Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2008 - Anul XIII, nr. 138 (3819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pompieri rădăuţeni, la stagiu de pregătire în Franţa

O delegaţie de nouă pompieri români, cinci pompieri profesionişti din cadrul Detaşamentului  Rădăuţi şi patru pompieri voluntari din Bivolărie, a plecat ieri spre Franţa, în  Departamentul Seine et Marne,  pentru a urma un stagiu de pregătire şi perfecţionare.

Ideea acestui stagiu a fost lansată în toamna anului trecut, de către fostul viceprimar din Pontault-Combault (Franţa) Jean Calvet, care deţine în prezent funcţia de vicepreşedinte al departamentului Seine et Marne, consilier al cantonului Thorigny-sur-Marne. Municipiul Rădăuţi şi Pontault-Combault sunt localităţi înfrăţite din 1990, perioadă în care au avut loc schimburi în mai multe domenii: cultural, învăţământ, administraţiei, medical.

Programul de pregătire va începe de luni, 16 iunie şi va avea durata de o săptămână. În cursul acestui stagiu, pompierii români vor aprofunda tehnici de luptă cu focul la Gurcy le Chatel şi operaţiuni de salvare la Chessy.

Din echipă fac parte comandantul Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, lt. col. Sorin Popovici, patru şefi de tură din cadrul acestei unităţi, şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din bivolărie, Vasile Coconcea şi trei servanţi.

Pe durata stagiului, pompierilor români li se asigură cazare, masă şi echipamentul de intervenţie de către colegii lor francezi, iar deplasarea se efectuează cu un bus al Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompieri rădăuţeni, la stagiu de pregătire în Franţa.
 Vizualizări articol: 1001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Pompieri rădăuţeni, la stagiu de pregătire în Franţa3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetentii trimis de
(14 iun 2008, 20:05:19
ma intreb cine ii angajeaza pe acesti incompetenti care vor a fi chemati

" POMPIERI "

SUNTETI VARZA FRATILOR !

2.   Pompieri voluntari trimis de
(16 iun 2008, 11:47:17
ma numesc dumitrescul mihai si sunt din radauti stabilit in franta de 12 ani si sunt responsabilul direct al acestei operatiuni .

in anul 2003 cu ajutorul unei asociatii de infratire intre bivolarie si ceson a fost adus o cisterna de pompieri la bivolarie care a fost donata si platita de catre partea franceza inclusiv taxele vamale si transport .dar ce pacat ca acesti pompieri voluntari din bivolarie nu se folosesc de aceasta masina si de aceea voi sesiza partea franceza si autoritatile sucevene ca aceasta masina sa devina un interes public pentru ca nimeni nu a stiut de existenta acestei cisterne care poate fi foarte utila pentru stingerea incendiilor nu pentru a cara apa pe la oameni in sat si as dori sa stiu unde sunt cele doua pompe de incendiu pe care le am adus eu personal celor de la bivolarie in 2005.am impresia ca i si bat joc de munca francezilor,cei de la bivolarie.Pentru pompierii militari acest stagiu este foarte util dar cei din bivolarie este o mare rusine numai m
3.   Catre gheoghe flutur trimis de
(16 iun 2008, 11:53:15
domnule presedinte

as dori ca acesti pompieri voluntari invizibili sa devina cu adevarat utili sau sa doneze aceasta cisterna de pompieri unei cazarmi militare ca sincer va spun sunt dezamagit

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei