rădoi, acum se vede treaba că a venit rândul lui Marica. Lui îi place tipul jucătorului Bănel, pe care îl întoarce cu cheiţa, aleargă încolo şi-ncoace ca un cal de povară şi nu-şi permite să comenteze sau să aibă “trăiri” când e trecut pe bancă.

O ultimă observaţie. Chivu a declarat că nu se putea mai mult jucând toţi în apărare şi cu mingi adresate lui Mutu, de la care se aşteptau minunile. Păi nu vi se pare că seamănă ca două picături de apă cu o caracterizare depreciativă făcută de acelaşi Chivu acum vreun an jumate: generaţia de aur stătea cu fundul în poartă şi-îi dădea mingea lui Hagi?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La mal, ca Bănel.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La mal, ca Bănel5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei