Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2008 - Anul XIII, nr. 138 (3819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De frica accidentelor

Principalul drum naţional din judeţ, împânzit de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cum numărul accidentelor rutiere grave din toată ţara a crescut îngrijorător, Inspectoratul General al Poliţiei Române a dat dispoziţie ca, în perioada 16 iunie-16 august, cei mai bine de 1.500 de kilometri de drum de pe DN 1, DN 2 şi DN 7, să fie supravegheaţi de un număr dublu de poliţişti.

Măsura vizează direct şi Suceava, DN 2 străbătând judeţul de la intrarea dinspre Fălticeni şi până la Siret. Conform planului de acţiune, numărul poliţiştilor prezenţi în stradă pe această porţiune va fi dublat, măsura urmând a fi posibilă prin angrenarea în această activitate şi a poliţiştilor de la compartimentul de ordine publică.

Principalul scop al acţiunii este reducerea numărului de accidente provocate de viteza excesivă, de departe principala cauza a tragediilor de pe şosele.

În acest interval, pe şoselele vizate vor fi montate radare în cascadă. Cum, foarte probabil, numărul şoferilor surprinşi de radare va fi foarte mare, poliţiştii nu îi vor mai opri în trafic, aceştia urmând să primească amenda acasă, în plic. Excepţie vor face doar şoferii care circulă cu viteze excesive şi reprezintă un pericol iminent pentru trafic.

Conducerea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava a confirmat că acţiunile vor debuta chiar de săptămâna viitoare, însă a anunţat că alte detalii vor fi comunicate abia luni, în prima zi a acţiunii.

 

Frica de „stranieri”

Unul dintre motivele pentru care acţiunile de control vor fi mult sporite în următoarele două luni pleacă de la creşterea valorilor de trafic din vară, odată cu întoarcerea acasă, în concediu, a românilor care muncesc peste hotare.

Din experienţa anilor precedenţi, poliţiştii de la circulaţie se aşteaptă la sporirea numărului de accidente rutiere, odată cu venirea în judeţ a celor care muncesc peste hotare. Anul trecut, tinerii veniţi acasă în concediu, au fost „actorii” principali ai recordurilor de viteză înregistrate de radare, condiţii în care aproape în fiecare zi au avut loc accidentele cu morţi şi răniţi grav.

În afară de acest aspect, numărul accidentelor rutiere a crescut în general foarte mult.  

După ce anul trecut în judeţ s-au produs cu 25% mai multe accidente grave decât în 2006, în 2008 statisticile sunt şi mai sumbre. În trimestrul I al acestui an, în judeţ s-au produs 70 de accidente rutiere grave, faţă de doar 42 în primele trei luni din 2007.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Principalul drum naţional din judeţ, împânzit de poliţişti.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Principalul drum naţional din judeţ, împânzit de poliţişti3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bleah trimis de
(14 iun 2008, 14:06:13
de la falticeni la siret e E85, de unde DN 2???
2.   "ZAU"? trimis de
(14 iun 2008, 19:10:27
Au iesit la cules de EURO.
2.1  RE: "ZAU"? trimis de
(15 iun 2008, 14:55:47
la munca cu voi nu la cersit
3.   Neh trimis de
(14 iun 2008, 19:41:20
pe plan national este dn2 pe plan european este e 85

4.   Ai vazut tu trimis de
(16 iun 2008, 09:38:06
daca la sv.se elibereaza permise asa pe nevazute...de ce nu vb. de acei soferi cu ce va incomodam noi cei din afara!stiti cum se face scl.de soferi in afara ?stiti cum se ia permisul?imi dau seama ca incomodam pe toata lumea ,dar nu inteleg motivul?in presa suceveana ne-au facut doar de cacao:capsunari;tigani;vitezom multe altele!cu ce v-am gresit noi?de ce nu aveti de spus nimic de bine?si apoi falticeni -sv. a fost plin de politie intotdeauna:bunesti cumparatura la iesire din falticeni si la intrare in sv ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei