Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iun 2008 - Anul XIII, nr. 138 (3819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controversă

Salariul preşedintelui, prilej de dispută la Casa de Ajutor a Pensionarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contestaţii cu privire la salariul preşedintelui Casei de Ajutor Reciproc (CARP) a Pensionarilor Suceava.

Un grup de persoane l-au atacat pe preşedintele asociaţiei, Dumitru Savu, acuzându-l că primeşte un salariu de 3.000 de lei lunar, mult prea mare în opinia acestora, şi au cerut să vadă statele de plată ale acestuia.

Preşedintele a refuzat acest lucru, motivând că indemnizaţia sa este confidenţială. Pentru a încerca să lămurim situaţia am luat ieri legătura cu preşedintele Dumitru Savu. Acesta a refuzat să ne spună cât câştigă, şi susţine că are acest drept prin statut. El ne-a explicat că are o indemnizaţie lunară în raport cu realizările şi munca depusă, aceasta fiind în deplină conformitate cu statul CARP.

„Noi gestionăm 80 de miliarde de lei vechi şi avem o responsabilitate mai mare decât cea a băncilor, asta deoarece noi nu cerem garanţii atât de mari precum băncile pensionarilor pe care îi împrumutăm. Avem multe griji, debitori, şi avem o indemnizaţie decentă, care nu depăşeşte salariul mediu pe economie din ţară”, a fost declaraţia lui Ştefan Călinescu, purtătorul de cuvânt al CARP Suceava.

Preşedintele s-a mulţumit cu această poziţie a purtătorului de cuvânt, afirmând ferm că nu are nici o obligaţie de a prezenta unui membru care vine să îl ia la întrebări ce indemnizaţie are, asta în condiţiile în care nu conduce o instituţie de stat, ci o organizaţie obştească.

Casa de Ajutor Reciproc a pensionarilor este o organizaţie obştească non-profit, cu personalitate juridică, care are 21.000 de membri din rândul pensionarilor, în municipiul Suceava şi 25 de localităţi rurale învecinate.

În câteva cuvinte, această asociaţie se finanţează din cotizaţiile tuturor membrilor, care, la schimb, pot împrumuta sume de bani cu dobândă redusă, au preţuri reduse la magazinele casei, având în plus şi alte facilităţi, cum ar fi frizerii sau săli de petrecere a timpului liber. În plus, membrii primesc şi un ajutor de înmormântare, funcţie de sumele cotizate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariul preşedintelui, prilej de dispută la Casa de Ajutor a Pensionarilor.
 Vizualizări articol: 1334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Salariul preşedintelui, prilej de dispută la Casa de Ajutor a Pensionarilor2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O fata plange, una rade trimis de
(15 iun 2008, 21:19:28
Astazi 15-06-2008, prin votul din capitala, a inceput sfarsitul lui Base!!!!!!!!

Semnalul pentru ce va fi in toamna si la anu s-a dat astazi in capitala. ACUM CUI II TREMURA CHILOTEII?????? Mult a fost, putin a ramas........Prietenii stiu de ce....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei